Narwik również piękny....bardzo nam się podoba
Pamiętajcie o tym przy okazji XII edycji ;)
Co to za działania lobbystyczne :woohoo:
Tomek jak pojedziesz to zobaczysz.. Lofoty są boskie :silly:
Narvik to jeszcze nie Lofoty, to tylko przedsmak, trzeba sie kulnąć aż do A
ale obowiązkowo i tylko w czerwcu, a tego jeszcze w Złombolu, ( NIESTETY )nie grali ... :sick:
Podstawą elektryki są dobre styki !
Był Złombol na początku lata...Arctic Circle...i Nordkap
Złombol, the real gamble :-)
Był Złombol na początku lata...Arctic Circle...i Nordkap
Taa... Nordkapp był na początku lata, a kilka(naście) dni później w Norwegii zaczynała się zima polarna...
Sikor
NIE JESTEM PREZESEM NICZEGO
mnie tam ciepłe kierunki nie przeszkadzają :) tym bardziej,że ogrzewania w Barkasie nie mamy (na razie), a jak tam Krzychu Albania w tym roku?
Albanię robimy (Saranda ) nurkowo na majówkę
zapraszam
Jak się nic nie zesra to się piszę
Narwik również piękny....bardzo nam się podoba
Pamiętajcie o tym przy okazji XII edycji ;)
Co to za działania lobbystyczne :woohoo:
Tomek jak pojedziesz to zobaczysz.. Lofoty są boskie :silly:
Narvik to jeszcze nie Lofoty, to tylko przedsmak, trzeba sie kulnąć aż do A
ale obowiązkowo i tylko w czerwcu, a tego jeszcze w Złombolu, ( NIESTETY )nie grali ... :sick:
Grali ci co chcieli ;)
My po Nordkappie pojechaliśmy właśnie na Lofoty aż do A, a później promem do Bodo i na południe w kierunku domu.
Wróciłbym tam w każdej chwili jeśli tylko będzie mi dane :)
4 Złombole, 4 bezpieczne powroty
www.facebook.com/zukieta
Co do temperatur w tym regionie, w Grudniu , w nocy -2°C. Więc wydaje mi się, że we Wrześniu będzie cieplej.
Te autostrady we Francji trochę zniechęcają, poza autostradami ciężko się jedzie dłuższe odcinki.
Te autostrady we Francji trochę zniechęcają, poza autostradami ciężko się jedzie dłuższe odcinki.
Co prawda to prawda. Francuska autostrada jest chyba jedną z najdroższych w Europie. W 2014 wyssały nam miedzi z portfela a bokami się fatalnie kilometry robiło. Mnie tęskno do bałkańsko-wschodnich kierunków ale może się kiedyś znowu doczekam. Edycja 2012 była moim najtańszym Złombolem.
Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.
To jeszcze warto zaznaczyć, że nie wszędzie we Francji da się na bramkach płacić gotówką. Jest wiele bramek tylko automatycznych i tylko na kartę. Co więcej te bramki nie zawsze akceptują karty Maestro czy VISA Electron. Przynajmniej mi nie chciały dwa lata temu. Jechałem przez Francję nocą i dało się płacić tylko kredytówkami (trasa Kraków, Wrocław, Niemcy, Barcelona i dalej).
Co będzie z metą, to się okaże, ale ekipa/ekipy od nas na pewno będzie starała się omijać autostrady, na pewno te we Francji. Postaram się wrzucić jakąś przykładową trasę, jak znajdzie się czas i ją opracuję ;) taka trasa ekonomiczna na biednie :lol:
Polonez 1.6 GLE - Złombolowy
PF 125p '77 - jeszcze nie Złombolowy
To jeszcze warto zaznaczyć, że nie wszędzie we Francji da się na bramkach płacić gotówką. Jest wiele bramek tylko automatycznych i tylko na kartę. Co więcej te bramki nie zawsze akceptują karty Maestro czy VISA Electron. Przynajmniej mi nie chciały dwa lata temu. Jechałem przez Francję nocą i dało się płacić tylko kredytówkami (trasa Kraków, Wrocław, Niemcy, Barcelona i dalej).
Polecam włączyć obsługę pasków magnetycznych za granica rozwiązuje problem nie działajacych kart. Zresztą pisałem o tym w tamtym roku. Bardziej we Francji wkurza to ze tam raczej nie da sie dogadać z nikim w "cywilowanym" języku ;-)
`14 LLoret + (nr. boczny 189)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny24 )
`16 Palermo + (nr. boczny 16)
'17 Kraj Basków + (nr boczny 40)
'18 Chalkidiki + ( nr boczny 03)
'19 Irlandia + ( nr boczny 15)
’20 stay In Home
'21 Burhaniye nr boczny 79
’22 Albania nr boczny 74
'23 Nazare nr boczny 323
’24 Atlantic Road - Norwegia nr boczny 372
No Name Team - nie mam takiej opcji u mnie w banku. Temat mi załatwia karta kredytowa. Ale dzięki za przypomnienie. Innym też się przyda.
No Name Team. Przepraszam za przekręcenie nazwy... Durny słownik w telefonie i brak edycji posta z przeglądarki w telefonie :(
Przepraszam
No Name Team - nie mam takiej opcji u mnie w banku. Temat mi załatwia karta kredytowa. Ale dzięki za przypomnienie. Innym też się przyda.
Ja mam w WBK i w banku tez nie wiedzieli dopiero na stronie znalazłem opcje w ustawieniach Karty tam to włączasz i podajesz datę do kiedy ma działać.
`14 LLoret + (nr. boczny 189)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny24 )
`16 Palermo + (nr. boczny 16)
'17 Kraj Basków + (nr boczny 40)
'18 Chalkidiki + ( nr boczny 03)
'19 Irlandia + ( nr boczny 15)
’20 stay In Home
'21 Burhaniye nr boczny 79
’22 Albania nr boczny 74
'23 Nazare nr boczny 323
’24 Atlantic Road - Norwegia nr boczny 372