Dobry Wieczór,
Czy istnieje możliwość bieżącej weryfikacji sumy wpłat od Darczyńców przypisanych do swojego Teamu?
Pozdrawiam
Przemek
Szkoda Ełk Team
Wchodzisz w edycje profilu i tam masz zakładkę "darowizny"
Było o tym niedawno w newsach na głownej: https://zlombol.pl/blog/98-blog-2018/730-sprawdz-darowizny-zebrane-przez-twoja-zaloge
U mnie nie pojawia się taka zakładka ale też jeszcze nie mam wpłat od darczyńców. Czy ta zakładka pojawia się dopiero gdy są jakieś wpłaty?
Tak, pojawi się jak będzie pierwsza wpłata i ktoś ją "zaksięguje" na portalu. No i tylko na koncie "kapitana" drużyny.
Złombol 2017 - OSK OLAF #09
Złombol 2018 - OSK OLAF #822
Złombol 2019 - OSK OLAF #59
Złombol 2020 - OSK OLAF #
Tak zapytam, 1% z PITów też da się zaksięgować tym sposobem wysyłając gdzieś wyciąg z czwartej strony PITa czy bierzemy stos papieru na start?
Tak, na liście też są księgowane PITy (choć podejrzewam, że już po "sygnale" z US).
Natomiast czy ta lista darczyńców zastępuje kwity do weryfikacji na starcie na przynajmniej 1500? Śmiem wątpić, czy organizatorzy będą mieli wydruki, albo będą sprawdzać on-line. To chyba bardziej dla wygody zespołów, żeby mogły sobie w miarę na bieżąco kontrolować wpłaty.
No ale to byśmy musieli uzyskać autorytatywną odpowiedź ze strony Martyny, Marcina czy Jasia ;)
Hej Tom, czemu ja tego nie widze ? Masz jakies wejscia u Tomka i widzisz jego profil dla naszego teamu ? :)
(W profilu nie da sie uzupelnic Id zalogi ..)
Mamy już wpłaty przelewem na konto i przez "wpłać on-line". Nadal zakładka się nie pojawiła. Czy to trzeba jakoś odczarować.? Co znaczy że widzi to tylko Kapitan? Nie ma przecież osobnego logowania dla poszczególnych członków załogi, a przynajmniej nie znalazłem takiej możliwości.
Kiedy wysyłasz zgłoszenie, to zdaje się trzeba być zarejestrowanym i zalogowanym na konto. Czyli to jest de facto konto "kapitana/załogi" i tylko tam powinna być widoczna zakładka "darczyńcy".
1. Nazwa Załogi (musisz być zalogowany jako załoga)
Aby wysłać zgłoszenie należy być zalogowanym na stronie złombol.pl. Dla załogi zakładamy osobne konto podając jej nazwę (chyba, że już takie posiadamy).
My też mamy wpłaty, i niestety nie wyświetla się zakładka "darowizny" :(
Jeżeli w "edytuj profil" nie ma zakładki "darowizny" oznaczać to może, że nie było wpłat na Twój team.
1. Kwoty wpłacane tradycyjnym przelewem na konto Fundacji, aktualizowane są raz w tygodniu. Jest bardzo dużo źle opisanych przelewów (np. brak nazwy załogi, brak ID, zły nr ID), więc jeżeli wiesz lub podejrzewasz, że ktoś wpłacił na "Wasze" konto, daj znać na go@zlombol.pl. Postaram się odszukać wpłatę.
2. Wpłaty ze strony zlombol.pl dopisywane są na podstawie potwierdzenia przelewu lub informacji, że taka wpłata została wykonana (Imię i nazwisko darczyńcy). Pracujemy nad tematem.
3. Kwota ze zbiórki na FB dopisywana jest po zakończeniu zbiórki i przesłanym przez załogę potwierdzeniu, w postaci zrzutu ekranu z widoczną zbiórką i kwotą.
4. Kwoty z 1% dopisywane są po przesłaniu skanu / zdjęcia PITu z widoczną rubryką dotyczącą 1% (kwota i cel szczegółowy). Fundacja otrzymuje info z US pod koniec września, więc nie mamy możliwości dopisania 1% przed startem.
5. Kwoty z charytatywni.allegro.pl dopisywane są do załogi "automatycznie" (czytaj ręcznie ;) ) jeżeli w tytule aukcji znajduje się nazwa załogi lub jej nr ID (kwotę dopisuję po otrzymaniu info od allegro o wpłacie środków). W każdym innym przypadku, kwoty zebrane na aukcjach dopisywane są po otrzymaniu info od załogi.
Mam nadzieję, że wszystko wyjaśniłam. W razie pytań o darowizny piszcie na go@zlombol.pl
U nas pokazała się dzisiaj zakładka "DAROWIZNY" i widoczny jest przelew bankowy . Wpłata przez stronę Złombol jeszcze nie jest widoczna.
Jeżeli w "edytuj profil" nie ma zakładki "darowizny" oznaczać to może, że nie było wpłat na Twój team.
1. Kwoty wpłacane tradycyjnym przelewem na konto Fundacji, aktualizowane są raz w tygodniu. Jest bardzo dużo źle opisanych przelewów (np. brak nazwy załogi, brak ID, zły nr ID), więc jeżeli wiesz lub podejrzewasz, że ktoś wpłacił na "Wasze" konto, daj znać na go@zlombol.pl. Postaram się odszukać wpłatę.
2. Wpłaty ze strony zlombol.pl dopisywane są na podstawie potwierdzenia przelewu lub informacji, że taka wpłata została wykonana (Imię i nazwisko darczyńcy). Pracujemy nad tematem.
3. Kwota ze zbiórki na FB dopisywana jest po zakończeniu zbiórki i przesłanym przez załogę potwierdzeniu, w postaci zrzutu ekranu z widoczną zbiórką i kwotą.
4. Kwoty z 1% dopisywane są po przesłaniu skanu / zdjęcia PITu z widoczną rubryką dotyczącą 1% (kwota i cel szczegółowy). Fundacja otrzymuje info z US pod koniec września, więc nie mamy możliwości dopisania 1% przed startem.
5. Kwoty z charytatywni.allegro.pl dopisywane są do załogi "automatycznie" (czytaj ręcznie ;) ) jeżeli w tytule aukcji znajduje się nazwa załogi lub jej nr ID (kwotę dopisuję po otrzymaniu info od allegro o wpłacie środków). W każdym innym przypadku, kwoty zebrane na aukcjach dopisywane są po otrzymaniu info od załogi.Mam nadzieję, że wszystko wyjaśniłam. W razie pytań o darowizny piszcie na go@zlombol.pl
Taki pomysł przyszedł mi do głowy na przyszłość. Może warto byłoby zrobić stronę do robienia wpłat, żeby działało to na zasadzie mniej więcej:
- jest pole wyboru do wybrania ( celowo wybrania a nie wpisania, bo wtedy będą tylko takie tytuły jakie będą dopuszczone) na co przelew
- pole do podania nazwy teamu oraz pole do podania ID teamu (trzeba podać oba, bez tego przelew nie przejdzie) - unikniemy wtedy problemów ze złymi opisami nazw teamów itp -> całość musiałaby być porownywana z bazą danych załóg, gdzie następowałoby sprawdzenie czy ID odpowiada nazwie załogi -> jeśli nie, to informacja że zostało błędnie podane ID albo nazwa teamu
- kwota
Po wpisaniu tych rubryk po prostu PAYu albo wygenerowana strona z polami do skopiowania i wklejenia w normalny przelew na stronie konta bankowego oraz dodatkowo wygenerowany odcinek do płatności normalnej na poczcie, jeśli ktoś to będzie chciał w tradycyjny sposób opłacić.
Myślę, że takie rozwiązanie mocno zminimalizuje ilość błędnie opisanych przelewów i znacznie wszystko usprawni.
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
Z zakresie darowizn przekazanych przelewem funkcjonalność bardzo ładnie działa.
Czerwona Strzała - Polski Fiat 125p 1600 OHV
Więc gaz do dechy...