Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Przygotowania ZŁOMBOL 2016

582 Posty
90 Users
0 Likes
148.4 K Widok
(@godzillateam)
Eminent Member

my też walczymy....zastanawiam się jak to wszystko poskładać :P

OdpowiedzCytat
(@osk-olaf)
Reputable Member

my też walczymy....zastanawiam się jak to wszystko poskładać :P

po prostu zobacz filmik który dodałem kilka dni temu :woohoo:

OdpowiedzCytat
(@nyskasiewokukreci)
Active Member

Zazdrość się we mnie wzbiera jak patrze na te dopieszczane wehikuły :D pozostało modlić się żeby nasza padlina się dotoczyła ;)

OdpowiedzCytat
(@grzmiacy-rydwan)
Noble Member

Nie martw się, zdarza się że padlina da radę mimo zerowego wkładu. Problem w tym że to rzadkość jak szóstka w totka przy naszych maszynach;-)))

Polonez w drodze do Afryki ulegał stopniowej biodegradacji. Po prostu się rozlatywał, ale to była maszyna za 2 tysia, z inwestycją za 2 tysia, i na mecie sprzedana za 2 tysia - co daje stosunkowo niską cenę przejazdu na dystansie 9000 km, w trzy osoby. Taniej niż samolotem;-))))

Jest to jednak dowód na to, że na Złombolowym dystansie Polonez z taką niską inwestycją da spokojnie radę;-)

Grzmiący Rydwan, dowódca - Diesel

http://husariarally.eu/ - rajd do Gruzji - jeśli komuś mało wrażeń;-)

OdpowiedzCytat
(@nyskasiewokukreci)
Active Member

Heh, dzięki za pocieszenie ;) Miała być nysa, potem łada, a w końcu jedziemy wysłużonym polonezem. Doinwestowujemy go na miarę naszych funduszy, bo wg. plotek to "ostatni złombol" i to motywuje nas mocno. Ale bez ryzyka nie ma zabawy i wyczuwam już tą nutę szaleństwa :D

OdpowiedzCytat
(@osk-olaf)
Reputable Member

Heh, dzięki za pocieszenie ;) Miała być nysa, potem łada, a w końcu jedziemy wysłużonym polonezem. Doinwestowujemy go na miarę naszych funduszy, bo wg. plotek to "ostatni złombol" i to motywuje nas mocno. Ale bez ryzyka nie ma zabawy i wyczuwam już tą nutę szaleństwa :D

Nie martw się na zapas. Zobacz czek listę sprawdź bolida i w drogę Zawsze ktoś pomoże

OdpowiedzCytat
(@arctic-white-120rpm)
Eminent Member

Chocby nie wiem jak dopieszczone auto może zawiesc, to jest "złośliwość rzeczy martwych" i Nje mamy wpływu na to jaki dzień będzie miała panewka czy uszczelka. Taki urok pojazdów z duszą ;-)

Wszystko ogranicza się do warunków eksploatacji tj prędkości przelotowych, czy nie będą za wysokie itp. Użytkowany z głową nawet wysłużony pojazd ma szansę zajechać i wrócić przy odrobinie zdrowego rozsądku :-)

OdpowiedzCytat
(@klamot)
Reputable Member

Wbrew zdrowemu rozsądkowi znowu wlazłem do kanału i bezmyślnie wymontowałem bak :)

OdpowiedzCytat
(@chlopcy-z-prl)
Honorable Member

Nie przejmuj się. Ja mój też już 2 razy wyciągałem. Obecnie jest stuningowany poxiliną.

Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.

OdpowiedzCytat
(@poturbowani-reaktywacja)
Trusted Member

Klamot, czy ty wyciągałeś bak przy pomocy kątówki (patrz zdjęcie)? MAŁADIEC

OdpowiedzCytat
(@klamot)
Reputable Member

47 lat był nie wyciągany :) więc bez kątówki się nie dało. Płukanie, dorobienie powrotu w planie. Swoją drogą to robiąc żuka miotają mną dwa uczucia: zachwyt i nienawiść. Nie wiem czy to normalne :)

Ha, ha - tym że mogło być BUM to dopiero teraz mi przyszło do głowy...

OdpowiedzCytat
Trusted Member

Nie to nie jest normalne!!! Ponoć dobry specjalista od głowy potrafi pomóc... jakby co zamów wizytę i dla mnie :)

Velo już pręży mięśnie.

OdpowiedzCytat
Trusted Member

Nie to nie jest normalne!!! Ponoć dobry specjalista od głowy potrafi pomóc... jakby co zamów wizytę i dla mnie :)

Velo już pręży mięśnie.

OdpowiedzCytat
(@zuk-kazik)
Reputable Member

Zdążę? :D

Kolejna dostawa części:

Skrzynia naszykowana do regeneracji (wymiana łożysk, pasowanie, ogólna kompleksowa regeneracja):

Malujemy tym razem dla odmiany na biało:

Przycinanie belki pod hamulce tarczowe:

Piaskowanie felg:

Pomalowane proszkowo (podkład cynkowy + kolor):

Przymiarka śrub:

STAN NA CHWILĘ OBECNĄ:

www.Zuk-Kazik.pl

OdpowiedzCytat
(@klamot)
Reputable Member

Spoko. Masz jeszcze luz :) A na Złombolu będę spał pod Twoim Żukiem i podziwial :)

OdpowiedzCytat
Strona 24 / 39
Share: