Czekam i dziękuje za wszystkie sugestie , kilka Trabantów na pewno pojedzie to temat będzie służył na kolejne edycje.
Kolega jechał dwie edycje takim trampkiem tylko sedanem. Problemy były głównie z układem chłodzenia, polecam wymienić termostat chłodnicę i czujnik temperatury. Sprawdźcie dokładnie kondycje silnika, ciśnienie oleju, sprężanie itp. W trampku kolegi był dość duży bałagan w elektryce i przez to raz mu się nie włączył w korku wentylator itp. W edycji 2014 miał problem z łożyskiem tylnego prawego koła (zerwało klin chyba), a no i w poprzedniej edycji kawałek przed wiedniem urwał się wydech za kolektorem ale daliśmy radę ;). Ogólnie auto trzymało całkiem dobrą prędkość przelotową rzędu 100-120 km/h i niewiele przy tym spalało.
u mnie przed zlombolem 2014 zagoscilo 1.6 na jednopunkcie i skrzynia z felicii - uklad chlodzenia dawal rade seryjny (chlodnica seria+wiatrak cinquecento)
chwile po powrocie wyrwal sie wahacz tylny z podlogi - skoncentruj sie mocno na zawieszeniu/lozyskach/hamulcach bo wg mnie jest to jedna z wiekszych bolączek tego wozu :)
Trabant 1.6i Limuzyna
uczestniczyl w Zlombol 2014/2016
ok , dzięki w sumie koncentruje sie tylko na mechanice , jak odpadną czy urwie drzwi czy dach to i tak dojedzie do domu ;)
na dzisiaj mam dwa nowe wahacze do przodu i plan wymiany zawieszenia z tylu w calosci
naped powinien dac rade (mozliwe ze wymienie rozrzad kpl - po wlozeniu silnika dalem tylko nowy pasek)
Trabant 1.6i Limuzyna
uczestniczyl w Zlombol 2014/2016