Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Całkowity offtopic;-)

585 Posty
76 Users
0 Likes
137.3 K Widok
(@caronezzz)
Estimable Member

A jest Ktoś kto leci od razu na Rimini? Bo przechodzą mi takie szaleńcze myśli przez głowę :evil:

Już o tym rozmawialiśmy... Miałeś uśpić załogę żeby docisnąć do Rimini.
Jak na razie są dwie załogi, które mają taki pomysł. Jak dołączysz to wyjdzie peletonik 3 furkowy :)

Zapraszam na mojego bloga - Blog Caronezzz

OdpowiedzCytat
NO NAME TEAM
(@no-name-team)
Reputable Member

A jest Ktoś kto leci od razu na Rimini? Bo przechodzą mi takie szaleńcze myśli przez głowę :evil:

Już o tym rozmawialiśmy... Miałeś uśpić załogę żeby docisnąć do Rimini.
Jak na razie są dwie załogi, które mają taki pomysł. Jak dołączysz to wyjdzie peletonik 3 furkowy :)

No teraz sobie przypomniałem skleroza nie boli. Ale od tego czasu mieliśmy jeszcze z 3 inne koncepcje ale ostatnio jesteśmy raczej na taką trasę przekonani. Musze zobaczyć kto tak jeszcze jedzie.

`14 LLoret + (nr. boczny 189)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny24 )
`16 Palermo + (nr. boczny 16)
'17 Kraj Basków + (nr boczny 40)
'18 Chalkidiki + ( nr boczny 03)
'19 Irlandia + ( nr boczny 15)
’20 stay In Home
'21 Burhaniye nr boczny 79
’22 Albania nr boczny 74
'23 Nazare nr boczny 323
’24 Atlantic Road - Norwegia nr boczny 372

OdpowiedzCytat
(@poturbowani-reaktywacja)
Trusted Member

nie no jedźmy od razu do Palermo!!!! kto pierwszy w niedziele w Palermo temu nie śmierdzą stopy!!!! Start

OdpowiedzCytat
(@zukato)
Reputable Member

My :silly:

4 Złombole, 4 bezpieczne powroty

www.facebook.com/zukieta

OdpowiedzCytat
Pegazy
(@pegazy)
Honorable Member

Ja wstępnie też miałem taki plan, Wenecję w tamtym roku intensywnie oglądaliśmy, w okolicach Wenecji planuję być ok południa w poniedziałek, to dorobienie tych ok 250-300 km i rozbicie się na nocleg w Rimini było takim docelowym planem. Ale zobaczymy co powie reszta załogi, jak wytrzymamy trudy podróży, i najważniejsze, jak podróż będzie znosił nasz Polonez.A że w tym roku formuła jest nieco inna niż do tej pory, nie ma z gruntu ustalonych punktów noclegowych, to życie pokaże gdzie się zatrzymamy Równie dobrze może to być Rimini, albo np Graz.

`14 LLoret + (nr. boczny 399)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny 16)
`16 Palermo + (nr. boczny 5)
`17 Noja + (nr. boczny 5)
`18 Chalkidiki + (nr. boczny 02)
`19 Dublin + (nr. boczny 444)
`20 Stay in home + (nr. boczny 312)
`21 Turcja + (nr. boczny 218)
`22 Albania + (nr. boczny 25)
`23 Nazzare + (nr. boczny 02)
`24 AtlanticRoad + (nr. boczny 58)

OdpowiedzCytat
(@dwr_____)
Eminent Member

A co z płatnościami? Macie plan płacić kartą czy gotówką? A jak gotówką to ile +- jej bierzecie bo właśnie idę wykupić sobie ubezpieczenie, fryzjer takie sprawy to i do kantoru bym podszedł przy okazji.

OdpowiedzCytat
(@zulpanter-team)
Trusted Member

My :silly:

My tez walismy od razu na 4 nocleg w okolicach Rimini

http://zulpanter.blogspot.com -> zapraszamy
FEEEEJSBUKKKK

OdpowiedzCytat
(@bardzonigdy)
Eminent Member

Taki mamy plan, a jak będzie to zobaczymy :cheer:

http://fb.com/BardzoNigdyBardzo

OdpowiedzCytat
(@semtox)
Honorable Member

A co z płatnościami? Macie plan płacić kartą czy gotówką? A jak gotówką to ile +- jej bierzecie bo właśnie idę wykupić sobie ubezpieczenie, fryzjer takie sprawy to i do kantoru bym podszedł przy okazji.

Ja zakładam płacenie kartami walutowymi w EUR bo polskie banki strasznie zdzierają - dziadoski przelicznik + 6-10% prowizji za przewalutowanie.
Ale zabieram też papierki bo zawsze może być awaria albo mała stacja bez terminala a w baku mniej niż zero :) ale tu musisz sam wiedzieć ile możesz wydać i jaki procent zabierasz gotówki.

Złombol'18 - Statystyki stan na 01.09.2018

OdpowiedzCytat
(@rezerwat-przygody)
Estimable Member

We Włoszech dużo stacji poza autostradami to stacje automatyczne.
Wielokrotnie zdarzało mi się, że nie akcpetowały żadnych kart płatniczych ani kredytowych (Visa i mastercard). Przyjmowały tylko gotówkę i oczywiście nie wydają reszty!
Miejcie to na uwadze. W dużych miastach i na autostradach nie ma tego problemu.

OdpowiedzCytat
(@semtox)
Honorable Member

We Włoszech dużo stacji poza autostradami to stacje automatyczne.
Wielokrotnie zdarzało mi się, że nie akcpetowały żadnych kart płatniczych ani kredytowych (Visa i mastercard). Przyjmowały tylko gotówkę i oczywiście nie wydają reszty!
Miejcie to na uwadze. W dużych miastach i na autostradach nie ma tego problemu.

Z kartami raczej problemu podczas dotychczasowych wizyt na samobsługowych stacjach na Włoskiej prowincji nie miałem (głównie pólnocne Włochy). Był natomiast problem z kupieniem LPG w nocy, a w weekend to już w ogóle umarł w butach, bo nalewać może tylko pracownik stacji - tak jak to u nas do niedawna było

Złombol'18 - Statystyki stan na 01.09.2018

OdpowiedzCytat
PREVENT
(@prevent)
Prominent Member

Ja zakładam płacenie kartami walutowymi w EUR bo polskie banki strasznie zdzierają - dziadoski przelicznik + 6-10% prowizji za przewalutowanie.
Ale zabieram też papierki bo zawsze może być awaria albo mała stacja bez terminala a w baku mniej niż zero :) ale tu musisz sam wiedzieć ile możesz wydać i jaki procent zabierasz gotówki.

To raczej zależy od banku, ja w większości płacę kartami i przelicznik bywa lepszy niż w kantorze. Niemniej jednak biorę również gotówkę.

Prevent-Złombol Stowarzyszenie FSO Pomorze

OdpowiedzCytat
(@polderari)
Noble Member

To ja dorzucę, że w 2014 roku sporo ekip miało problem z płatnością kartą na bramkach autostradowych :)

OdpowiedzCytat
PREVENT
(@prevent)
Prominent Member

To ja dorzucę, że w 2014 roku sporo ekip miało problem z płatnością kartą na bramkach autostradowych :)

Może nie mieli środków. (żart)

Ważne, żeby były to karty kredytowe VISA lub Master Card. Maestro mogą nie wszędzie działać. Jeżeli chodzi o płacenie kartami kredytowymi, to nie ma dodatkowych prowizji, są natomiast przy wypłacie gotówki z bankomatu.

Prevent-Złombol Stowarzyszenie FSO Pomorze

OdpowiedzCytat
(@czeska-strzala)
Estimable Member

plac przed Spodkiem rozkopany
Pomieścimy się ??????

OdpowiedzCytat
Strona 38 / 39
Share: