Hej, nie wiem czy wiecie, ale od 2012 roku w PZU nasze pojazdy mogą dostać 70% zniżki na OC.
Wystarczy, że pojazd ma więcej niż 25 lat (rok produkcji) oraz należymy do PZM (Polski Związek Motorowy). U agenta pokazujemy dowód rejestracyjny oraz legitymację członkowską lub papier potwierdzający nasze członkostwo.
Ja (1,5 roczny kierowca i właściciel Żuka) kupiłem w ten sposób ubezpieczenie za 510 złotych zamiast bagatela 1620.
Nic tylko brać i jeździć :D
Im taniej, tym lepiej :D
A ile miesięcznie/rocznie trzeba płacić PZM?
To już zależy od klubu, ale zazwyczaj jest poniżej 100 za rok. Na przykład w Automobilklubie Polski jest to 40 złotych, ale dla studentów :D
I z tego co wiem nie można mieć własnej działalności gospodarczej.
www.Zuk-Kazik.pl
Zapomniałem napisać o tym wcześniej. Nasz pojazd musi być na osobę prywatną, nie może być zarejestrowany na firmę!
Najlepszy sposób aby zostać członkiem PZM to wykupienie u nich Asistance za 72 zł , które działa dla kierowcy czyli nie ważne jaką furą jedziesz. Ja kupiłem to najtańsze i już mi się zwróciło hehe pomoc na terenie całego kraju szybko i fachowo:-)
`14 LLoret + (nr. boczny 189)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny24 )
`16 Palermo + (nr. boczny 16)
'17 Kraj Basków + (nr boczny 40)
'18 Chalkidiki + ( nr boczny 03)
'19 Irlandia + ( nr boczny 15)
’20 stay In Home
'21 Burhaniye nr boczny 79
’22 Albania nr boczny 74
'23 Nazare nr boczny 323
’24 Atlantic Road - Norwegia nr boczny 372
Najlepszy sposób aby zostać członkiem PZM to wykupienie u nich Asistance za 72 zł , które działa dla kierowcy czyli nie ważne jaką furą jedziesz. Ja kupiłem to najtańsze i już mi się zwróciło hehe pomoc na terenie całego kraju szybko i fachowo:-)
Po wykupieniu takiego ubezpieczenia dostajesz jakąś kartę członkostwa?
www.Zuk-Kazik.pl
Oczywiście. Dostajesz kartę członkowską i jesteś członkiem klubu przez rok.
W klubie Czarny Lotos;-)
Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać;-)
Grzmiący Rydwan, dowódca - Diesel
http://husariarally.eu/ - rajd do Gruzji - jeśli komuś mało wrażeń;-)
Dokładnie taka
O tej formie ubezpieczenia pisałem w tamtym roku za fiata i za poloneza płaciłem po 130 zeta za sztukę i roczną 60 zeta jednorazową za zrzeszenie w automobilklub śląski w tym roku składka wzrosła do 195 zł od sztuki wysokość składki podam jutro nie ma ograniczeń ile pojazdów obejmuje zniżka należy zwrócić jedynie uwagę czy związek w którym chcesz się zrzeszyć ma podpisaną umowę z ubezpieczeniem którego wybrałeś.
Ja korzystam z PZU mają chyba najlepszą ofertę assistance którego zniżka niestety nie obejmuje he musimy to jakoś udźwignąć.
W klubie Czarny Lotos;-)
Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać;-)
No tak, nie wszyscy muszą wiedzieć że piszemy, nie o klubie Czarny Lotos :evil: tylko o http://www.pzm.pl/news/wstap-do-klubu-assistance chyba że uważnie czytają ;)
A powiedz mi jak to jest.
Rejestruję się u nich, wykupuję pakiet za 72 zł i mam kartę członkostwa PZM. Ona jest już wydana na jakiś określony termin? Czy za rok znowu muszę opłacić za 72 zł żeby skorzystać ze zniżek na OC?
www.Zuk-Kazik.pl
Składka na rok w automobilklub śląski to 80 zł