Czy mogliby właściciele Trucków w Dieslu napisać ile płacą za ubezpieczenie OC?
W dowodzie jest wbity jako samochód ciężarowy (5 os., 2 drzwi).
W moim przypadku kwota do zapłaty waha się od 950zł do 1980zł (60% zniżek), co wydaje mi się dużo za dużo...
nie będzie miarodajne , bo w różnych miastach są różne stawki !
no i podobno teraz jakas podwyżka była !! :woohoo:
Podstawą elektryki są dobre styki !
To nie będzie miarodajne bo w różnych miastach sa różne stawki :lol:
Ponadto jakaś podwyżka była :evil:
Nasz ROY 1,6 cieżarowy, 5 osobowy, ma polise do czerwca, kupiona w Gdyni w Allianz, za 678 zł jednorazowo, 60 % zniżki :whistle:
Ja w Gothaer'e mam teraz do płacenia za 1.9d coś ok 450zł, pełne zniżki i auto zarejestrowane w małej wiosze. Kiedyś najtaniej było w HDI ale z asistance na Europe była lipa.
W tej chwili jest tyle czynników wpływających na stawkę, że trudno to w ogóle porównywać. Generalnie trzeba przetrzepać porównywarki OC + ubezpieczycieli których nie ma w porównywarkach.
www.krokodylteam.blogspot.com
W tej chwili jest tyle czynników wpływających na stawkę, że trudno to w ogóle porównywać. Generalnie trzeba przetrzepać porównywarki OC + ubezpieczycieli których nie ma w porównywarkach.
to jest piękny plan, ale przez internet trudno ubezpieczyć TRUCKA bo nie ma go w tabelach ...
Spróbuj osobowego Żuka ubezpieczyć przez net;-)
Grzmiący Rydwan, dowódca - Diesel
http://husariarally.eu/ - rajd do Gruzji - jeśli komuś mało wrażeń;-)
to jest piękny plan, ale przez internet trudno ubezpieczyć TRUCKA bo nie ma go w tabelach ...
Pozostaje wizyta u brokera zatem.
www.krokodylteam.blogspot.com
Idź do brokera...
Ja dzwoniłem na infolinie, żuk andoria 2.4 diesel 60% zniżki wychodziło 650-1800 zł...
Miałem już opłacać to za 650 zł, ale przechodziłem koło takiej placóweczki małej, gdzie Pani znalazła mi w Gothaer za 505 zł!
www.Zuk-Kazik.pl
ROY 1.9d pełne zniżki małe miasto 470zł w MTU
A w porównywarkach trucka nie ma więc ubezpieczenia typu direct odpadają
Gothaer wydaje się najrozsądniejszy z powodu bardzo dobrego krótkoterminowego asistance, które od zaszłego roku jest dedykowane tylko dla właścicieli OC w tej firmie (wcześniej nie patrzyli gdzie było OC)
Co znaczy bardzo dobrego?
Na stronie nie wiele jest napisane, ile km są w stanie holować auto?
www.facebook.com/zukolak/
Podejrzewam, że nie dalej jak 1000 km. Na Złombol to za mało, ale chyba żadna ubezpieczalnia nie oferuje dalszego holowania ponad ten tysiąc. A najczęściej do najbliższego warsztatu i dopiero jeśli nie można usunąć usterki transport na dalszy dystans.
Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.
Dokładnie. Nikt nie daje więcej niż 1000 km. Ale bez paniki, nie potrzeba assistance;-) Jest Złombol...
Ten 1000 km to i tak jest super opcja. Trzeba tylko doczytać czy to 1000km od miejsca zamieszkania czy gdziekolwiek. Bo jak gdziekolwiek to ściągasz np. te 1000km z Sycylii jak najbliżej kraju a resztę z kieszeni co już nie zrujnuje finansowo. Ja miałem farta że udało mi się 2 lata temu namodzić z chłodzeniem tak, że o własnych siłach dojechaliśmy prawie że do Czeskiej granicy (przy pękniętej tulei cylindra). Reszta to już laweta na własny koszt ale to wyszło jakoś chyba 1300zł ( nie pamiętam dokładnie) wliczając w to wypożyczenie lawety na 2 dni, gdzie we Francji za 10km lawety do ściągnięcia z autostrady musiałem zapłacić bodaj 200 euro jak mnie pamięć nie myli.
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
Jeśli ktoś z tegorocznych startujących planuje start za rok - to warto kupić dobre Assistance - bo jest bardzo duża szansa że zadziała za rok - jako że tradycyjnie Złombol powinien być wcześniej. Tak wyszło nam po Hiszpanii - na tym samym Assistance zrobiliśmy Alpy rok później;-)
Za to do Afryki jechaliśmy bez takich fanaberii;-)