Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Polonez TRUCK 1.9 polisa OC

15 Posty
10 Users
0 Likes
7,102 Widok
(@gynsi-pympek)
Trusted Member
Topic starter  

Czy mogliby właściciele Trucków w Dieslu napisać ile płacą za ubezpieczenie OC?
W dowodzie jest wbity jako samochód ciężarowy (5 os., 2 drzwi).
W moim przypadku kwota do zapłaty waha się od 950zł do 1980zł (60% zniżek), co wydaje mi się dużo za dużo...

Cytat
(@limbowa-najlepsza-ulica-w-gdyni)
Noble Member

nie będzie miarodajne , bo w różnych miastach są różne stawki !
no i podobno teraz jakas podwyżka była !! :woohoo:

Podstawą elektryki są dobre styki !

OdpowiedzCytat
Noble Member

To nie będzie miarodajne bo w różnych miastach sa różne stawki :lol:

Ponadto jakaś podwyżka była :evil:

Nasz ROY 1,6 cieżarowy, 5 osobowy, ma polise do czerwca, kupiona w Gdyni w Allianz, za 678 zł jednorazowo, 60 % zniżki :whistle:

OdpowiedzCytat
(@white-truck)
Estimable Member

Ja w Gothaer'e mam teraz do płacenia za 1.9d coś ok 450zł, pełne zniżki i auto zarejestrowane w małej wiosze. Kiedyś najtaniej było w HDI ale z asistance na Europe była lipa.

OdpowiedzCytat
(@krokodyl-team)
Reputable Member

W tej chwili jest tyle czynników wpływających na stawkę, że trudno to w ogóle porównywać. Generalnie trzeba przetrzepać porównywarki OC + ubezpieczycieli których nie ma w porównywarkach.

www.krokodylteam.blogspot.com

OdpowiedzCytat
Noble Member

W tej chwili jest tyle czynników wpływających na stawkę, że trudno to w ogóle porównywać. Generalnie trzeba przetrzepać porównywarki OC + ubezpieczycieli których nie ma w porównywarkach.

to jest piękny plan, ale przez internet trudno ubezpieczyć TRUCKA bo nie ma go w tabelach ...

OdpowiedzCytat
(@grzmiacy-rydwan)
Noble Member

Spróbuj osobowego Żuka ubezpieczyć przez net;-)

Grzmiący Rydwan, dowódca - Diesel

http://husariarally.eu/ - rajd do Gruzji - jeśli komuś mało wrażeń;-)

OdpowiedzCytat
(@krokodyl-team)
Reputable Member

to jest piękny plan, ale przez internet trudno ubezpieczyć TRUCKA bo nie ma go w tabelach ...

Pozostaje wizyta u brokera zatem.

www.krokodylteam.blogspot.com

OdpowiedzCytat
(@zuk-kazik)
Reputable Member

Idź do brokera...

Ja dzwoniłem na infolinie, żuk andoria 2.4 diesel 60% zniżki wychodziło 650-1800 zł...
Miałem już opłacać to za 650 zł, ale przechodziłem koło takiej placóweczki małej, gdzie Pani znalazła mi w Gothaer za 505 zł!

www.Zuk-Kazik.pl

OdpowiedzCytat
(@dziadostwo-team)
Eminent Member

ROY 1.9d pełne zniżki małe miasto 470zł w MTU
A w porównywarkach trucka nie ma więc ubezpieczenia typu direct odpadają
Gothaer wydaje się najrozsądniejszy z powodu bardzo dobrego krótkoterminowego asistance, które od zaszłego roku jest dedykowane tylko dla właścicieli OC w tej firmie (wcześniej nie patrzyli gdzie było OC)

OdpowiedzCytat
(@zukolaki)
Reputable Member

Co znaczy bardzo dobrego?
Na stronie nie wiele jest napisane, ile km są w stanie holować auto?

www.facebook.com/zukolak/

OdpowiedzCytat
(@chlopcy-z-prl)
Honorable Member

Podejrzewam, że nie dalej jak 1000 km. Na Złombol to za mało, ale chyba żadna ubezpieczalnia nie oferuje dalszego holowania ponad ten tysiąc. A najczęściej do najbliższego warsztatu i dopiero jeśli nie można usunąć usterki transport na dalszy dystans.

Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.

OdpowiedzCytat
(@grzmiacy-rydwan)
Noble Member

Dokładnie. Nikt nie daje więcej niż 1000 km. Ale bez paniki, nie potrzeba assistance;-) Jest Złombol...

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Ten 1000 km to i tak jest super opcja. Trzeba tylko doczytać czy to 1000km od miejsca zamieszkania czy gdziekolwiek. Bo jak gdziekolwiek to ściągasz np. te 1000km z Sycylii jak najbliżej kraju a resztę z kieszeni co już nie zrujnuje finansowo. Ja miałem farta że udało mi się 2 lata temu namodzić z chłodzeniem tak, że o własnych siłach dojechaliśmy prawie że do Czeskiej granicy (przy pękniętej tulei cylindra). Reszta to już laweta na własny koszt ale to wyszło jakoś chyba 1300zł ( nie pamiętam dokładnie) wliczając w to wypożyczenie lawety na 2 dni, gdzie we Francji za 10km lawety do ściągnięcia z autostrady musiałem zapłacić bodaj 200 euro jak mnie pamięć nie myli.

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@grzmiacy-rydwan)
Noble Member

Jeśli ktoś z tegorocznych startujących planuje start za rok - to warto kupić dobre Assistance - bo jest bardzo duża szansa że zadziała za rok - jako że tradycyjnie Złombol powinien być wcześniej. Tak wyszło nam po Hiszpanii - na tym samym Assistance zrobiliśmy Alpy rok później;-)

Za to do Afryki jechaliśmy bez takich fanaberii;-)

OdpowiedzCytat
Share: