Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Jak nie płacić pełnego OC

25 Posty
16 Users
0 Likes
9,539 Widok
(@osk-olaf)
Reputable Member
Topic starter  

Ja po 2 latach bezszkodowej jazdy i przy zwyżce za wiek kierowcy poniżej 26 roku życia płacę troszkę ponad 600 zł.
Oczywiście jestem członkiem PZMotu i 31 letniego Żuka. Polecam wykupienie sobie assitance za 78 ziko za rok.
https://assistance.pzm.pl/

Dobrze przeczytałem?

Transport pojazdu do 75km lub najbliższego parkingu?

OdpowiedzCytat
(@pasibrzuch-team)
Trusted Member

Ja po 2 latach bezszkodowej jazdy i przy zwyżce za wiek kierowcy poniżej 26 roku życia płacę troszkę ponad 600 zł.
Oczywiście jestem członkiem PZMotu i 31 letniego Żuka. Polecam wykupienie sobie assitance za 78 ziko za rok.
https://assistance.pzm.pl/

Dobrze przeczytałem?

Transport pojazdu do 75km lub najbliższego parkingu?

W wersji za 78 ziko masz:
assistance drogowe w Polsce w rocznym okresie członkostwa

podjęcie próby naprawy pojazdu na miejscu awarii

wymianę koła (o ile w pojeździe jest koło zapasowe/dojazdowe) lub użycie zestawu naprawczego

dowóz paliwa w razie jego braku (bez kosztów samego paliwa)

pomoc w otwarciu pojazdu w razie zgubienia lub uszkodzenia kluczyków
w razie braku możliwości usprawnienia pojazdu na miejscu:

transport pojazdu na dystansie do 20 km

transport pasażerów do miejsca, do którego przewożony jest pojazd

transport przyczepy do miejsca, do którego przewożony jest pojazd

Im taniej, tym lepiej :D

OdpowiedzCytat
(@duch-tamtych-czasow)
Reputable Member

Dziś wykupiłem assistance w PZMot za 78 zł. Na stronie związku jest napisane iż wykupienie takiego pakietu pociąga za sobą członkostwo. Karty jeszcze nie dostałem (przyjdzie pocztą) ale Pani wystawiła mi zaświadczenie o wykupieniu takiego ubezpieczenia. Wg niej to mi wystarczy do nabycia dodatkowej zniżki u ubezpieczyciela. Z kolei mój kolega zapisał się do związku tyle, że w innym pokoju i dostał od Pana zaświadczenie o przynależności do klubu oraz że nie zalega ze skałdkami. To jak to w końcu jest, assistance czy członkostwo w klubie?

OdpowiedzCytat
(@czarny-jastrzab)
Reputable Member

Karta PZMot jest Twoim potwierdzeniem przynależności i wystarcza do ogarnięcia zniżki na ubezpieczenie w PZU. Oczywiście jeśli jest ważna - data jest nadrukowana na karcie :)

http://czarnyjastrzab.blogspot.com/

Zostań przyjacielem Żuka :)
facebook.com/Zuk.Czarny.Jastrzab

OdpowiedzCytat
(@defekt-motyla)
Reputable Member

ja dostałem zniżkę na sam papierek, który sobie wydrukowałem (opłacałem przez neta assistance) zanim karta do mnie dotarła pocztą - czyli to zależy od podejścia do tematu osoby, u której ubezpieczasz samochód.

yourij & krusza, nas nic nie rusza!

OdpowiedzCytat
(@poganiacze-bydla)
Noble Member

To jak to w końcu jest, assistance czy członkostwo w klubie?

Jedno i drugie...

Sikor
NIE JESTEM PREZESEM NICZEGO

OdpowiedzCytat
(@literaci)
Eminent Member

Witam,
OSK OLAF orientujesz się może co w moim przypadku będzie wpisane w dowodzie?( dowód poprzedniemu właścicielowi zaginął ) brak tabliczki znamionowej spowodował że nie chciał diagnosta podbić przeglądu i musiałem wykonać dodatkowy przegląd.
W zaświadczeniu jest wpisane DCM: 2500kg, a w zaświadczeniu z przeglądu wpisał F3. 3700kg

OdpowiedzCytat
(@osk-olaf)
Reputable Member
Topic starter  

Witam,
OSK OLAF orientujesz się może co w moim przypadku będzie wpisane w dowodzie?( dowód poprzedniemu właścicielowi zaginął ) brak tabliczki znamionowej spowodował że nie chciał diagnosta podbić przeglądu i musiałem wykonać dodatkowy przegląd.
W zaświadczeniu jest wpisane DCM: 2500kg, a w zaświadczeniu z przeglądu wpisał F3. 3700kg

Cześć. Co to za auto? Lublin? DMC czyli dopuszczalna masa całkowita to w Twoim przypadku 2500 czyli nie da rady przeskoczyć sprawy z czasowym wycofaniem pojazdu z ruchu. F3 to jest DMC zespołu pojazdów czyli Twój lublin + przyczepa.
Pozdrawiam

OdpowiedzCytat
(@rdzbygg)
Eminent Member

To jak to w końcu jest, assistance czy członkostwo w klubie?

Jedno i drugie...

Dziala. Wlasnie zamowilem assistance i karta czlonkowska jest w drodze.

OdpowiedzCytat
(@literaci)
Eminent Member

Orientujecie się w takiej kwestii mianowicie:
Jeśli zawarłem ubezpieczenie OC 31.12.2016 a kolizję miałem np. 08.04.2016 to czy mogę wypowiedzieć OC z koncem czerwca czy po pół roku i zwrócą mi połowę składki.
Mam 2 pojazdy powyżej 25 lat i wtedy chciałbym skorzystać z:

Dla kogo jest ta oferta:
Warunkiem udzielenia zniżki PZU 25+ na OC komunikacyjne jest :
posiadanie pojazdu osobowego lub ciężarowego do 3,5 t., przyczepy, pojazdu kempingowego
( kampera), motocykla, którego - data produkcji przekroczyła 25 lat.
przynależność do Polskiego związku Motorowego z ważną legitymacją w okresie wystawienia OC
zniżka ma zastosowanie przy zawieraniu nowych umów OC w PZU bądź wznawianych umów OC w innym towarzystwie i w innej agencji
Wyłączenia:
Zniżka w pełnej wysokości, nie może zostać udzielona w ubezpieczeniu, jeśli w ciągu ostatnich 12 miesięcy nastąpiła szkoda i zdarzenie miało miejsce na tym bądź innym pojeździe właściciela.

OdpowiedzCytat
Strona 2 / 2
Share: