Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Plan B - Malta ?

21 Posty
11 Users
0 Likes
10.1 K Widok
(@my-z-lasu)
Eminent Member
Topic starter  

Jak popatrzeć na mapę ...to aż się prosi o wersję mniej hardcorową po Sycylii czyli Malta to na wypadek jakichś wielkich strachów w Tunezjii . Znam tam jakichś fanatyków starych aut zatem badam temat .

Cytat
(@zuk-kazik)
Reputable Member

Jak cenowo promy?

www.Zuk-Kazik.pl

OdpowiedzCytat
(@semtox)
Honorable Member

Jak sprawdzałem wczoraj :D to 620E za auto+4os ale nie pamiętam czy jedna czy dwie strony :(

Złombol'18 - Statystyki stan na 01.09.2018

OdpowiedzCytat
(@my-z-lasu)
Eminent Member
Topic starter  

Promy na Maltę to pewnie około 100 Euo na trasie Pozzallo -Valetta

OdpowiedzCytat
(@semtox)
Honorable Member

No właśnie chyba jednak 620E w dwie strony w kwietniu - bo dalej nie ma harmonogramu :) właśnie na trasie Pozzallo - Valetta mimo że płynie 2h
Aha i widzę że NIE pływają[/t] we wtorki i czwartki

OdpowiedzCytat
(@my-z-lasu)
Eminent Member
Topic starter  

Konsultowałem dzisiaj z rodowitym Maltańczykiem , człowiek raczej ogarnięty i określił to "nie więcej niż 100 Euro"
Oni muszą się jakoś przemieszczać cena typu 500-600 Euro jest raczej absurdalna .

OdpowiedzCytat
(@semtox)
Honorable Member

Nie wiem nie znam żadnego rodowitego Maltańczyka,
Ja naciskam tylko klawisze i dzisiaj najtańsze co znalazłem to 567E za autko+4os w dwie strony:

http://www.aferry.pl/Search?sid=1d4a6e912c0f84813af002cabe5e60fd2

Licząc na głowę w jedną stronę to faktycznie mniej niż 100E

OdpowiedzCytat
(@czeslaw-i-my)
Trusted Member

Semtox patrzysz na cenę na polskiej stronie. Na włoskiej przeprawa w obie strony z powrotem w ciągu 4 dni dla auta wielkości Barkasa i 4 osób to okolo 330E, z tym, że cennik bedzie aktualny do kwietnia.

OdpowiedzCytat
(@misio-zelki)
Trusted Member

kurcze ta Malta nie była by głupim pomysłem :) można było by się zgadać

OdpowiedzCytat
(@semtox)
Honorable Member

Semtox patrzysz na cenę na polskiej stronie. Na włoskiej przeprawa w obie strony z powrotem w ciągu 4 dni dla auta wielkości Barkasa i 4 osób to okolo 330E, z tym, że cennik bedzie aktualny do kwietnia.

Włoskie również zwiedzałem i trafiałem albo na niedziałające albo dające podobne wyniki więc link poproszę :)

OdpowiedzCytat
(@czeslaw-i-my)
Trusted Member

bezposrednio tutaj:
http://www.virtuferries.com/?page_id=1502
Ale trzeba zrobic kompletny Booking żeby poznac cenę tzn odrzucic po dojsciu do ceny. Auto wybralem Volskvagena Westfalie czy t3 -ta sama dlugosc co Barkas. Ale bookowac mozna do konca kwietnia tylko, bo do wtedy jest wazny cennik.

OdpowiedzCytat
(@semtox)
Honorable Member

Ja na tej stronie nie mogę przejść tabelki z datami... niestety niby jest że: "More than 20 seats available." a jak klikam Advance to znikają zaznaczenia, a po kilku próbach wywala mnie do pierwszej tabelki (tak wybieram dany marzec kwiecień)

Mniejsza, jest to strona armatora więc pewnie masz racje z tą ceną :)

OdpowiedzCytat
(@gwiezdny-patol)
Reputable Member

Malta jest na tyle mała, że można ją zwiedzić bez samochodu ;). Pytanie tylko o cenę promu, nie chce mi się walczyć z tą stroną bo jest jakaś dziwna, ale jakby było <15€ za osobę to na pewno byśmy się zastanowili.

OdpowiedzCytat
(@ekipa-trapeza)
Estimable Member

No wlasnie. Bylem na Malcie wczesniej i dobrym pomyslem jest zostawienie auta na Sycylii, wziecie paru gratow najpotrzebniejszych i przeprawa bez auta. Tam jest sprawna komunikacja krajowo-miejska. Wiekszosc linii konczy trase przy fontannie przy wejsciu do Valetty. Moze nie sa to linie pospieszne, ale daja rade.

OdpowiedzCytat
Ala montana
(@13-zlomboli)
Honorable Member

Powalczyłem z tą stroną - tylko do kwietnia można w tej chwili zabookować.
Wpisałem 125 i dwie osoby. W dwie strony wyszło 226 E.

{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{ {{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{

OdpowiedzCytat
Strona 1 / 2
Share: