Panowie z Zukow jakie macie silniki i jakie planujecie predkosci przelotowe??
2.4TD, planujemy przelotową 100-110
ło matko :ohmy:
No to pięknie. My jak 90 wykrecimy to bedzie dobrze.
No to pięknie. My jak 90 wykrecimy to bedzie dobrze.
Ja też raczej nie pojadę szybciej
Przelotową 100-110 km/h?
To rozumiem, że wasz Żuk lata po 150-160 km/h?
Bo tyle na prostych będziecie musieli uzyskać, aby przelotową uzyskać 100-110 :)
www.Zuk-Kazik.pl
Na razie jeszcze nie lata, bo czeka na wał napędowy (i dużo innych rzeczy). Jak już będzie na chodzie to będziemy mogli zweryfikować obliczenia ;) Plan mamy taki, aby utrzymać się w konwoju z naszym zeszłorocznym Formanem oraz Nivą, bo jedziemy na trzy wozy.
Vmax szacujemy na 140-150km/h.
Zawieszenie w tym kiosku na kołach usztywniliście ? Bo jeśli seria to osobiście odradzałbym takie prędkości, nawet na prostej. Mocniejszy boczny podmuch wiatru i można znaleźć się na drugim pasie.
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
No to razem nie pojedziemy bo nysa od "klubu" ma S21 więc i takich predkości ne rozwinie
Na razie jeszcze nie lata, bo czeka na wał napędowy (i dużo innych rzeczy). Jak już będzie na chodzie to będziemy mogli zweryfikować obliczenia ;) Plan mamy taki, aby utrzymać się w konwoju z naszym zeszłorocznym Formanem oraz Nivą, bo jedziemy na trzy wozy.
Vmax szacujemy na 140-150km/h.
Zapytam nieśmiało...
Co za silnik macie w tym Bolidzie- rakietowy?
Andoria 2.4 TD z Gazeli, po remoncie i lekkich modach B) Może nie taka rakieta, ale szacujemy, że przelotową 100 pozwoli utrzymać, a i nawet normę spalania Euro 3 spełnia :lol:
A zawieszenie oczywiście będziemy robić, ale najpierw niech nasz Orzeł 7 będzie w stanie poruszać się o własnych siłach ;) Tak na dobrą sprawę to nie wiemy jeszcze czy w ogóle odpali... :unsure:
To macie tam Andorię ACDR??
Bo 4CT90 to raczej tyle nie pójdzie...
www.Zuk-Kazik.pl
Kamil umawiamy się na wspólny start czy analizujemy nasze mega-turbo-niesamowite jednostki napędowe :) Będziesz na BP o 15:00 czy nie? :)
Kamil umawiamy się na wspólny start czy analizujemy nasze mega-turbo-niesamowite jednostki napędowe :) Będziesz na BP o 15:00 czy nie? :)
W temacie jest napisane kto jedzie, gdzie jedzie itp, więc z jakim silnikiem jedzie można podciągnąć :P
Niestety ja wyruszam w sobotę około 24, ponieważ Krzysiek (A.to.Żuki) dopiero o 22 skończy pracę.... :(
www.Zuk-Kazik.pl
E no nie przesadzajcie zwykłą Andorią ze skrzynia 5 (Kia) można spokojnie 100-110km/h jechać choć najekonomiczniejsze to nie jest ale w tamtym roku ja jechałem poldkiem z ekipa Przezesów i naprawde taki zestaw w Żuku daje radę na autostradzie.A jeszcZe co do tematu jechania na strzała do Wenecji to w tamtym roku Wracaliśmy z Bibione gdzieś w granicach 12/13h do Nowej Rudy.
`14 LLoret + (nr. boczny 189)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny24 )
`16 Palermo + (nr. boczny 16)
'17 Kraj Basków + (nr boczny 40)
'18 Chalkidiki + ( nr boczny 03)
'19 Irlandia + ( nr boczny 15)
’20 stay In Home
'21 Burhaniye nr boczny 79
’22 Albania nr boczny 74
'23 Nazare nr boczny 323
’24 Atlantic Road - Norwegia nr boczny 372
Hej dolnośląskie załogi, a może jeszcze przed wyjazdem jakieś małe spotkanko zapoznawcze. Termin i miejsce do ustalenia. Miejsce mogę zaproponować - Okręgowa Stacja Kontroli Pojazdów w Domasławiu. Przy okazji mogę sprawdzić na ścieżce diagnostycznej bolidy przed wyjazdem :-)
Jest klimat ale nie ma klimatyzacji !!!