Jako że w tym roku jedziemy Żukiem a nie Fiatem (czytaj FSO 1500 KANTEM lub Bandziorem ) zmieniamy logo ale nie zmieniamy nazwy naszego team-u. Dla nie wtajemniczonych katoFurIATy - KatoFuriaty ;)
Spokojnie jak tylko skoncze skladac 2-go poldka to zapisuje 2-gi team - mam nadzieje przed sobota sie wyrobic .. ale z pewnoscia 500-ka peknie szybciej!! ;)
A u mnie dziś okazało się, że głowica pada - czeka mnie remont głowicy na ostatnią chwilę - albo zdążę albo się wycofam :(
Jak nie zdążysz (w co wątpię). Możesz zainstalować się w innej załodze :)
Zrobienie głowicy w OHV to dzień roboty z co półgodzinną przerwą na piwo...
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
A u mnie dziś okazało się, że głowica pada - czeka mnie remont głowicy na ostatnią chwilę - albo zdążę albo się wycofam :(
Ogarniesz :-)
My jeszcze panewki robimy na wszelki wypadek :-)
Skoda Favorit - na chodzie
Fiat 126 p - rozebrany :-)
WSK 125 - na chodzie - też do remontu
Jawa Kaczka - do skończenia
Pinky pamiętaj o aplikacji będziesz wiedział gdzie jesteśmy :)
A tak na poważnie zrobienie głowicy to Max 3 dni i jest spowrotem na silniku. Tylko pamiętaj kupić dobra uszczelkę i nowe śruby głowicy.
FSO Sekcja Śląsk
http://www.forum.sekcja-slask.pl/index.php
Blog załogi:
http://www.czerwonyteam.blogspot.com/
@.5 tyg do startu a ten wymięka. Pod Spodkiem złożysz :woohoo:
może to i dzień roboty choć ja uważam, że dłużej ponieważ:
1 dzień rozebranie i danie do specjalisty
około tygodnia zazwyczaj schodzi się na regenracji
1 dzień składanie.
tydzień testy
głowicę trzeba przetestować czy wszystko jest ok - raz już miałem tak, że głowica chodziła jak marzenie a trzeciego dnia znienacka się zatarła
Problem w tym, że:
1. nie mam w Warszawie garażu
2. nie mam wolnych dni urlopowych (cały urlop przepalam na złombol)
Więc albo dogadam się z kumplem, że to zrobi albo będę musiał odpuścić :/
Uszczelka nam padła 50 km od granicy czeskiej w drodze do Lloret. O 22-giej w Wodzisławiu wyciągnęliśmy mechanika z łóżka, o północy wystartowaliśmy w stronę Wiednia. Jeździmy do tej pory...
Wycofywać się z powodu uszczelki padniętej dwa tygodnie przed startem - jakiś k.... żart.
Jeśli nie będziesz miał gdzie tego zrobić to zapraszam do siebie- niestety 60km od Warszawy (20km od grójca), ale rozbierzemy i naprawimy- reszta priv :) Myślę że szlifierz się zlituje na wieść o złombolowym wyjeździe i nie będzie trzymał tydzień ;)
WGR- Wiejska Grupa Rozpoznawcza!
Największy Sad Europy!
Uszczelka nam padła 50 km od granicy czeskiej w drodze do Lloret. O 22-giej w Wodzisławiu wyciągnęliśmy mechanika z łóżka, o północy wystartowaliśmy w stronę Wiednia. Jeździmy do tej pory...
Wycofywać się z powodu uszczelki padniętej dwa tygodnie przed startem - jakiś k.... żart.
Co ma piernik do wiatraka ?
Uszczelkę mam w porządku
Jeśli nie będziesz miał gdzie tego zrobić to zapraszam do siebie- niestety 60km od Warszawy (20km od grójca), ale rozbierzemy i naprawimy- reszta priv :) Myślę że szlifierz się zlituje na wieść o złombolowym wyjeździe i nie będzie trzymał tydzień ;)
poszedł prv
Ma....
Zdejmujesz głowicę, wywalasz ją na śmieci. Zakładasz nową uszczelkę i głowicę wziętą z pierwszego z brzegu szrotu.
PS. W Radości robią głowice - szybko, tanio i dokładnie.
Zasadowa 17
zakładam ze szrotu i może być gorzej niż z moją