Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Przygotowania ZŁOMBOL 2016

582 Posty
90 Users
0 Likes
148.9 K Widok
(@katofuriaty)
Honorable Member
Topic starter  

Czy ktoś coś już zaczął działać ? Ja zakupiłem Żuka w piątek i przygotowania rozpoczęte :cheer: Oto kilka fotek :)
Ale dlaczego fotki nie weszły to nie wiem :(

Cytat
(@katofuriaty)
Honorable Member
Topic starter  

Jeszcze raz, daję foty :unsure:

OdpowiedzCytat
(@zuk-kazik)
Reputable Member

Ja działam cały czas!

Zakup:

Bagażnik:

Zabawa z układem paliwowym:

Porządny brelok:

Fela:

Skrzynia 5:

Drabinka bagażnika:

Graty na hamulce widzieliście w innym temacie :D

www.Zuk-Kazik.pl

OdpowiedzCytat
(@pasibrzuch-team)
Trusted Member

http://forum.polskiedostawczaki.pl/viewtopic.php?f=16&t=2978&sid=a5b9c6935344194068007290df869fe4

Pod tym linkiem jest cała historia naszego Żuka okraszona zdjęciami i mam nadzieje dobrym opisem.

Na dniach zamierzam dodać kolejne posty a propos mocowania foteli oraz pasów z tyłu :D

Im taniej, tym lepiej :D

OdpowiedzCytat
(@czarny-jastrzab)
Reputable Member

Mirek jak widzę ile roboty Cię czeka to mi się przypomina pierwsza połowa tego roku i mój żuk :)
U nas w planie start z robotą dopiero na wiosnę bo dużo nie mamy. Choc znając naszą fantazje co nieco porobimy ;)

Powodzenia Rzeźbiarze :evil:

http://czarnyjastrzab.blogspot.com/

Zostań przyjacielem Żuka :)
facebook.com/Zuk.Czarny.Jastrzab

OdpowiedzCytat
(@katofuriaty)
Honorable Member
Topic starter  

Damy radę :) Inspirację bierzemy właśnie od Was, szczęśliwych posiadaczy Żuków :P

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

U mnie w sumie nic ciekawego. Tarpan jest na chodzie po ostatniej edycji. Póki co trochę wziąłem się za wnętrze, bo w końcu po tych 6 latach wypadałoby wreszcie zamocować deskę r rozdzielczą. Do tego wytargałem zbiornik LPG, wymalowałem, antykorozją obleciałem porządnie i w końcu zamontowałem wskaźnik poziomu + zrobiłem poprawkę na rurce ssącej ( zostawało 20 litrów LPG których nie dało się wypalić). Teraz zasięg z tankowania na LPG powinien wzrosnąć do około 500km w zależności od stopnia dociskania pedału przyspieszenia ;)

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@duch-tamtych-czasow)
Reputable Member

A my ze znajomymi przygotowujemy drugie auto. Zakupikliśmy Nysę. Auto jest teraz kompletnie rozebrane, buda leży na specjalnie skonstruowanej ramie i cały czas jest dopracowywana. Wymienione zostały już błotniki przednie, maska, dach przód i tył, tylna śianka pod tablice rejestracyjną, całe poszycie prawej strony, podłoga pod nogami kierowcy i pasażera a także ramka pod podłogę przestrzeni ładunkowej. Na pewno wszystkiego nie opisałem, ale w skrócie jest pogląd na to co robimy. Nowa ekipa nie jest oczywiście jeszcze zarejestrowana i nie ma tez profilu na FB ale za to zdjęcia z prac można oglądać na naszym profilu czyli Duch Tamtych Czasów - Złombol 2015 :-) W najblizszym czasie postaram się podrzucić parę zdjęć. Przy okazji jeśli ma ktoś na zbyciu części do Nysy niech da znać, może jakoś się dogadamy :-)

OdpowiedzCytat
(@semtox)
Honorable Member

katoFurIATy - yyy czy Ty przypadkiem przez ostatnie dwie edycje nie przygotowywałeś dużego fiata? a teraz zaczynasz zabawę od nowa z nowym pojazdem? podziwiam zapał!

Złombol'18 - Statystyki stan na 01.09.2018

OdpowiedzCytat
 Dzik
(@dzik)
Estimable Member

U nas Wampirek czeka na ogłoszenie mety 2016 tj.trasy, bo nie wiem czy mam przerobić go na amfibie,off road, samolot czy ubota. Cierpliwie czekamy.

OdpowiedzCytat
(@katofuriaty)
Honorable Member
Topic starter  

katoFurIATy - yyy czy Ty przypadkiem przez ostatnie dwie edycje nie przygotowywałeś dużego fiata? a teraz zaczynasz zabawę od nowa z nowym pojazdem? podziwiam zapał!

Dokładnie tak :side: W styczniu 2014 zakupiłem FSO 1500 kombi w stanie agonalnym, na wyjazd do Lloret De Mar. Niestety we wrześniu byliśmy dopiero na etapie kończenia blacharki ale udało mi się nabyć pięknego Borewicza który notabene stał wiele lat w garażu kilka ulic dalej od miejsca mojego zamieszkania i tym Borkiem objechaliśmy Hiszpanię. W tym roku wreszcie pojechaliśmy Fiatem, dojechaliśmy na start i zagotował się płyn w chłodnicy :blink: szybka przeróbka i przekładka chłodnicy z Borewicza i z 2 godzinnym opóźnieniem goniliśmy peleton :evil: W zeszły piątek zakupiłem Żuka za 900 zł + 180 zł laweta i zabraliśmy się ostro do roboty żeby nie było tej samej sytuacji co z Kanciakiem :cheer:

OdpowiedzCytat
(@borewicz-team)
Estimable Member

Widzę Mirku że też rozrasta się twoja flota. Gratuluję nowego
zakupu

OdpowiedzCytat
(@semtox)
Honorable Member

katoFurIATy - no właśnie coś takiego mi się pałętało w pamięci tylko nie wiedziałem czy nazwę teamu z opowieścią dobrze łącze :)
No to trzymam kciuki za Żuka :)

PS. Ale w razie co to Masz już pojazd(y) zastępcze :P

Złombol'18 - Statystyki stan na 01.09.2018

OdpowiedzCytat
(@katofuriaty)
Honorable Member
Topic starter  

A może by tak wszystkimi trzema na 10 edycję :woohoo:

OdpowiedzCytat
(@czarny-jastrzab)
Reputable Member

Poloneza na dach żuka a fiata na sztywny hol :evil: