Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

SHL/WSK/MZ i inne motocykle. Czy ktoś jedzie?

92 Posty
20 Users
0 Likes
32.4 K Widok
(@dwr_____)
Eminent Member

Na prostych wszystko ok. Dzisiaj miałem odcinek około 40km może z dwa razy na chwile ująłem gazu a wszystko hulało jak trzeba.

OdpowiedzCytat
(@rezerwat-przygody)
Estimable Member

To jak działa to już nie ruszaj ;)

OdpowiedzCytat
(@dwr_____)
Eminent Member

A podniesienie iglicy coś by dało? Obecnie jest opuszczona na sam dół.

OdpowiedzCytat
(@rezerwat-przygody)
Estimable Member

Możesz spróbować, ale to zwiększy udział paliwa w mieszance na wyższych obrotach i efekt możesz mieć odwrotny od założonego.
Efekt, jaki masz sugeruje, że kończy się paliwo w gaźniku. Spróbuj jeszcze popatrzeć na kranik i filtr, bo może masz za mały przepływ do gaźnika i paliwo nie nadąża uzupełniać komory pływakowej.

OdpowiedzCytat
(@dwr_____)
Eminent Member

Ok, dzięki wielkie za rady! Tak po przemyśleniu faktycznie winny może być przepływ. Już raz mi się kranik zatkał możliwe że teraz również jest przytkany. Jutro będę to sprawdzał. Mimo wszystko dzięki wielki!

OdpowiedzCytat
(@klamot)
Reputable Member

Podniósłbym iglice o jeden chociaż ząbek. Lepsza za bogata mieszanka niż ciut za uboga. Żeby się moto nie grzało a tam bedzie ciepło...

OdpowiedzCytat
(@poturbowani-reaktywacja)
Trusted Member

tylko jeździć, grzebać, jeździć, grzebać!!!!!!!!!!......w niedziele!!!!!
do kościoła krzyżem leżeć!!!!!!!! a nie pierdzieć szatańskimi pomiotami po wsi. Klamot wyłaź z kanału

OdpowiedzCytat
(@dwr_____)
Eminent Member

A teraz zasadnicze pytanie, jak dla mnie. Czy ktos z was ma zamiar jechac albo orientuje sie kto ma zamiar jechac z predkoscia przelotowa nie wieksza niz 70km/h? Taka predkosc najbardziej by mi odpowiadala, szybciej bym nie chcial zeby moto po dupie za bardzo nie dostalo. Biorac pod uwage ze to jest moj pierwszy zlombol jak i pierwsza taka wyprawa nie chcialbym jechac sam. Przebieg trasy noclegi itp nie maja dla mnie wiekszego znaczenia, dostosuje sie.

OdpowiedzCytat
(@rezerwat-przygody)
Estimable Member

Chcesz jechać 70kmh po autostradach, czy poza nimi?

OdpowiedzCytat
(@dwr_____)
Eminent Member

I tu i tu. O ile przez wlochy bede mogl jechac autostradami, musze poczytac od jakiej pojemnosci mozna

OdpowiedzCytat
(@rezerwat-przygody)
Estimable Member

Spotkamy się w sobotę/niedzielę za tydzień pod Spodkiem i pogadamy.
Jak nie ja to ktoś się znajdzie. Chłopaki Velorexem będą osiągali podobne prędkości, co Ty. Możesz się też do nich dopiąć.

OdpowiedzCytat
(@dwr_____)
Eminent Member

Ok. W Katowicach chce byc na sobote tak samo jak Ty. Wiec do soboty :) !

OdpowiedzCytat
(@rezerwat-przygody)
Estimable Member

Wieczorna integracja? ;)

OdpowiedzCytat
(@poturbowani-reaktywacja)
Trusted Member

oczywiscie że zapraszamy do wspólnej tułaczki:)

OdpowiedzCytat
(@dwr_____)
Eminent Member

Initius Team jak najbardziej! Jest to wręcz wskazane :cheer: Właśnie zaklepałem nocleg w hotelu Ibis, chciałem w Diamencie jednak nie było już wolnych miejsc.

Poturbowani Reaktywacja, w takim razie będę się trzymał z wami tak długo jak długo pozwoli mi na to sprzęt :P Tak myślałem, że gdyby moja prędkość byłaby za mała, mógłbym po prostu wyjeżdżać wcześniej. Trochę bym nadrobił, a w momencie gdy mnie dogonicie jak przyśpieszę wy zwolnicie i jakoś to będzie B)

OdpowiedzCytat
Strona 5 / 7
Share: