Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Sycylia -> Albania -> Bałkany

137 Posty
42 Users
0 Likes
41.6 K Widok
(@duch-tamtych-czasow)
Reputable Member

My tez się szykujemy na powrót przez Albanię. Nasza oraz zaprzyjaźniona ekipa jak narazie nie brała pod uwage innej możliwości.

OdpowiedzCytat
(@limbowa-najlepsza-ulica-w-gdyni)
Noble Member

Polecam prom Brindisi Igoumenitsa,( w 2012 płaciłem 108 Euro ) wtedy tylko 30 km do Albanii
mozna przejechac słynnym drewnianym promem w Butrinti i juz macie Sarandę ,wtedy ulubioną złombolową SH 8 na pólnoc do Vlore no i dalej Czarnogóra zatoka Kotorska, Chorwacja i Dubrownik
W Sarandzie niezłe hotele są po 30zł od osoby ( można klepnąć na bookingu ale i z bomby dostaniesz bo jest ich mnóstwo )

ale, prywatnie uważam , choć lubię przekraczać dystanse Złombola, iż w tym roku Włochy są na tyle ciekawe i długie , że lepiej pojechać w dół jedną strona a wrócić drugą, atrakcji nie zabraknie :whistle:

Podstawą elektryki są dobre styki !

OdpowiedzCytat
(@osk-olaf)
Reputable Member

Polecam prom Brindisi Igoumenitsa,( w 2012 płaciłem 108 Euro ) wtedy tylko 30 km do Albanii
mozna przejechac słynnym drewnianym promem w Butrinti i juz macie Sarandę ,wtedy ulubioną złombolową SH 8 na pólnoc do Vlore no i dalej Czarnogóra zatoka Kotorska, Chorwacja i Dubrownik
W Sarandzie niezłe hotele są po 30zł od osoby ( można klepnąć na bookingu ale i z bomby dostaniesz bo jest ich mnóstwo )

ale, prywatnie uważam , choć lubię przekraczać dystanse Złombola, iż w tym roku Włochy są na tyle ciekawe i długie , że lepiej pojechać w dół jedną strona a wrócić drugą, atrakcji nie zabraknie :whistle:

I ja bym właśnie skłaniał się do takiej opcji trasy. We Włoszech jest bardzo dużo miejsc, które warto zobaczyć.

OdpowiedzCytat
 swbr
(@swbr)
Honorable Member

Tego nam brakowało - większość atrakcji w Albanii jest poniżej Durres.
Grimaldi Lines
Brindisi - Igoumenitsa
Odj.: Cz 29 wrz 2016 at 21:00
Przyj.: Pt 30 wrz 2016 at 05:30
4 Dorosli
Samochód osobowy 6,00m x 1,90m
4 x PONT - miejsce na pokladzie
Opis taryfy : STANDARD STANDARD
Amendable and refundable up until 2 days pri... więcej
Cena całkowita: zł 1 131,20

OdpowiedzCytat
(@duch-tamtych-czasow)
Reputable Member

A z samej Sycylii nic nie płynie? Dobrze by było np do Grecji, wtedy nie trzeba wracać do Włoch.

OdpowiedzCytat
 swbr
(@swbr)
Honorable Member

A z samej Sycylii nic nie płynie? Dobrze by było np do Grecji, wtedy nie trzeba wracać do Włoch.

Ja nie znalazłem.

OdpowiedzCytat
(@chlopcy-z-prl)
Honorable Member

ulubioną złombolową SH 8 na pólnoc do Vlore no i dalej Czarnogóra

Ale tamta SH8 już w zasadzie nie istnieje więc klimatu Złombola 2012 nie poczujecie. Jest świetna nowa droga (zamiast klepiska po którym wtedy jechaliśmy). Ale warto za to przejechać SH20 (też w dużej części wyremontowana, ale za to jakie widoki). Z drugiej strony Albanię jeszcze na kolejnym Złombolu na pewno przejedziemy a Włochy to kopalnia miejsc do zwiedzania i grzech byłoby zwijać się promem na drugą stronę. Albania jeszcze kiedyś w programie będzie.

Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.

OdpowiedzCytat
(@czeska-strzala)
Estimable Member

Bari - Durres 1 358,36 zł
Skodzina+N-250+4osoby w kabinie
03.10.16 godz 22.00
takie cosik znalazłem.
gdzieś ktoś coś wspominał że na trasie Bari-Durres, nie warto robić rezerwacji, bo bez problemu się można 'z buta' załapać na przeprawę.
ma ktoś na ten temat jakieś info ?

OdpowiedzCytat
(@skazaninalade)
Reputable Member

Chętnie się dołączymy do grupy "Albańskiej". Prom Brindisi - Igoumenitsa, to fajna i nie droga opcja, tańsza niż prom do Dures.

OdpowiedzCytat
(@komitet-prl)
Active Member

my (komitet prl i Duch tamtych czasów) tez wybieramy się w drogę powrotna przez Albanię

Nysa 522

https://web.facebook.com/Komitet-PRL-1545375075787379/

OdpowiedzCytat
(@poldek-pawel)
Eminent Member

Witam
A nikt się nie wybiera do Grecji w drodze powrotnej?

OdpowiedzCytat
(@limbowa-najlepsza-ulica-w-gdyni)
Noble Member

Igoumenitsa, jest już w Grecji :)

Podstawą elektryki są dobre styki !

OdpowiedzCytat
(@prudenter-team)
Reputable Member

Co oznacza, że powrót jest przez całą Albanię, a to już nie jest dobra wiadomość.

OdpowiedzCytat
(@semtox)
Honorable Member

Dobra, nie dobra... realnie trzeba liczyć jakieś 15h z Igoumenitsa do Dubrownika i to wersja "szybka trasy"...
Jak ktoś chce sobie skutecznie wydłużyć czas przejazdu (100km = 3h) to może zamiast SH4 wybrać nadmorską SH8 którą pokonywali Złombolowcy nocą w 2012 roku :)

A jak ktoś nie chcę oglądać Albanii (a warto) to może z Grecji walić na Macedonię - urokliwa płatna dwupasmowa autostrada z setką tuneli podjazdów i zjazdów... i w sumie tak zaczynając można 80-90% trasy do Polski pokonać dwupasmówkami, tak różnej jakości i ceny ale dwupasmówki

Złombol'18 - Statystyki stan na 01.09.2018

OdpowiedzCytat
(@zuczek-morski)
Trusted Member

Ja znalazlem prom bari-dures 30.09 godz 22.00 za żuka + 6 osob niecale 300 euro i chyba ta opcje wybierzemy na miejscu bedziemy 1.10 o 6 rano
Z tego co sie orientowalem to na inne peomy nie ma mozliwosci przewozu zuka z bagaznikiem

OdpowiedzCytat
Strona 6 / 10
Share: