Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Wpłaty

11 Posty
9 Users
0 Likes
4,424 Widok
(@bondar-team)
Estimable Member
Topic starter  

Jak to jest z wpłatami ?
Konto do wpłat jest jedno i to kumam. Mam pytanie co do nadanego każdej załodze numeru ID.
Czy jak darczyńca wpłaca to w tytule przelewu pisze: Złombol (nazwa załogi), czy Złombol (numer ID) ???

Cytat
(@druzyna-tlokowego-pierscienia)
Reputable Member

Może wpisać Złombol i nazwa waszej załogi albo Złombol i wasze Id. Co wam lepiej podawać. Czasem nazwy załóg są długie i pokręcone więc po to powstało id załogi

https://www.facebook.com/dtp.zlombol

OdpowiedzCytat
(@skoda-suchego)
New Member

Może głupie pytanie- ale jednak chce się upewnić. Czy Darczyńca, który zrobił przelew na konto fundacji może podpisać się imiennie - reklama na samochodzie będzie od firmy, a potwierdzenie przelewu posiadam od konkretnej osoby a nie firmy..

OdpowiedzCytat
(@semtox)
Honorable Member

Może głupie pytanie- ale jednak chce się upewnić. Czy Darczyńca, który zrobił przelew na konto fundacji może podpisać się imiennie - reklama na samochodzie będzie od firmy, a potwierdzenie przelewu posiadam od konkretnej osoby a nie firmy..

Tak może tak być, choć darczyńca może dopisać w tytule przelewu nazwę firmy/produktu/strony, choć jak tego nie zrobi/zrobił nic się nie stanie, (przynajmniej do tej pory tak było i nie podejrzewam żeby to się kiedykolwiek zmieniło)
Trzeba jednak pamiętać że jego identyfikacja na udostępnianej na stronie www liście darczyńców będzie utrudniona, choć to też można wyjaśnić i naprostować,

Ważne jest abyś był w stanie przedstawić potwierdzenie do każdego unikalnego logotypu/reklamy na aucie,
Masz 5 reklam/logotypów (powtórzone reklamy/logotypy się nie liczą) musisz mieć przynajmniej 5 potwierdzeń, możesz mieć 10 bo czasami ludzie wpłacają kasę a chcą pozostać anonimowi

Złombol'18 - Statystyki stan na 01.09.2018

OdpowiedzCytat
(@wsciekle-wieprze)
New Member

A jak temat wygląda z 1%.
Mam wcześniej przesłać zdjęcia PIT-ów, czy wydrukować i pokazać na starcie?

OdpowiedzCytat
(@semtox)
Honorable Member

1% dobrze jest jak wyślesz wcześniej skan odpowiedniej strony z PITu, dane newralgiczne możesz oczywiście zamazać,
dlatego że fundacja a w efekcie organizator (o ile się orientuję) nie dostaje ze skarbówki info kto i ile przekazał,

Wszystko jest związane z tym że Organizatorzy tworzą listę załóg które przekroczyły wymagane minimum, jak jesteś na tej liście to odprawa jest prosta i szybka (zielona kwit, zielony namiot, te klimaty), co oczywiście nie zwalnia załogi z posiadania potwierdzeń na owe minimum oraz reklamy (tak jak to opisałem wyżej)

W skrócie im lepiej macie opisane przelewy i wcześniej podeślecie info o 1% (bo to już każdy raczej dawno zrobił) tym mniej zamieszania na starcie. Jest zgłoszone 500 ekip jak każda będzie miała bajzel z wpłatami i trzeba jej będzie poświęcić 10 min to się robi 5000 min > 3 doby!!! Ok że kultowe trio ma pomocników ale nawet 10 osobom zajmie to 8h a impreza startowa ma ~4h :)

OdpowiedzCytat
 Seba
(@tom-bombadil)
Reputable Member

A ja się zastanawiam czy potwierdzenia są w ogóle potrzebne. Przecież organizatorzy i tak mają listę wpłat, bo tworzą z niej chociażby listę darczyńców tu na stronie.
Mi kilka osób po prostu obiecało, że coś wpłacą (są już na liście darczyńców, więc wiem że to zrobili), ale nie bardzo wypada pytać ile dokładnie przelali i jeszcze żądać potwierdzenia.

https://www.facebook.com/seba.jacko - https://www.youtube.com/channel/UCNoFY4yCQhGqAac03GkNI3w/videos
Złombol 2017 - OSK OLAF #09
Złombol 2018 - OSK OLAF #822
Złombol 2019 - OSK OLAF #59
Złombol 2020 - OSK OLAF #

OdpowiedzCytat
(@rezerwat-przygody)
Estimable Member

A ja się zastanawiam czy potwierdzenia są w ogóle potrzebne. Przecież organizatorzy i tak mają listę wpłat, bo tworzą z niej chociażby listę darczyńców tu na stronie.
Mi kilka osób po prostu obiecało, że coś wpłacą (są już na liście darczyńców, więc wiem że to zrobili), ale nie bardzo wypada pytać ile dokładnie przelali i jeszcze żądać potwierdzenia.

Jeśli nie licząc tych wpłat wiesz, że masz przekroczony próg kwoty minimalnej (1500) to nie musisz się przejmować.

OdpowiedzCytat
(@semtox)
Honorable Member

Ja wychodzę z założenia (o którym wyżej już pisałem) że potwierdzenia musisz mieć do wszystkich logotypów/reklam które masz na aucie oraz suma posiadanych przy odprawie potwierdzeń to minimum opisane w regulaminie dla danego rodzaju pojazdu. Trochę to skomplikowane :)
Przykład: masz 5 firm które wpłaciły po 300 PLN każda oraz 10 znajomych którzy też coś wpłacili a nie chcą żadnej reklamy na aucie, to zgodnie z moją teorią wystarczą potwierdzenia od tych 5 firm, znajomych już nie musisz nękać o papiery :)

Mimo to moja rada pozostaje niezmienna:
Zbierajcie potwierdzenia ile wlezie, bo w razie co macie jak na starcie się odprawić a nie że po czasem pół roku przygotowań do rajdu zostaniecie odesłani z kwitkiem, bez numerów startowych itd. Kto twierdzi że to się nie zdarza, jest w błędzie.

OdpowiedzCytat
NO NAME TEAM
(@no-name-team)
Reputable Member

Święte słowa Semtox, różnie to bywa mi chyba z dwa razy sie zdażyło ze potrzebowałem pokazać jeden czy dwa przelewy ale zawsze miałem wszystkie i wspólnie liczyliśmy. Jeśli nie chcecie stresu to miejcie przy sobie potwierdzenia na te minimum 1500 zł. Naprawde przez tydzień będziecie sie mieli czym stresować ( np. Czy starczy wam jajek na poranna jajecznicę ) to chociaż w dzień startu będziecie mieli wolna głowę. Dwa raz miałem tez sytuacje ze były dwie załogi o takiej samej nazwie i tez sie pomieszało i bez dowodów musiałbym cos kombinować ;-)

`14 LLoret + (nr. boczny 189)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny24 )
`16 Palermo + (nr. boczny 16)
'17 Kraj Basków + (nr boczny 40)
'18 Chalkidiki + ( nr boczny 03)
'19 Irlandia + ( nr boczny 15)
’20 stay In Home
'21 Burhaniye nr boczny 79
’22 Albania nr boczny 74
'23 Nazare nr boczny 323
’24 Atlantic Road - Norwegia nr boczny 372

OdpowiedzCytat
(@osk-olaf)
Reputable Member

Do końca takie jasne to nie jest i nie będzie. Ja prowadzę firmę o nazwie F.H.U. NEW STYLE ..........,
natomiast przedmiotami mojej działalności są ; fryzjerstwo, nauka jazdy, transport, handel
O ile transport i handel prowadzony jest pod orginalną nazwą firmy to nauka jazdy już nie.
Wpłaty dokonałem pod nazwą zespołu, a nie firmy.

OdpowiedzCytat
Share: