Mam pytanie w starych Złombolowych wyjadaczy. Planujemy trasę i sporo zależy od godziny startu w Katowicach. Planujemy przelecieć przez Czechy jak ... i pierwszy pitstop w Norymberdze!! Do rzeczy.. Czy z Katowic starujemy z rana jak komu pasuje czy dopiero jakoś w ciągu dnia...??
Start pewnie będzie o godzinie 12tej. W sensie pierwsze pojazdy opuszczą parking o 12tej... ostatnie... pewnie gdzieś przed 13tą.
Planując trasę zawsze przyjmuję, że wyjedziemy o 13. W zeszłym roku poszło gładko i parę minut po 12, byliśmy już na drodze, ale rok wcześniej przez start przejecchaliśmy grubo po 13.
2015 - OSP Teresin - Żuk A07 - Passo dello Stelvio, Włochy
2016 - BONDAR Team - Lublin II - Hammamet, Tunezja
2017 - C.H. Robinson Teresin Team - Skoda Favorit - Noja, Hiszpania
2018 - C.H. Robinson Teresin Team - Skoda Favorit - Sithonia, Grecja
2019 - C.H. Robinson Teresin Team - Lublin III - ?
Witam, to i ja podpytam starych wyjadaczy o start, o której trzeba być na starcie, żeby się obrobić ? ( odbiór naklejek, oklejanie i te wszystkie sprawy związane za startem). Pytam bo jadę z Gdańska i nie wiem czy już w Piątek się nie stawić ?
Z góry dzięki za potpowiedź
Late check-in to fajna zrelaksowana opcja. Wieczorem w piatek zalatwiasz rejestracje I naklejki, I na luzie kleisz na aucie nastepnego dnia. Dzien wyjazdu jest bardzo aktywny, da sie wszystko ogarnac ale masz mniej miejsca, mniej czasu I brak zapasu czasu na wszelki wypadek.
My prawie na pewno będziemy lecieć dzień wcześniej (z Gdańska)
Pozdrawiam
Marcin
Late check-in przynajmniej podczas dwóch ostatnich edycji trwał do godziny 21 w dniu poprzedzającym start, wtedy wszystko na spokojnie sobie ogarniasz i w dniu startu jedyne co to wtaczasz się na plac pod spodkiem i cierpliwie czekasz na wyjazd :)
Late check-in to fajna zrelaksowana opcja. Wieczorem w piatek zalatwiasz rejestracje I naklejki, I na luzie kleisz na aucie nastepnego dnia. Dzien wyjazdu jest bardzo aktywny, da sie wszystko ogarnac ale masz mniej miejsca, mniej czasu I brak zapasu czasu na wszelki wypadek.
W dniu startu ciasno jak nie wiem co, chyba że stawisz się o 8:00; panuje niewyobrażalny harmider, huk, hałas... i to jest najfajniejsze.
Zdecydowanie polecam Late check-in, atmosfera jest pełna zadumy, weryfikacji swojej pewności siebie, znaków zapytania...
No i można wypić piwo i pogadać "na luzie", kogoś poznać...
Prawie jak przed startem do rajdu np. Monte Carlo. Polecam!
Czerwona Strzała - Polski Fiat 125p 1600 OHV
Więc gaz do dechy...
Myślałem że late check-in polega właśnie na tym, że nie ma znaczenia o której przyjedziesz 23 czy 4 rano ktoś już jest. Wbijasz się na plac śpisz w aucie lub zapoznajesz z pozostałymi, a z tego co czytam late check-in do 21, a wjazd na plac w dniu startu.
Czyli jak ktoś planuje wystartować w piątek po pracy i ma do przejechania + 500km to nie ma co jechać pod spodek?
Szukać noclegu na trasie, w katowicach?
A co w przypadku dotarcia "po starcie" np. 15-16 można gdzieś odebrać naklejki i jechać dalej?
Late check-in jest od 18 do 21. A start jest w sobotę po 12 i nie ma innej opcji.Nie ma opcji startu po 15. I nie ma możliwości spania pod spodkiem.
Właśnie sobie uwiadomiłem, że start jest w sobotę :-) dwa starty niedzielne jakoś mnie uśpiły;-)
`14 LLoret + (nr. boczny 189)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny24 )
`16 Palermo + (nr. boczny 16)
'17 Kraj Basków + (nr boczny 40)
'18 Chalkidiki + ( nr boczny 03)
'19 Irlandia + ( nr boczny 15)
’20 stay In Home
'21 Burhaniye nr boczny 79
’22 Albania nr boczny 74
'23 Nazare nr boczny 323
’24 Atlantic Road - Norwegia nr boczny 372
Pod spodkiem nie można zostać na noc, większość pewnie i tak ogarnia hotele w okolicy. Dwa lata temu nie mieliśmy hotelu i spaliśmy w jakimś parku przy trzech czy pięciu stawach (nie pamiętam nazwy) i w sumie to zrobiła się tam całkiem fajna impreza na kilka/kilkanaście załóg :)
A co do rejestracji to tak jak napisał swbr, albo w piątek do 21 albo w sobotę przed startem, jak dojedziez na 15 to nikogo już nie będzie więc nikt Ci nie wyda naklejek startowych.
Dobrą opcją jest hotel w Spodku, ale to jakieś 150pln od pary. W zamian rano musisz tylko wstać i przejechać 500m.
Dobrą opcją jest hotel w Spodku, ale to jakieś 150pln od pary. W zamian rano musisz tylko wstać i przejechać 500m.
To jest bardzo dobry plan. 150 jest za dwójkę. 75 zł za osobę... dramatu nie ma.
Korzystałem z tego noclegu rok temu, w tym roku też zrobiłem nam rezerwację. Uważam to za najlepszy pomysł.
Dzięki za wyczerpujące odpowiedzi!! Będziemy już w piątek!!
kolejne pytanie pierwszoroczniaka: naklejki wydawane są pod spodkiem?? start z pod Spodka??