Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Złombol 2018 - szukam ekipy

116 Posty
59 Users
0 Likes
25.5 K Widok
(@jurji)
Active Member
Topic starter  

Cześć
Jak w temacie szukam ekipy która miałaby wolne miejsce i chętnie przygarnęłaby mnie na przyszłoroczny wyjazd. Piszę już teraz co by później nie było za późno ;)
Wybredny nie jestem, mogę jechać jako czwarty pasażer malucha :D
Jakby ktoś był zainteresowany moją kandydaturą dajcie znać, pogadamy, opowiem coś o sobie itp

Cytat
 swbr
(@swbr)
Honorable Member

Cześć
Jak w temacie szukam ekipy która miałaby wolne miejsce i chętnie przygarnęłaby mnie na przyszłoroczny wyjazd. Piszę już teraz co by później nie było za późno ;)
Wybredny nie jestem, mogę jechać jako czwarty pasażer malucha :D
Jakby ktoś był zainteresowany moją kandydaturą dajcie znać, pogadamy, opowiem coś o sobie itp

Masz prawko ? Palisz ? Pijesz ?

OdpowiedzCytat
(@jurji)
Active Member
Topic starter  

Mam prawko, jeżdżę dużo.
Nie palę.
Abstynentem nie jestem.

OdpowiedzCytat
 swbr
(@swbr)
Honorable Member

Mam prawko, jeżdżę dużo.
Nie palę.
Abstynentem nie jestem.

Już Cię prawie lubimy ale : skąd jesteś i ile masz wiosenek ?Lekka znajomość mechaniki ? Znajomość język obcego oprócz łaciny ?Wkład pracy przed wyjazdem ? Pozyskiwanie darczyńców ?

OdpowiedzCytat
(@jurji)
Active Member
Topic starter  

Mieszkam koło Gdyni. 21 lat.
Ogólnie mechanika nie jest mi obca (studiuję na PG) ale przy samochodzie jeszcze się nie sprawdzałem chociaż koło potrafię zmienić ;)
Oprócz łaciny to angielski i niemiecki.
Dwa ostatnie pytania to sprawa wiadomo do dogadania, ale jak najbardziej jestem na tak.

OdpowiedzCytat
(@jurji)
Active Member
Topic starter  

Up!

OdpowiedzCytat
(@swiola)
New Member

My również chętnie przyłączymy się z mężem do kogoś. Nie posiadamy auta ,niestety. Nigdy niebyliśmy na tego typu imprezie. Jestesmy młodzi chętni do wspólnej zabawy. Mąż i ja posiadamy prawo jazdy, do tego mąż z zamiłowania jest mechanikiem , majsterkowiczem, sam naprawia nasze autko ;) jest to jego pasja. Przy mnie nie zgniecie z głodu ;).
Jak ktoś szuka ekipy chętnie sie przyłączymy jesteśmy z Gdańska , często bywamy również w rodzinnej miejscowości w Augustowie na podlasiu. ;)

OdpowiedzCytat
(@atronic)
New Member

Witam wszystkich.
Od pewnego czasu napalam się na wyjazd Złombolowy. Poszukuję wolnych 2 miejsc w ekipie, która byłaby chętna do zabrania małżeństwa pochodzącego z połowy lat 70' z Gdyni. Oboje nie palący, 1 szt prawa jazdy z dużym stażem. W swojej historii byłem właścicielem 3 dużych fiatów, więc tematyka napraw mechanicznych produktów samochodopodobnych z lat 80' nie jest mi obca. Chęć uczestnictwa w znalezieniu darczyńców , oczywiście jest, jak również chęć zaangażowania w przyszykowanie mobilka.

OdpowiedzCytat
 swbr
(@swbr)
Honorable Member

Wprawdzie nie Gdynia ale czy to ma znaczenie ? Samochód to Polonez 1,4 16 V Pb ze stażem w Hiszpanii - prawdopodobnie z przyczepką namiotową - 4 miejsca do spania albo składaną campingową - też możliwe spanie w 4 lub własny namiot. Konieczne wcześniejsze osobiste poznanie np. w jakiś weekend majowy. Koszty wyjazdu do podziału - ze względu na ubiegłoroczne złe doświadczenia wymagana zaliczka - dla uniknięcia nieporozumień - proponuję jakieś wspólne konto z blokadą środków do 01.09.2018 - mile widziany wspólny zakup przyczepki. Planowana trasa - https://goo.gl/maps/1FvNVMS2NXx.

OdpowiedzCytat
(@swiola)
New Member

Widzę ze ogromne doświadczenie Pan ma. Proszę mi tylko powiedziec przybliżony koszt z poprzedniego wyjazdu to ile,mnoej wiecej? I

OdpowiedzCytat
(@poganiacze-bydla)
Noble Member

Ludzie. Sprawdzajcie prywatne wiadomości.

Sikor
NIE JESTEM PREZESEM NICZEGO

OdpowiedzCytat
 swbr
(@swbr)
Honorable Member

Widzę ze ogromne doświadczenie Pan ma. Proszę mi tylko powiedziec przybliżony koszt z poprzedniego wyjazdu to ile,mnoej wiecej? I

Na forum nie ma Panów :)
Nie można porównywać ani Noji ani Sycylii - dużo droższe autostrady - w tym roku w zasadzie nie ma sensu ich omijać poza Czechami, bo to tylko kawałeczek - dużo wyższe ceny campingów - trasę przez Albanię znamy z włoskiej edycji i to są naprawdę symboliczne kwoty - można w zasadzie wyliczyć tylko przez Michelina koszty paliwa i winiet - tak na szybko wyliczył mi 524,88 zł w tym opłata 44,03 złpaliwo 302,35 złWinieta 178,50 zł, ale realnie trzeba liczyć około 1000 zł za samochód. Licząc ceny noclegów średnio max 10 E a w Grecji 15 E od osoby to koszt noclegów około 120 Eu od osoby. Być może ktoś ma większe doświadczenie na tej trasie i skoryguje te ceny.

OdpowiedzCytat
 swbr
(@swbr)
Honorable Member

Na forum nie ma Panów :)
Nie można porównywać ani Noji ani Sycylii - dużo droższe autostrady - w tym roku w zasadzie nie ma sensu ich omijać poza Czechami, bo to tylko kawałeczek - dużo wyższe ceny campingów - trasę przez Albanię znamy z włoskiej edycji i to są naprawdę symboliczne kwoty - można w zasadzie wyliczyć tylko przez Michelina koszty paliwa i winiet - tak na szybko wyliczył mi 524,88 zł w tym opłata 44,03 złpaliwo 302,35 złWinieta 178,50 zł, ale realnie trzeba liczyć około 1000 zł za samochód. Licząc ceny noclegów średnio max 10 E a w Grecji 15 E od osoby to koszt noclegów około 120 Eu od osoby. Być może ktoś ma większe doświadczenie na tej trasie i skoryguje te ceny.

Tak to jest liczenie na szybko :) Podstawowa trasa to ok . 4000 km, więc licząc 10l/100 km x śr.cena 1,15 E/litr PB x 4,23 = ok 2 000 zł za paliwo + winiety ok. 200 zł.

OdpowiedzCytat
(@szakale_na_zlombol)
New Member

Hej! Hej! Dwie studentki z Warszawy poszukują osób dysponujących dwoma miejscami w samochodzie lub osób chętnych do stworzenia nowej ekipy (kupno samochodu, przygotowania etc.). :)

Co przemawia za tym, aby nas zabrać :P :
- dwa dodatkowe prawa jazdy (nie stanowi dla nas problemu prowadzenie starego autka)
- ładne zdjęcia z podróży
- dobre towarzystwo
- jedna z nas była już na Złombolu
- pomoc na trasie (na 99% udział w rajdzie kolejny raz biorą rodzice jednej z nas :silly: )
- dołączając do ekipy chętnie włączymy się w przygotowania i poszukiwanie darczyńców

OdpowiedzCytat
(@trophy-truck)
Active Member

napisałem Ci prywatną wiadomość

Polonez Trophy Truck 1.9d - Warszawa / Węgrów

OdpowiedzCytat
Strona 1 / 8
Share: