Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Żuk oryginał

21 Posty
8 Users
0 Likes
7,933 Widok
(@rdzbygg)
Eminent Member

ja mam butle 240l i wszystkie przejsciowki w razie W. zuk zaladowany waga ponad 3 tony spalal nam 20litrow gazu.

OdpowiedzCytat
(@klamot)
Reputable Member

Problemu z tankowaniem nie ma, przejściówki raz potrzebowaliśmy w Hiszpanii ale tam i gaz był drogi. Ogólnie stacji lPG jest dużo. Ceny gazu spoko akceptowalne. Żuk palił nam 15-16 gazu ale nie był ciśnięty, Skoda paliła 10 gazu ale była na maksa ciśnięta - 36 godzin Katowice - Sycylia :)

OdpowiedzCytat
(@uazem_zukiem_gazem_na_koniec_swiata)
Active Member
Topic starter  

Problemu z tankowaniem nie ma, przejściówki raz potrzebowaliśmy w Hiszpanii ale tam i gaz był drogi.

Ile litrów macie butlę w żuku?? Do 2 tygodni jedzie na gazowanie i myślałem nad setką. przy okazji dziękuję wszystkim za cenne informacje

OdpowiedzCytat
(@gwardia-faraona)
Estimable Member

My mamy 85 litrów, spalanie 15-16 litrów, ciśnięty na maksa 6 osób + bagaży sporo. Podstawą jest kilka wycieczek testowych przed wyjazdem i później solidny przegląd z regulacją. Powinny wyjść niedociągnięcia. My nie mamy zwykle na to czasu i kwiatki wychodzą na trasie. S-21 nie jest demonem prędkości ale do pokonania Złombola spokojnie wystarczy.

OdpowiedzCytat
(@osk-olaf)
Reputable Member

My mamy 85 litrów, spalanie 15-16 litrów, ciśnięty na maksa 6 osób + bagaży sporo. Podstawą jest kilka wycieczek testowych przed wyjazdem i później solidny przegląd z regulacją. Powinny wyjść niedociągnięcia. My nie mamy zwykle na to czasu i kwiatki wychodzą na trasie. S-21 nie jest demonem prędkości ale do pokonania Złombola spokojnie wystarczy.

Instalacja musi być odpowiednio ustawiona. Niewłaściwy skład mieszanki spowoduje wypalenie zaworów lub zatarcie na cylindrze. Przerabiałem to już z dwoma silnikami.

OdpowiedzCytat
(@uazem_zukiem_gazem_na_koniec_swiata)
Active Member
Topic starter  

Co myślicie o oponach całorocznych Michelin 7.50-16' nadają się do Żuczka? Są z nimi jakieś problemy? Czy lepiej zostać przy oryginalnych 6.50-16'? Widziałem na szrocie Żuczka co miał takie założone...

OdpowiedzCytat
Strona 2 / 2
Share: