Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Strefa ekologiczna Austrii

95 Posty
43 Users
0 Likes
45.9 K Widok
 Javi
(@e-zuk)
Active Member

Cześć ! My naszym Żukolem też piszemy się na ten objazd :)

Angielski preferuje :) Jestem Hiszpanem

https://www.facebook.com/zukFS

OdpowiedzCytat
(@maciekz)
Estimable Member
Topic starter  

Cieszę się niezmiernie :) balem się że pojedziemy samotnie... Czechy to dziwny ale zarazem ciekawy kraj a sama Posumavi to miejsce nad ładnym dużym jeziorem :)

- mam do Was małą prośbę, jedziemy naszym żuczkiem rodzinnie w 8 osób i borykamy się z nieubłaganym prawem nadmiernej grawitacji ;) jeśli któryś z Was dysponowałby odrobiną miejsca w aucie i mógł pomóc zabierając od nas choćby niewielką część ekwipunku turystycznego na czas przejazdu niemieckimi autostradami (tam kary za nadwagę są najwyższe) - byłbym bardzo wdzięczny, chętnie odwdzięcze się np. pomocą w ewentualnej naprawie lub przelewem wieczornym ;)

Szare Wilki Team

OdpowiedzCytat
(@goraceborygo)
Active Member

Witajcie

Jedziemy żukiem Towos, więc też mamy ciężarowy wbity w dowód, więc temat strefy ekologicznej w Austrii też nas dotyczy, może się spiknąć na starcie i razem jechać na Czechy ?

Pozdrawiamy

OdpowiedzCytat
(@miksy)
Active Member

Hej.

Miksowy poldek kombi (ciężarowy - a jakże)też się zapisuje na objazd przez Czechy.

OdpowiedzCytat
(@semtox)
Honorable Member

Wszyscy przez te Czechy?
Moim zdaniem tańsza (nie potrzebna winieta) i szybsza (autobahn) jest proponowana już wcześniej przeze mnie opcja jazdy do Bregenz (drugi kamping) całkowicie przez Niemcy. Kilometry te same co proponowana trasa Złombol przez Austrię

Złombol'18 - Statystyki stan na 01.09.2018

OdpowiedzCytat
(@czerwony-team)
Prominent Member

Ciekawa opcja. Tym bardziej, że w Austrii średnio jest z gazem.

FSO Sekcja Śląsk
http://www.forum.sekcja-slask.pl/index.php
Blog załogi:
http://www.czerwonyteam.blogspot.com/

OdpowiedzCytat
(@szczaw-team)
Eminent Member

Wszyscy przez te Czechy? Moim zdaniem tańsza (...) i szybsza (...) całkowicie przez Niemcy.

My na przykład potem wracamy przez Austrię i Czechy, więc winietkę i tak musimy kupić. Poza tym ... ja wiem, że od wojny trochę minęło ... ale jednak wolę przez Czechy :whistle:

https://www.facebook.com/szczawteam

OdpowiedzCytat
(@maciekz)
Estimable Member
Topic starter  

... przez Niemcy. Kilometry te same co proponowana trasa Złombol przez Austrię

Przez Czechy bliżej a na autobanie żukiem itak nie pogonimy tylko nudna jazda. Do tego jak ci się coś sku...wi na autostradzie odrazu cię zcholują i trzeba płacić, lepiej w Czechach na rowie naprawiać ;)

Zrobimy czeską grópę na starcie :)

Szare Wilki Team

OdpowiedzCytat
(@skodzitsu)
Estimable Member

My mamy plan przez Czechy i Austrię :)

www.facebook.com/skodzitsu
www.venioo.blogspot.com
Skoda Favorit

OdpowiedzCytat
(@semtox)
Honorable Member

@Czerwony - a i jeśli wierzyć internetowi to paliwo też średnio jest tańsze:
http://www.mylpg.eu/lpg-prices-across-europe

@MaciekZ - no tu Wszyscy mają tak auta przygotowane że nic się na pewno nie stanie, a nawet jeśli to w konwoju ktoś Cię do najbliższego zjazdu zaholuje (myślę że za free :)). Wydaje mi się że Zuk średnia prędkość lepszą uzyskuje na autostradzie niż przez czeskie wioski i miasteczka. Co do nudności jazdy - to zależy kogo spytasz

Ale każdy ma tam jakieś swoje przemyślenia co do trasy, ja postanowiłem podzielić się moimi

Złombol'18 - Statystyki stan na 01.09.2018

OdpowiedzCytat
(@maciekz)
Estimable Member
Topic starter  

No spoko, ja też analizowałem trasę przez niemcownie ale przez te Czechy prawie 100km bliżej i jakoś tak bardziej swojsko :cheer: droga też dobra od Katowic aż za Brno 360km można jechać autostradą D1 i zostanie 160 km drogą E551 ładną krajówką z szerokimi poboczami

...na następny dzień już jedziemy przez Niemcy ;)

Szare Wilki Team

OdpowiedzCytat
(@czeslaw-i-my)
Trusted Member

Tak to czytam i chyba tez polecimy przez Czechy, z kampinigiem w Czechach i na drugi juz normalnie.. Jak ktos bedzie organizowal czeską ekipę na starcie zaczepcie żóltego Barkasa tez ;)

OdpowiedzCytat
(@zukato)
Reputable Member

My zapewne pojedziemy górą przez Czechy: Ostrava - Brno - Cerna v Posumavi.

-Tam jest ładne miejsce na nocleg (Černá v Pošumaví) nad jeziorem Lipno, mega plejs, dużo kampingów, wsam raz 500km od Katowic, przed granicą z niemcami.

Bliżej, taniej, przyjemniej :)

Maciek czy macie już ustalony kamping w Cernej?
Jeśli tak to jaki?
My chyba też pojedziemy tą trasą.

4 Złombole, 4 bezpieczne powroty

www.facebook.com/zukieta

OdpowiedzCytat
(@poldon-team)
Active Member

jeżeli nikomu nie będzie przeszkadzało to nasza trójka zabierze się z Wami przez Czechy :) i chyba to dobry pomysł zorganizować czeską frakcje na starcie :)

OdpowiedzCytat
(@czeslaw-i-my)
Trusted Member

No to organizujmy. Na starcie zazwyczaj jest bałagan. My wywiesimy kartke za wycieraczka 'jedziemy przez Czechy', łapcie nas :)

OdpowiedzCytat
Strona 5 / 7
Share: