Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Całkowity offtopic;-)

585 Posty
76 Users
0 Likes
137.7 K Widok
(@poturbowani-reaktywacja)
Trusted Member

mój przyjaciel z team'u, zasiał we mnie niepokój: jak w 4 dni Velorexem dojedziemy do Palermo(!!!!!!!!!), śmierdzący, nieogoleni, ogłuszeni to trudno będzie protestować, kiedy pomyleni z imigrantami z Afryki, będziemy ładowani na barki z uchodźcami celem deportacji!!!

OdpowiedzCytat
(@poganiacze-bydla)
Noble Member

mój przyjaciel z team'u, zasiał we mnie niepokój: jak w 4 dni Velorexem dojedziemy do Palermo(!!!!!!!!!), śmierdzący, nieogoleni, ogłuszeni to trudno będzie protestować, kiedy pomyleni z imigrantami z Afryki, będziemy ładowani na barki z uchodźcami celem deportacji!!!

Zaoszczędzicie na promie do Tunezji...

Sikor
NIE JESTEM PREZESEM NICZEGO

OdpowiedzCytat
(@motokoty)
Trusted Member

My jak zwykle rozpoczniemy przygotowania na tydzien przed startem.Uszczelka glowicy,most,skrzynia,chlodnica,alternator i jakies inne malenstwa,wszystko zalezy od nastawienia jak sie chce i zalezy na tym.Niestety kazdy z naszej ekipy pracuje intensywnie i zwyczajnie brak czasu.Od dwoch wypraw zero awarii.Ta strategia sprawdza sie chociaz czasami pala sie styki.

https://www.facebook.com/MotoKotyGd https://www.polarsteps.com/MotoKoty/40910-zlombol-2016?s=53964d27-3fcb-4dae-b042-61c4139fd1cc

OdpowiedzCytat
(@klamot)
Reputable Member

Dołączą nas do waszej Barki i jednak zwiedzimy Afrykę :)

A tak na poważnie to uwielbiam ten moment kiedy sie rusza w trasę i nie trzeba już tak napierać w kanale, pracy, domu... Co nie zdąże to na trytytki i jadymy...do Afryki :)

Poturbowani, te barke to będziemy mieli jak rozumiem gratis :)

KURCZE, CZTERY DNI?

OdpowiedzCytat
(@chlopcy-z-prl)
Honorable Member

O tak, niech już to wszystko wystartuje w diabły bo mi też fura jak zawsze przed startem klęka na potęgę. W piątek padł alternator i rozpadły się cięgna gazu (mam nieco customowe po zmianie silnika) . Czekam na zabezpieczenia cięgien z allegro bo u nas w sklepach patrzą na mnie jak na debila.

Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.

OdpowiedzCytat
(@bandzioryteam)
Estimable Member

Tak tak, niech to już startuje. Ciągle słucham co tam puka i stuka aż od tego sam chory jestem i zdycham właśnie.
A tak polecimy i co ma być to będzie...

Skoda Favorit - na chodzie
Fiat 126 p - rozebrany :-)
WSK 125 - na chodzie - też do remontu
Jawa Kaczka - do skończenia

OdpowiedzCytat
(@barkasy-team)
Honorable Member

A mi Barkas plywa jak nie wiem. Pod 80 km/h to już hard core. Gałki nowe wszystkie, po zbieżności... kuźwa nie wiem. W zeszłym roku było to samo. Wkuxwiłem się i chyba zrobiłem po 1 obrocie gałki na rozbieżność i leciał po wiślance 100 bez problemów. Będę musiał metodą prób i błędów kręcić gałami aż znajdę optymalne ustawienie.

OdpowiedzCytat
(@skodacalkowita)
Eminent Member

[...] Co nie zdąże to na trytytki i jadymy... [...]"

idealnie podsumowanie Złobolu i przygotowań do niego.

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

A mi Barkas plywa jak nie wiem. Pod 80 km/h to już hard core. Gałki nowe wszystkie, po zbieżności... kuźwa nie wiem. W zeszłym roku było to samo. Wkuxwiłem się i chyba zrobiłem po 1 obrocie gałki na rozbieżność i leciał po wiślance 100 bez problemów. Będę musiał metodą prób i błędów kręcić gałami aż znajdę optymalne ustawienie.

Poszukaj informacji, czy samochód do ustawiania zawieszenia nie powinien być załadowany. Niektóre auta mają taką procedurę przewidzianą.

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@zielony-ogryzek)
Trusted Member

A może ma coś jeszcze regulowane w zawieszeniu a nie tylko końcówki drążków?
Dobra rada z tym dociążeniem przy regulacji- chociaż mniej kumaci mechaniorzy mogą się dziwnie patrzeć i komentować ;)

WGR- Wiejska Grupa Rozpoznawcza!
Największy Sad Europy!

OdpowiedzCytat
(@barkasy-team)
Honorable Member

A może ma coś jeszcze regulowane w zawieszeniu a nie tylko końcówki drążków?
Dobra rada z tym dociążeniem przy regulacji- chociaż mniej kumaci mechaniorzy mogą się dziwnie patrzeć i komentować ;)

Jakbyś zobaczył to zawieszenie to byś mocno się zdziwił. Gałek od przekładni jest 8. Wszystkie wymienione. Pytanie czy właśnie one nie powodują luzów.
Jest jeszcze sprawa kątów, które zmieniają się same pod wpływem obciążenia lub pokręcenia śrubami od regulacji wysokości zawieszenia. Reaguje też na poziom ciśnienia w oponach.

OdpowiedzCytat
(@barkasy-team)
Honorable Member

Może na gałce być taki dystans?

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

A gałka jest odpowiednia ? Moze w latach produkcji zmienili kąt stożka ?

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@barkasy-team)
Honorable Member

Możliwe. Zmniejszyłem ciśnienie w kołach i Barkas dzisiaj 85 bez problemu zasuwał. Muszę na A1 wyskoczyć w tym tygodniu i zrobić test do ilu normalnie i bezpiecznie da się jechać

OdpowiedzCytat
(@barkasy-team)
Honorable Member

Dzisiaj doczytałem, że ustawienia robi się na załadowanym (belastet). Pojeździłem trochę i znów to samo, jakby sam się przestawiał

OdpowiedzCytat
Strona 32 / 39
Share: