Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Przygotowania ZŁOMBOL 2016

582 Posty
90 Users
0 Likes
148.6 K Widok
(@klamot)
Reputable Member

Pasowałem nowy wiatrak bo z nerwów już spać nie moge. Teraz do pracy ale w tych warunkach robota dla klienta wydaje mi sie zupełnie bez sensu... COFNIJCIE CZAS :) choć o kilka dni...
Przemek, ja cie pociągnę ale kto mnie pociągnie? :)

OdpowiedzCytat
 swbr
(@swbr)
Honorable Member

Ma ktoś sprawdzoną ładowarkę usb 12v która nie zakłóca CB?

Załóż filtr i zrób dodatkowe zasilanie bezpośrednio z akumulatora z daleka od CB.

OdpowiedzCytat
(@czarny-jastrzab)
Reputable Member

PILNE! USTAWIENIE ZAPŁONU!

Nowy silnik w budzie, wszystko poskręcane i gotowe do jazdy. Niestety czas goni a sami nie potrafimy ustawić aparatu zapłonowego. Czy ktoś potrafi to wykonać i może do nas podjechać? Jastrzębie-Zdrój 694948147

Cztery dni do startu...

http://czarnyjastrzab.blogspot.com/

Zostań przyjacielem Żuka :)
facebook.com/Zuk.Czarny.Jastrzab

OdpowiedzCytat
(@zuk-blaszak-team)
Active Member

A u nas tak to wygląda :) łożyska w moście do wymiany, butla skończyła się legalizacja, tarcze i klocki przód, szczęki i cylinderki tył przewody hamulcowe przód i z tyłu miedziane :), badania techniczne nie zrobione i nie przerejestrowany nawet umowy jeszcze nie mam :). I dzisiaj środa :S
I przetwornice muszę podłączyć i ... kurna :(

OdpowiedzCytat
(@rdzbygg)
Eminent Member

klamot ja moge cie ciagnac

OdpowiedzCytat
PREVENT
(@prevent)
Prominent Member

Pierwszy i czwarty tłok do góry (GMP) wtedy palec rozdzielacza musi trafić na 1 lub 4 gar. Najprościej i najszybciej. Jak nie odpali, to obrót o 180 stopni aparatem i musi zagadać. Potem już najlepiej doprecyzować przy pomocy lampy stroboskopowej.

Prevent-Złombol Stowarzyszenie FSO Pomorze

OdpowiedzCytat
PREVENT
(@prevent)
Prominent Member

PILNE! USTAWIENIE ZAPŁONU!

Nowy silnik w budzie, wszystko poskręcane i gotowe do jazdy. Niestety czas goni a sami nie potrafimy ustawić aparatu zapłonowego. Czy ktoś potrafi to wykonać i może do nas podjechać? Jastrzębie-Zdrój 694948147

Cztery dni do startu...

Pierwszy i czwarty tłok do góry (GMP) wtedy palec rozdzielacza musi trafić na 1 lub 4 gar. Najprościej i najszybciej. Jak nie odpali, to obrót o 180 stopni aparatem i musi zagadać. Potem już najlepiej doprecyzować przy pomocy lampy stroboskopowej.

OdpowiedzCytat
(@czarny-jastrzab)
Reputable Member

To najbardziej łopatologiczna odpowiedz jaką dostałem. W sam raz dla nas :)
Dzięki sprawdzę popołudniu.

http://czarnyjastrzab.blogspot.com/

Zostań przyjacielem Żuka :)
facebook.com/Zuk.Czarny.Jastrzab

OdpowiedzCytat
(@white-truck)
Estimable Member

Sprzęt ogarnięty tak że się porusza, wczorajsza wieczorna przejażdżka ujawniła drobne mankamenty w nowej konstrukcji paki. Kilka drobnych tematów do ogarnięcia: mocowanie burt, jakieś zamykanie, może podłoga jakaś a jak będzie czas to jakieś światełko - jeszcze masa czasu ;)
W temacie pierdół to może ktoś posiada 4 szt blaszek mocujących owiewkę dachową do rynienek ?? jak ktoś coś to nawet na starcie będzie na czas :)

OdpowiedzCytat
NO NAME TEAM
(@no-name-team)
Reputable Member

Sprzęt ogarnięty tak że się porusza, wczorajsza wieczorna przejażdżka ujawniła drobne mankamenty w nowej konstrukcji paki. Kilka drobnych tematów do ogarnięcia: mocowanie burt, jakieś zamykanie, może podłoga jakaś a jak będzie czas to jakieś światełko - jeszcze masa czasu ;)
W temacie pierdół to może ktoś posiada 4 szt blaszek mocujących owiewkę dachową do rynienek ?? jak ktoś coś to nawet na starcie będzie na czas :)

Jak na szrocie stoi jeszcze trakulec to załatwię ale jutro dopiero będę

`14 LLoret + (nr. boczny 189)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny24 )
`16 Palermo + (nr. boczny 16)
'17 Kraj Basków + (nr boczny 40)
'18 Chalkidiki + ( nr boczny 03)
'19 Irlandia + ( nr boczny 15)
’20 stay In Home
'21 Burhaniye nr boczny 79
’22 Albania nr boczny 74
'23 Nazare nr boczny 323
’24 Atlantic Road - Norwegia nr boczny 372

OdpowiedzCytat
(@arctic-white-120rpm)
Eminent Member

Odnośnie ładowarki to udało mi się znaleźć taka która nie zakłóca i jest to hama na 1 port usb za 40zl w media markcie, sa tez 2x usb za 50.

Pytanie odnośnie paliwa, czy ktoś praktykowal branie ze sobą paliwa na zapas w większej ilości? Głównie chodzi mi o Włochy, bo nie wiem czy brać banki czy wrzucic beczke 200l na pake :D :D
Jak to wygląda od strony prawnej a jak od praktycznej?

OdpowiedzCytat
PREVENT
(@prevent)
Prominent Member

Odnośnie ładowarki to udało mi się znaleźć taka która nie zakłóca i jest to hama na 1 port usb za 40zl w media markcie, sa tez 2x usb za 50.

Pytanie odnośnie paliwa, czy ktoś praktykowal branie ze sobą paliwa na zapas w większej ilości? Głównie chodzi mi o Włochy, bo nie wiem czy brać banki czy wrzucic beczke 200l na pake :D :D

Możesz mieć mały karnister paliwa, maksymalnie chyba 10 litrów.
Poczytaj w internetach na jakichś mądrych stronach.

OdpowiedzCytat
(@white-truck)
Estimable Member

Jak na szrocie stoi jeszcze trakulec to załatwię ale jutro dopiero będę

Będę wdzięczny :)
Wybieracie się w sobotę na rejestrację?

OdpowiedzCytat
NO NAME TEAM
(@no-name-team)
Reputable Member

tak może pierwszy raz się uda.

`14 LLoret + (nr. boczny 189)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny24 )
`16 Palermo + (nr. boczny 16)
'17 Kraj Basków + (nr boczny 40)
'18 Chalkidiki + ( nr boczny 03)
'19 Irlandia + ( nr boczny 15)
’20 stay In Home
'21 Burhaniye nr boczny 79
’22 Albania nr boczny 74
'23 Nazare nr boczny 323
’24 Atlantic Road - Norwegia nr boczny 372

OdpowiedzCytat
(@karakan-rally)
Eminent Member

od praktycznej wygląda tak, że musisz sobie banieczkę szczelnie zamknąć i najlepiej jeszcze wciepnąć do worka foliowego i szczelnie zakręcić. Woń paliwa, czy to ropy czy benzyny nie sprzyja w komforcie podróżowania, mnie to zaraz łeb boli jak się nawącham :)

OdpowiedzCytat
Strona 37 / 39
Share: