Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Ktoś ma opanowany internet na Włochy

109 Posty
44 Users
0 Likes
51.8 K Widok
(@lowcy-zukow)
Eminent Member
Topic starter  

Ktoś wie coś jaka sieć ceny gdzie karty kupić do internetu na terenie Włoch?

Cytat
(@semtox)
Honorable Member

W tym roku trzeba to dobrze sprawdzić i policzyć bo biorąc pod uwagę że roaming danych spadł do 0.25pln/1MB to zagraniczne kombinacje wcale mogą nie być aż tak atrakcyjne jak w ubiegłych latach, ale może faktycznie skoro praktycznie cały złombol w jednym kraju...

Na szybko znaleziona stronka z której kilka razy korzystałem w kontekście innych krajów - dobry punkt wyjścia, ale trzeba sprawdzać informacje na stronach operatorów bo bywają nieścisłości (stare informacje)

Złombol'18 - Statystyki stan na 01.09.2018

OdpowiedzCytat
(@grzmiacy-rydwan)
Noble Member

Jak nie potrzeba dużo danych - to kupić polski dowolny prepaid, załadowac za trochę kasy i luz.

No chyba że komuś wieeeeelki pakiet niezbędny;-)

Grzmiący Rydwan, dowódca - Diesel

http://husariarally.eu/ - rajd do Gruzji - jeśli komuś mało wrażeń;-)

OdpowiedzCytat
(@zukolaki)
Reputable Member

Mi potrzebny wielki pakiet :D

www.facebook.com/zukolak/

OdpowiedzCytat
 odol
(@tba)
Trusted Member

My czyli Bondar Team po poszukiwaniach mamy takie rozwiązanie.
Karta prepaidowa brytyjskiej sieci 3, do kupienia na allegro za max 10zł. doładowanie za 20 funtów i kupujemy za całość tzw allowance, który daje nam all you can eat data plus jakieś tam darmowe minuty i inne bzdety. 3 na terenie Włoch ma opcję feel like home czy jakoś tak i korzystanie z telefonu odbywa się na takich samych zasadach jak w UK, czyli nielimitowany net przez 30 dni za 20 funtów.
Uprzedzając pytania, sprawdzaliśmy włoskich operatorów ale stosunek jakości/ilości danych do ceny nigdzie nie był tak dobry jak przy opcji roamingu brytyjskiej trójki. Do tego dochodzą zasady kupowania prepaida we Włoszech za okazaniem dokumentu tożsamości itp, kto by się tam w to bawił.

Aha, i z tego co wiem karty sim 3 rozpoznają w jakim urządzeniu siedzą więc jak weźmiecie kartę prepaid w celu opisanym przeze mnie powyżej to nie będzie ona działać w routerze. My na pokład zabieramy stary telefon z androidem ze wspomnianą kartą, który będzie nam służył za taki router :)

Jak ktoś niedowiarek to szczegóły oferty na ich stronie: http://www.three.co.uk/

Patent wynalazłem na jakiejś stronie o podróżowaniu, potem popytałem znajomych mieszkających w UK czy to faktycznie tak działa no i okazuje się, że działa.

Złombol 2015 - OSP Teresin - Żuk Towos - Passo dello Stelvio, Włochy
Złombol 2016 - BONDAR Team - Lublin II - Hammamet, Tunezja
Złombol 2017 - C.H. Robinson Teresin Team - Skoda Favorit - ...

OdpowiedzCytat
(@grzmiacy-rydwan)
Noble Member

Działaliśmy z taką kartą jadąc do Afryki. Dokładnie tak to działało;-)

Grzmiący Rydwan, dowódca - Diesel

http://husariarally.eu/ - rajd do Gruzji - jeśli komuś mało wrażeń;-)

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Jeśli ktoś potrzebuje neta sporadycznie i nie koniecznie potrzebuje aktualizować swoje zycie na bieżąco w internecie, to na 90% stacji benzynowych jest darmowe wifi. Jak do tej pory nigdy nie było problemu z dostępem do netu.

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@gwiezdny-patol)
Reputable Member

Można też mieć darmowy internet w trasie, wystarczy trafić na autostradzie na autokar z wifi i trzymać się odpowiednio blisko :lol:
My jak już mamy mieć internet, to lepiej w dużych ilościach, bo z pewnością zostanie szybko zużyty. Ten patent z brytyjską kartą brzmi ciekawie, szkoda tylko, że nie działa z routerem. Planujemy zakup jakiegoś tabletu jako komputera pokładowego, myślicie, że by poszło? No i czy działa to też w innych krajach (szczególnie spoza UE, czyli Szwajcaria, Tunezja)?

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Zawsze możesz kupić jakiegoś srajtfona na 2 sim i np. z drugiego sim ciągnać internet udostępniając go jako sieć po wifi.

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
 odol
(@tba)
Trusted Member

Lista krajów gdzie działa usługa Feel At Home:
http://www.three.co.uk/Discover/Phones/Feel_At_Home

OdpowiedzCytat
(@limbowa-najlepsza-ulica-w-gdyni)
Noble Member

czyżby to ;

http://allegro.pl/starter-three-uk-angielski-numer-karta-sim-3-z-pl-i6178789739.html

Podstawą elektryki są dobre styki !

OdpowiedzCytat
 odol
(@tba)
Trusted Member

To, tylko ktoś tutaj chce zrobić interes życia sprzedając to za taką kasę. :evil:

OdpowiedzCytat
(@white-truck)
Estimable Member

jak doładować z Polski tą kartę tree, mam starter aktywny. Niestety można online tylko kartą zarejestrowaną na wyspach zapłacić. Trzeba korzystać z alledrogo?

OdpowiedzCytat
(@mechaniczna-mysz)
Active Member

Nie wiem jak bardzo potrzebujecie internetów, ale NJU MOBILE ma fajną ofertę 500MB na 14 dni do całej UE za 30zł. Na nawigację, skrzynke, fejsbuki i inne podstawowe pierdoły powinno wystarczyć.

http://www.njumobile.pl/oferta/roaming?gclid=CIvJ4K_Svc0CFUKZGwodjSAI5A

OdpowiedzCytat
(@limbowa-najlepsza-ulica-w-gdyni)
Noble Member

500MB to czteroosobowa załoga zużywa w 5 dni !
ćwiczyliśmy to w Norwegii

jeżeli chodzi o angielska sieć " 3 " planujemy ja testować w lipcu, gdyz wybieramy sie do Szkocji, śladami Złombol 11

opowiem po powrocie jak sie sprawuje

Podstawą elektryki są dobre styki !

OdpowiedzCytat
Strona 1 / 8
Share: