Cześć. Jestem nowy. Jeśli trasa będę do 3 tys km w jedna stronę to ruszam z wami. Oczywiście zuczkiem lecz niestety nie w orginale. Pozdrawiam
Carpie diem
jak jesteś z Gdyni, to nie zmieścisz sie w 3 tys
a co zrobiłeś temu ŻUKu :lol:
Podstawą elektryki są dobre styki !
Patrząc na mapę Europy i na te 2,5tys.km od Katowic,
to gdzie wypada wbić tę pomarańczową pinezkę na 10 edycję ?
Ja konsekwentnie wstrzymuję się od głosu.
{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{ {{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{
Chodzi mi o 3 tys km od startu zlombol. Nie jestem z Gdyni lecz z okolic. Zukiem wyruszam z północnej szwecji gdyż tam mieszkam. Zuczek 3.0 d od w124. 140 wyciągnie. Czytam forum i oglądam filmiki na yt i podoba mi się wasza organizacja.
Carpie diem
A jak to jest w przypadku gdy zabieracie do swojej ekipy. Jak się dzielić jazdą oraz wydatkami na paliwo. Żona mówi ze chory jestem bo zukiem jeżdżę na codzień po szwecji i nie chce jechać. Chętnie bym wziął ze sobą 3 lub 4 osoby.
Carpie diem
Z tego co się orientuję ( i sami to praktykowaliśmy) przy zabieraniu kogoś koszty dzielimy po równo. Kiedy jechaliśmy w czwórkę robiliśmy zrzutę na paliwo a szamka już niestety była we własnym zakresie. Chcieliśmy zrzucić się na pewną pulę, z tego brać kasę na paliwo i jedzenie żeby nikt nie mówił że zostało mu np coś wyżarte a to co zostanie podzielić z powrotem na naszą czwórkę. Niestety tak się nie udało. Więc sprawiedliwie zrzucaliśmy się jedynie na paliwo i noclegi a jedzenie każdy organizował sobie już indywidualnie.
Właśnie jak to jest z noclegami? Dokładnie gdzie spicie oraz podstawowe zasady higieny? Na 2 osoby spanie jest w zuku jak się wszystko ogarnie.ale na kibelek i prysznic miejsca mało.
Carpie diem
Witaj,
no wiesz....noclegi w zależności od budżetu, albo kemping (domek, namiot lub pod gołym niebem :) ale wtedy masz socjal, albo parking, plaża, łąka (wszelka dowolność) i szukasz socjalu....
Popatrz na fotki to zobaczysz jaką pomysłowością wyróżniają się uczestnicy Złombola i w jakich warunkach potrafią spać :)
Możesz też przespać się gdzieś na boku a na prysznic spróbować wpaść na kemping. Wszak nikt nie sprawdza czy masz auto na terenie i poszedłeś się przejść. Za prysznic też trzeba czasem zapłacić ale to nie są powalające kwoty :-)
Musimy czekać .... mam tylko nadzieję że do 1 stycznia a nie dłużej..., ja tam mam swoje typy ale zobaczymy
wróciłem ze złombola 2015 i dałem sobie na wstrzymanie z tym wyczekiwaniem gdzie złombol 2016. Ale teraz jak już blisko do ogłoszenia to sraczka normalnie.
A wiadomo coś czy jest oficjaalne podziękowanie dla darczyńców ??
Wy już dawaliście ?? Już albo dopiero..
Jest temat na ten temat :whistle: Oficjalne podziękowania będą w przyszłym roku kiedy zostanie policzony wkład z 1%
A jak to jest w przypadku gdy zabieracie do swojej ekipy. Jak się dzielić jazdą oraz wydatkami na paliwo. Żona mówi ze chory jestem bo zukiem jeżdżę na codzień po szwecji i nie chce jechać. Chętnie bym wziął ze sobą 3 lub 4 osoby.
Koszty wyjazdu dzielisz po równo na wszystkich,
My praktykujemy nacjonalizację wszystkiego co jest na pokładzie (no może poza dokumentami, gotówką i bielizną :D) to upraszcza życie :) a płacimy po kolei każdy, zbieramy i opisujemy paragony potem rozliczenie ile wydaliśmy, kto ile zapłacił i z reguły ktoś musi dopłacić 200-300 PLN ktoś ma dostać coś z powrotem
A trochę bardziej w temacie to za trzy tygodnie o tej porze powinniśmy już wiedzieć gdzie i kiedy :)

Złombol'18 - Statystyki stan na 01.09.2018
My od każdego wzięliśmy określona kwotę w PLNach , wymieniliśmy na euro i parę koron i z tego żyliśmy (paliwo,winiety,żywność, noclegi itp.). Własne uzależnienia i zachcianki każdy opłacał sobie sam. Na koniec nadwyżkę (została :-) ) oddaliśmy na imigrantów z Syrii*
------
* żartuje rozdzieliliśmy między siebie :)
http://czarnyjastrzab.blogspot.com/
Zostań przyjacielem Żuka :)
facebook.com/Zuk.Czarny.Jastrzab
Tez mieliśmy właśnie tak zrobić ale jak sie okazało nie wszyscy mieli kasę na zrzutkę...