ja mam butle 240l i wszystkie przejsciowki w razie W. zuk zaladowany waga ponad 3 tony spalal nam 20litrow gazu.
Problemu z tankowaniem nie ma, przejściówki raz potrzebowaliśmy w Hiszpanii ale tam i gaz był drogi. Ogólnie stacji lPG jest dużo. Ceny gazu spoko akceptowalne. Żuk palił nam 15-16 gazu ale nie był ciśnięty, Skoda paliła 10 gazu ale była na maksa ciśnięta - 36 godzin Katowice - Sycylia :)
Problemu z tankowaniem nie ma, przejściówki raz potrzebowaliśmy w Hiszpanii ale tam i gaz był drogi.
Ile litrów macie butlę w żuku?? Do 2 tygodni jedzie na gazowanie i myślałem nad setką. przy okazji dziękuję wszystkim za cenne informacje
My mamy 85 litrów, spalanie 15-16 litrów, ciśnięty na maksa 6 osób + bagaży sporo. Podstawą jest kilka wycieczek testowych przed wyjazdem i później solidny przegląd z regulacją. Powinny wyjść niedociągnięcia. My nie mamy zwykle na to czasu i kwiatki wychodzą na trasie. S-21 nie jest demonem prędkości ale do pokonania Złombola spokojnie wystarczy.
My mamy 85 litrów, spalanie 15-16 litrów, ciśnięty na maksa 6 osób + bagaży sporo. Podstawą jest kilka wycieczek testowych przed wyjazdem i później solidny przegląd z regulacją. Powinny wyjść niedociągnięcia. My nie mamy zwykle na to czasu i kwiatki wychodzą na trasie. S-21 nie jest demonem prędkości ale do pokonania Złombola spokojnie wystarczy.
Instalacja musi być odpowiednio ustawiona. Niewłaściwy skład mieszanki spowoduje wypalenie zaworów lub zatarcie na cylindrze. Przerabiałem to już z dwoma silnikami.