Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Pomysły organizacyjne na 2017

75 Posty
41 Users
0 Likes
15.9 K Widok
(@bartcom-team)
Estimable Member

Nowe pytanie:

Pytanie do Was, czy macie jakieś inne potrzeby o których nie pomysleliśmy?

Tak.
Wpłaty powinny być na osobę, nie na Team.
Ja wiem że to komplikuje, ale obecnie największym problemem Złombola jest to, że po uzyskaniu darczyńcy "na Team", który wpłaca oczywiście na dzieci, sporo załóg szczególnie samochodów wieloosobowych, bierze na pokład byle kogo aby obniżyć koszty wyjazdu i potem są awantury i niesnaski.
Jeśliby każdy miał sam pozyskać darczyńców lub w tym naprawdę współuczestniczyć, w jakimś stopniu zredukowałoby to ten kłopot,

Nie żebym uważał że jakieś dantejskie sceny mają na Złombolu, przeciwnie: nigdy nie spotkałem się z jakimkolwiek wobec mnie nieprzyjemnym zachowaniem, przeciwnie: z tak wielką dobrodusznością, radością serca i bezinteresowną pomocą nie spotkałem się nigdzie indziej. Dlatego też uczestniczę w tej imprezie.

Jednak widziałem niesmaczne sytuacje. Wiem też, że zdarzały się niefajne momenty. Moim zdaniem zawinione przez ludzi, którzy pojechali na Złombol jako "pomniejszacze kosztów", którym może nie do końca uczciwie powiedziano na czym to polega (...bo mogliby zrezygnować, a koszty by wzrosły).

Natomiast załogom zgranym, których uczestnicy uczciwie sobie powiedzieli o co w tym chodzi i czego się spodziewać w żaden sposób powyższa zmiana utrudnić niczego nie może.

Oczywiście utrudni to pracę Orgom, wiem. Coś za coś, jeśli naprawdę chcecie organizować Złombola przez następne 8 lat (jak napisaliście) albo dłużej, to może zawczasu warto pomyśleć co zrobić, by nie zginął.

Tak sobie napisałem, bo ja i tak pojadę na ten i każdy następny Złombol.

PS. Polecam książkę Andrzeja Stasiuka "Osiołkiem", super! Naprawdę.
Szczególnie zwolennikom kierunku wschodniego.

Czerwona Strzała - Polski Fiat 125p 1600 OHV
Więc gaz do dechy...

OdpowiedzCytat
(@bartcom-team)
Estimable Member

Aha, tak osobno. Po dzisiejszym dniu (nie wiecie co się dzieje na Kaszubach, wszędzię zaspy śniegowe 2m i sypie dalej że świata nie widać)...
Pomyślałem sobie: następna edycja Złombolu: "Winter Edition"...

Zimą...
W styczniu... na Nordkapp!!! Jeśli przesadziłem, to inne miejsce :)

Tego jeszcze NIE było. Proszę bardzo: Zajebiście ZIMNY kierunek.
Ależ wyzwanie!

Ja bym naprawdę na to pojechał. Ależ integracja by była! KOSMOS!
To by była dopiero przygoda, doprawdy! Max!

Przy okazji rozwiązywałoby to problem powtarzających się kierunków.
Samochody się nie będą przegrzewały... Ale kierowcy tak!

Nadmiar ekip też by się zmniejszył.

Zróbmy to. Kiedyś oczywiście...

Czerwona Strzała - Polski Fiat 125p 1600 OHV
Więc gaz do dechy...

OdpowiedzCytat
NO NAME TEAM
(@no-name-team)
Reputable Member

Pismo potwierdzające może sie wielu osobom przydać zwłaszcza tym z dużych miast gdzie ludzie się nie znają.

Spersonalizowane podziękowania tak jak najbardziej. Sam zbieram 1% dla mojego syna Jasia i wiele z tych co dają 1% dostaje np kalendarz z Fundacji to naprawdę robi robotę. Można to zrobić to co proponowałem w poprzednich pytaniach np dla długoletniego darczyńcy jakiś gift )

Grafika czy np naklejka na furę o wspieraniu Złombola jest git
Co do reszty nie wypowiadam się ja tego nie potrzebuje ale może komuś to uratuje życie wiec nie mowię nie

Po ostatnie super temat

`14 LLoret + (nr. boczny 189)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny24 )
`16 Palermo + (nr. boczny 16)
'17 Kraj Basków + (nr boczny 40)
'18 Chalkidiki + ( nr boczny 03)
'19 Irlandia + ( nr boczny 15)
’20 stay In Home
'21 Burhaniye nr boczny 79
’22 Albania nr boczny 74
'23 Nazare nr boczny 323
’24 Atlantic Road - Norwegia nr boczny 372

OdpowiedzCytat
(@czarny-jastrzab)
Reputable Member

Nowe pytanie:

Tak.
Ja wiem że to komplikuje, ale obecnie największym problemem Złombola jest to, że po uzyskaniu darczyńcy "na Team", który wpłaca oczywiście na dzieci, sporo załóg szczególnie samochodów wieloosobowych, bierze na pokład byle kogo aby obniżyć koszty wyjazdu i potem są awantury i niesnaski.

Pisałem już to kiedyś ale pozwolenie sobie przypomnieć jeszcze raz. To kapitan jest odpowiedzialny za załogę. Nie dokładajmy orgom roboty, nie zmieniajmy zasad tylko dlatego że ktoś nie umie sobie poradzić z jakimś awanturnikiem. Poszedłbym nawet dalej i za skrajnie negatywne zachowanie rzutujące na postrzeganie imprezy wywalałbym załogę z aktualnej i następnych imprez.

Ponadto co to za przeszkoda że ktoś indywidualnie będzie musiał zebrać kasę? Nie będzie mu się chciało to sam wpłaci, przecież przy budżetach alkoholowych co poniektórych te parę stów to pikuś...

http://czarnyjastrzab.blogspot.com/

Zostań przyjacielem Żuka :)
facebook.com/Zuk.Czarny.Jastrzab

OdpowiedzCytat
(@poganiacze-bydla)
Noble Member

1. Miejsce na ulotce, na wpisanie swoich danych-nazwę załogi, kontakt, itp.
2. Uważam, że jakość koszulek (chodzi o nadruk) w tym roku była kiepska. Dla mnie koszulki złombolowe stanowią ubranie wyjściowe na co dzień i od święta, więc jakość ma znaczenie...

Sikor
NIE JESTEM PREZESEM NICZEGO

OdpowiedzCytat
(@bandzioryteam)
Estimable Member

- coś a la mini blog/strona profilowa (połączone z appką, możliwość wpisów, komentarzy, trasa, itd)

Pomysł bardzo dobry według mnie

- Pismo weryfikacyjne Waszą załogę jako uczestnika aktualnej edycji Złombol

Myślę, że też bardzo dobry pomysł, chociaż ja akurat nie miałem z tym problemów, no ale miasteczko rzędu 13.000 mieszkańców, to wszyscy się prawie znają

- Spersonalizowane ulotki (każda załoga dostaje swój PIN, np 1234, ulotka kieruje na wpłatę na dany PIN, darczyńca nie ma problemu z pisaniem właściwej nazwy ekipy, my lub system w prosty sposób może dopisywać wpłaty do danej załogi)

To już w ogóle szał :-) i bardzo very dobry pomysł

- Pay Pal lub coś podobnego do wpłacania (szczyt marzeń to PayPal na każdym profilu co w tytule od razu wpisuję własciwy PIN!)

Jesli będzie z tego korzystać raptem ok. 10% darczyńców, a tak myslę,m że to max, to chyba szkoda roboty.

- Spersonalizowane podziękowania dla darczyńców

Jak najbardziej ZA

- Coś w stylu grafiki/linku "wspieram Złombol", co darczyńca może wstawić na stronę www, fb lub gdziekolwiek

Tez dobry pomysł.
Ja bym jeszcze pomyślał o małych naklejkach np. na auto lub cokolwiek innego wielkości dwóch wizytówek "WSPIERAM ZŁOMBOL" lub coś w tym stylu. Na żony "codzienny" samochód nakleiłem 2 naklejki z tej edycji i ludzie się pytają co to jest.

A co do poprzednich pytań to ile jeszcze mogę dorzucić 2 grosze a w sumie 3, to zbierając kasę mnożna naprawdę samemu dobrze to kontrolować. My regulaminowe 1500 mieliśmy wpłacone już w lutym, ale potem stwierdziliśmy, że zbieramy dalej bo to dla dzieciaków i co do grosza wiem ile zebraliśmy.
Co do ogłaszania w ogóle, że ktoś dał więcej a ktoś mnie to chyba zły pomysł, bo się Darczyńca obrazi na drugi rok że był trzeci a dał aż np. 3.000 zł. 3xNIE

Skoda Favorit - na chodzie
Fiat 126 p - rozebrany :-)
WSK 125 - na chodzie - też do remontu
Jawa Kaczka - do skończenia

OdpowiedzCytat
 2F4U
(@2f4u)
Reputable Member
Topic starter  

2. Uważam, że jakość koszulek (chodzi o nadruk) w tym roku była kiepska. Dla mnie koszulki złombolowe stanowią ubranie wyjściowe na co dzień i od święta, więc jakość ma znaczenie...

Witaj,
koszulki od lat robimy w tej samej technologii i na tych samych materiałach.
Bardzo nas to dziwi bo również uzywamy intensywnie. Przekażemy Twoją informacje do koszulkowców....

Złombol, the real gamble :-)

OdpowiedzCytat
(@limbowa-najlepsza-ulica-w-gdyni)
Noble Member

Piotr nie może chodzić bez koszulki, bo mandaty są za drogie ... :lol:

Podstawą elektryki są dobre styki !

OdpowiedzCytat
Ala montana
(@13-zlomboli)
Honorable Member

Chyba greckie koszulki były "słabsze" bo czuć różnicę.
ALbo przez te pięć lat się już tak zużyły (choć nie noszę na codzień),
że wyglądają jakby były w innej f-mie robione.

A co do ulotek - faktycznie powinno pojawić się miejsce wpisanie danych załogi na ulotkę bo sporo ich rozdajemy po świecie a potem nie ma odzewu bo nie było tam kontaktu do załogi.
I jeszcze krótka na niej informacja o rajdzie po anglisku. Sporo ulotek idzie za granicą a nie wszyscy znają nasz język.

{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{ {{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{

OdpowiedzCytat
(@osk-olaf)
Reputable Member

Nowe pytanie:

Tak.
Jeśliby każdy miał sam pozyskać darczyńców lub w tym naprawdę współuczestniczyć, w jakimś stopniu zredukowałoby to ten kłopot,

Nie żebym uważał że jakieś dantejskie sceny mają na Złombolu, przeciwnie: nigdy nie spotkałem się z jakimkolwiek wobec mnie nieprzyjemnym zachowaniem, przeciwnie: z tak wielką dobrodusznością, radością serca i bezinteresowną pomocą nie spotkałem się nigdzie indziej. Dlatego też uczestniczę w tej imprezie.

Jednak widziałem niesmaczne sytuacje. Wiem też, że zdarzały się niefajne momenty. Moim zdaniem zawinione przez ludzi, którzy pojechali na Złombol jako "pomniejszacze kosztów", którym może nie do końca uczciwie powiedziano na czym to polega (...bo mogliby zrezygnować, a koszty by wzrosły).

Natomiast załogom zgranym, których uczestnicy uczciwie sobie powiedzieli o co w tym chodzi i czego się spodziewać w żaden sposób powyższa zmiana utrudnić niczego nie może.

Oczywiście utrudni to pracę Orgom, wiem. Coś za coś, jeśli naprawdę chcecie organizować Złombola przez następne 8 lat (jak napisaliście) albo dłużej, to może zawczasu warto pomyśleć co zrobić, by nie zginął.

Tak sobie napisałem, bo ja i tak pojadę na ten i każdy następny Złombol.

PS. Polecam książkę Andrzeja Stasiuka "Osiołkiem", super! Naprawdę.
Szczególnie zwolennikom kierunku wschodniego.

Wpłaty darczyńców na osobę ?
Dobrze rozumiem, że każdy z załogantów na zebrać określoną kwotę pieniędzy?
Bo chcąc obniżyć koszty bierze się byle kogo?

Sorry ale nie do końca zgadzam się z takim rozumowaniem.
Czarny jastrząb dobrze to opisał i to już wcześniej.
Kapitan jest odpowiedzialny za załogę a akty chamstwa i buractwa powinny być piętnowany, ale nie wolno obarczać tym Orgów tylko sami uczestnicy powinni sobie z takimi zachowaniami poradzić. I to w większości przypadków działa.

