Obecnie internet w Unii to nie problem. Ale na poprzedniej edycji faktycznie niektórym pociągnęło. Kolega włączył w Macedonii nawigację ale niestety IPhone coś sobie tam zaczął w tle ściągać i zeżarło mu neta na 200 stówki. Nie wiem jak będzie z opłatami roamingowymi na wyspach, pewnie już będzie po nowemu więc jak najbardziej troska o tani net jest na miejscu. Ja tam zwykle zużywam na Złombolu 1-2 GB, ale na pewno są tacy, którzy potrzebują więcej.
Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.
Możesz wybrać jeden konkretny kraj ale jeśli podróżujesz po całej UE wybierasz zakładkę " Unia Europejska" dodatkowo do pakietów unii zalicza sie jeszcze Szwajcaria i kraje skandynawskie
Nie wiem jak z zasięgiem, ale w większości co testowałem bardzo dobrze wypada Lyca Mobile. (testowałem Włochy(Rzym), Czechy, Niemcy)
Zalety:
-kupujesz na miejscu.
-zwykły prepaid skierowany na roaming, nie znalazłem póki co alternatywy.
Wady:
-konieczność rejestracji karty
Obecnie jest promocja dla nowych klientów:
https://www.lycamobile.pl/pl/
Brałbym pakiet 3,5GB, żeby spiny nie mieć czy starczy( choć pewnie 2GB starczą na mapy i szukanie miejsc) - obecnie cena 19,5zł, nawet bez promocji to wychodzi korzystniej, bo 2GB u innych operatorów to cos koło 100zł.
Używał ktoś z was internetu od simglob we Włoszech? Interesuje mnie najbardziej jak z zasięgiem i czy nie zrywa połączeń?