Co do obniżenia kosztów, to przypuszczam że jadąc w 3 osoby polonezem lub w sześć żukiem czy lublinem koszty na osobę są podobne.
Czemu wolę jechać dużym pojazdem? Jest mi po prostu wygodniej ponieważ jestem potężnym facetem Mam 125p, poloneza i powiem szczerze, że nie widzę się na trasie mierzącej 8 tys km, a tyle przejechałem w zeszłym roku.

Co do zbierania kasy na osobę ; jedzie ze mną córka i żona. To mam w sumie znaleźć darczyńców na kwotę minimum 4500zł ? Sorry ale może się okazać, że nie dam rady, a wtedy mam zostawić córkę czy żonę? Kogo olać? Nikt z nas nie pojedzie...

Dobrze jest w tej formie. Nie zmieniać czegoś co funkcjonuje. Mamy już jedną DOBRĄ ZMIANĘ , która wychodzi bokiem.

OdpowiedzCytat
 2F4U
(@2f4u)
Reputable Member
Topic starter  

Bez obaw. Nie planujemy takiej zmiany co do reguł zbierania pieniędzy. Formuła na załoge się dobrze sprawdza. Nie do końca rozumiem powiązania "złego zachowania" na wyjezdzie i angażowania się w szukanie darczyńców....

Miejsce na dane kontaktowe na ulotkach to dobry pomysł. Dzięki

OdpowiedzCytat
 2F4U
(@2f4u)
Reputable Member
Topic starter  

Aktualna ulotka już ma zmiankę po angielsku. Można delikatnie rozbudować i podać namiary IBAN SWIFT

Naklejki "wspieram Złombol" również do rozważenia.

Dziękujemy za burze mózgów...

OdpowiedzCytat
(@semtox)
Honorable Member

- coś a la mini blog/strona profilowa (połączone z appką, możliwość wpisów, komentarzy, trasa, itd)

Generalnie tak, choć zwróćcie uwagę na fakt że ludzie jednak częściej na fb piszą :/ był w ubiegłym roku złomekgo, naprawdę super apka!!! a aktywnie korzystało z niej - strzelam - 50 ekip? no może 100...

Hmm... może faktycznie czasami to jakiś tam plus, ja zawsze wysyłam dokładnego linka do profilu z dopiskiem "nasze uczestnictwo w imprezie można potwierdzić na:"

- Spersonalizowane ulotki (każda załoga dostaje swój PIN, np 1234, ulotka kieruje na wpłatę na dany PIN, darczyńca nie ma problemu z pisaniem właściwej nazwy ekipy, my lub system w prosty sposób może dopisywać wpłaty do danej załogi)

Spersonalizowane ulotki... chyba tylko zbędne koszty. Zostawcie puste miejsce każdy sobie wpisze sam. Ja na ulotkach znajdywałem miejsce i dodrukowywałem 3 gr od siebie :)
Co do PINów/linków/QR kodów to niezła myśl bo jednak darczyńcy w 90% robią przelewy przez internet. Jednak takie coś wymagało by zaangażowania tzw. Bramki płatności np. PayU / PayPal itd. Pobierają one jednak opłaty za swoje usługi tj. procent od każdej transakcji więc może pojawić się zgrzyt w kontekście "100% na dzieci". Alternatywą były by indywidualne nr kont bankowych, ale to wymagało by większego zaangażowania ze strony fundacji...

- Pay Pal lub coś podobnego do wpłacania (szczyt marzeń to PayPal na każdym profilu co w tytule od razu wpisuję własciwy PIN!)

W dzisiejszych czasach to jest zerowy problem (jak ktoś twierdzi inaczej to zapraszam na PW) i "prawie zerowy koszt". Ale j.w. Bramki Płatności...

Spoko pomysł

- Coś w stylu grafiki/linku "wspieram Złombol", co darczyńca może wstawić na stronę www, fb lub gdziekolwiek

Również spoko pomysł, tylko takie mnie naszło przemyślenie żeby nie przerobić Złombola w "sklep" / maszynę, gdzie wszystko, ok jest spersonalizowane, ale jednak wygenerowane przez komputer...
Przypomniał mi się 2013 rok i Martyna wypisująca dyplomy na mecie... w nocy, i to bez żadnego oświetlenia :P

Złombol'18 - Statystyki stan na 01.09.2018

OdpowiedzCytat
(@gwiezdny-patol)
Reputable Member

Generalnie tak, choć zwróćcie uwagę na fakt że ludzie jednak częściej na fb piszą :/ był w ubiegłym roku złomekgo, naprawdę super apka!!! a aktywnie korzystało z niej - strzelam - 50 ekip? no może 100...

Pierwsze primo, to w zeszłym roku apka wyszła tuż przed startem i nie każdy zdążył ją ogarnąć, drugie primo to wymagane połączenie z internetem, które również nie każdy miał załatwione na trasie. W tym roku ma być zniesiony roaming na obszarze EU, nie wiem jak to wpłynie na działanie internetu za granicą, ale z pewnością więcej załóg będzie miało połączenie z siecią.

Pomysł z blogiem mi się podoba, jakby dało się to jeszcze jakoś powiązać z twarzoksiążką to byłby strzał w dziesiątkę na poziomie ZłomkaGo. U nas jest ten problem, że nikomu z załogi nie chce się prowadzić teamowego fejsa (a jedyny który miałby czas nie ma tam profilu), taki blog w ramach Złombola byłby w sam raz dla nas. Nie byłoby też potrzeby szukania innych załóg po Facebooku, bo wszyscy byliby w jednym miejscu.

Co do pozostałych propozycji:

Nam raczej nie będzie potrzebne, ale pewnie innym się przyda. Zawsze to potencjalne kilka (naście/dziesiąt) tysięcy na dzieciaki ;)

Jakby każda załoga miała swoje konto do wpłat, to mogłoby to znacznie ułatwić liczenie kasy od darczyńców. Nie byłoby sytuacji, że ktoś puścił przelew ze złym tytułem i trzeba dochodzić co to i skąd to. Jeśli uda Wam się coś takiego zorganizować, to jestem ZA :)

PayPal nie jest u nas tak popularny, choć niektórym darczyńcom pewnie by ułatwił rozliczenia. W tej sprawie nie mam zdana.

Spoko pomysł

;)

Również spoko pomysł

;)

Jeszcze co do pomysłu wpłat na osobę zamiast na załogę - można by to łatwo obejść deklarując na starcie, że jedzie się samemu lub w dwie osoby. Orgowie nie byliby w stanie przeliczyć pod Spodkiem każdej załogi, w efekcie cwaniaków by przybyło a tylko uczciwi by ucierpieli. Tak, jak jest, jest dobrze.

OdpowiedzCytat
(@fiqu-miqu-sqad)
Active Member

To, że powstał taki wątek to dowód na to, że orgowie mają otwarte umysły, za co wielki pokłon już w tym miejscu.
Korzystając więc z okazji, chciałbym „zarazić” innych swoimi pomysłami.
Śledząc to, co dzieje się w materii zwanej ZŁOMBOL myślę, że przeszedł czas na zmiany. Było o tym już kiedyś i z tego co pamiętam chodziło o zmianę formuły rajdu.
Po 10 edycjach, z których każda zakończyła się sukcesem, warto pójść o krok dalej. Zatem do działa:

1. Rajd co roku przyciąga coraz więcej osób i nie jest to żadna nowość. Wpadłem zatem na pomysł by pobić kolejny rekord. Dlaczego by nie spróbować pobić lub ustanowić nowego Rekordu Guinnessa ? Przecież jeżeli chodzi o ilość załóg i aut to złombol jest w czołówce rajdów:P
Można być stworzyć napis z aut lub otoczyć jakąś małą mieścinę z aut– do tego film, ujęcia z drona. Poszukać fajnych miejsc, gdzie tyle aut jeszcze nie było. Poustawiać je i wykorzystać.
2. Można by pomyśleć o Flas Mob. Mamy sporo czasu przed starem, wiemy gdzie jest meta. Nawet jeżeli nie wszyscy wezmą udział – dlaczego by i w ten sposób nie promować słusznej idei. Czy musimy być znani jedynie z „pijackich imprez”. (Temat się przewijał nie będę go rozwijał). Kto będzie chciał – niech się podłączy pod Flash Moba.
Może być to wieczorem zapalane komórki na plaży, flagi biało-czerwone w centrum miasta – pomysłów zaraz na forum będzie miliard. Wybrać kilka, zrobić ustawkę i nagrać!!!
3. Ghost car – jeden z samochodów (może, ale nie musi być orgów) co jakiś czas będzie pojawiał się na gps – gdzie będzie dawał wskazówki o tym gdzie będzie i gdzie zmierza. Jeżeli ktoś go znajdzie na trasie dostanie upominki (koszulki, bluzy, smyczki, kucyki pony, limitowane gażdzety złombola itp. + fotka i dyplom).
4. Na mecie – ogłoszenie wyniku i wręczenie nagród za (wybierają orgowie):
-największego złoma/grata
-super postać – na poprzedniej edycji był kierowca, który dojechał do mety mimo, że był niepełnosprawny (warto takich ludzi doceniać!!!), ewentualnie ludzi, których orgowie chcą docenić, bo pomagali w organizacji, itd.
(tak na marginesie ->puchary dla wytrwałych podczas startu X edycji– były genialnym pomysłem).

Ponadto mała refleksja:
Chciałbym też zwrócić uwagę na inną kwestie. Otóż oprócz akcji złombol, prywatnie organizuje też zbiórki dla dzieciaków z „trudnych” rodzin. O ile dwa lata temu zapotrzebowanie w dary materialne było spore(odzież, środki czystości, art. papiernicze i szkolne, art. sportowe), tak w tym roku widzę, że zarówno w domach dziecka, jak i w domach „skromniejszych” sytuacja się znacznie poprawiła.
Dzieci z domów dziecka co prawda proszą o prezenty(komórki, tablety?##&@), ale warto się nad tematem „trochę” zastanowić. Nie jest ekspertem, ale konkretne autorytety (opiekunowie, nauczyciele, pedagodzy) zwrócili moją uwagę na ciekawą sprawę. Dzieci (i nie ma tu znaczenia czy z trudnych rodzin czy też nie) oprócz rzeczy materialnych - potrzebują inspiracji – „wyciągania” ich za uszy mentalnie. Nie będę się rozpisywał, bo zakładam, że każdy wie o co chodzi. Stąd ZACHĘCAM wszystkich uczestników, żeby żyli złombolem na co dzień. Wg mnie warto „wykorzystywać złombol” do różnych celów (w tym miejscu oczekuję również wsparcia orgów, że podpisują się pod tym o czym tu piszę)
-zdarza mi się jeździć po szkołach zawodowych i zachęcać młodych ludzi do spełniania marzeń, pokazuje im na przykładzie właśnie złombola – że nie ma rzeczy niemożliwych, pokazuję zdjęcia, opowiadam o ciekawych ludziach i miejscach
-na własnej stronie teamu złombolowego organizuje zbiórki i wsparcie dla dzieciaków ze swoich okolic
-wykorzystuje furę do promowania ciekawych, inspirujących osób ( Ci którzy widzieli portrety na mojej skodzie wiedzą o co chodzi) – oczywiście spełniając regulamin rajdu.

Myślę, że świetnym pomysłem, było by propagowanie idei złombola (spełnianie marzeń + świetna zabawa + pomoc charytatywna) w całej Polsce za pomocą uczestników. Być może, warto byłoby przewidzieć jakąś niewielką część funduszy zebranych w trakcie złombola by potem wspomagać ludzi, którzy chcą spotykać się z młodymi ludźmi (orgowie mogli by wysyłać paczkę ze smyczkami, długopisami, kalendarzami i innymi wcale nie drogimi upominkami) do ludzi, którzy potem podsyłali by zdjęcia z ich spotkań czy wykładów. Sam dobrze wiem, że możemy samemu (jako uczestnicy to finansować) ale jak policzy się ile pieniędzy już wkładamy w przygotowanie aut, jeżdżenie po darczyńcach i podziękowania dla nich…
Jak znam życie to i tak tylko mały procent uczestników będzie chciał z tej opcji skorzystać.
A przecież nie musimy walczyć z kasą – możemy odwiedzać więcej szkół, dotrzeć do większej ilości dzieci i młodzieży).

Wierzę, że słowa, które napisałem dadzą inspirację i może przy odrobinie szczęścia – zasieją ziarno pozytywnego myślenia.

OdpowiedzCytat
Strona 3 / 5
Share: