Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Motocyklem do Irlandii

40 Posty
12 Users
0 Likes
8,003 Widok
(@breko1989)
Active Member
Topic starter  

Klamot też planuje jechać mz aczkolwiek troszkę młodsza bo mam ts250/1

OdpowiedzCytat
Pegazy
(@pegazy)
Honorable Member

(...) Ale nie wiem jeszcze, bo to bez sensu jechać tak daleko, ale nie wiem czemu ciągle o tym myśle... Złombol to stan umysłu...

No to do zobaczenia na trasie :D Jak już o tym się myśli, to potem człowiek stoi w Katowicach na starcie. Taaa , Złombol to stan umysłu.

`14 LLoret + (nr. boczny 399)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny 16)
`16 Palermo + (nr. boczny 5)
`17 Noja + (nr. boczny 5)
`18 Chalkidiki + (nr. boczny 02)
`19 Dublin + (nr. boczny 444)
`20 Stay in home + (nr. boczny 312)
`21 Turcja + (nr. boczny 218)
`22 Albania + (nr. boczny 25)
`23 Nazzare + (nr. boczny 02)
`24 AtlanticRoad + (nr. boczny 58)

OdpowiedzCytat
(@breko1989)
Active Member
Topic starter  

Mieszkokoleszczko troszkę niska prędkość, moja MZ męczy się przy tej szybkosci. Aczkolwiek mogę pokombinować ze zmiana zębatki. Jesli chodzi o promy to nic niemam ogarnietego.

OdpowiedzCytat
(@klamot)
Reputable Member

Moja się nie męczy przy 80, to ja się męcze ale i delektuje :) Skończy sie tym, że pojedziemy na żywca a potem będzie boleć.. kurna i znowu to zrobie... kiedy ja zmądrzeje.... Jak ktoś ogarnie te promy dla moto i którym niech melduje :) Przemek, Poturbowani reaktywacja, no nie wezme Ci w tej sytuacji łańcucha...

OdpowiedzCytat
(@breko1989)
Active Member
Topic starter  

Na szybko spojrzalem jakie koszta promów więc niema tragedii. Ceny są w jedną i droga stronę

OdpowiedzCytat
(@mieszkokoleszko)
Active Member

Pewnie będziemy improwizować. Warto się trzymać kempingów proponowanych przez organizatorów. Zawsze, w razie potrzeby mają tam samochodziarze dużo narzędzi. Łyse Konie - trasa z promem z Holandii wygląda interesująco można w jedną stronę tak polecieć. PS: Zróbcie dobrze ten remont bo w zeszłym roku były dwa "Ruski" i jeden w ogóle nie dojechał a drugi ledwo dojechał z pękniętą głowicą więc nie wrócił. Ja jadę SHL M11 więc V-max to 85 (biorąc pod uwagę kierowcę i bagaże) i więcej z niej nie wycisnę...

OdpowiedzCytat
(@poturbowani-reaktywacja)
Trusted Member

Bogusiu mój złociusieńki, nie tak się umawialiśmy. bardzo Cię proszę o wygospodarowanie miejsca na MZ dla mojego łańcucha, nie jest Ci wstyd go zostawić/oddać/porzucić? Po tylu edycjach? Wszyscy mężczyźni są tacy sami

OdpowiedzCytat
(@poturbowani-reaktywacja)
Trusted Member

BARDZO się cieszę że wybrałeś motocykl Klamotku!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

OdpowiedzCytat
(@wine_directions)
Trusted Member

Cześć,
Prześlij mi na priv Twój numer
Rok temu sprzedałem moto, mam dobre ciuchy Rukka, kask Schubert chętnie użyczę, bezpieczeństwo i gore tex to podstawa - może coś Ci podpasuje.

OdpowiedzCytat
(@poskodovani)
Eminent Member

Słuchajcie!
Mam pewną propozycję na pierwszy nocleg dla motórzystów - Kostrzyn nad Odrą. Moi serdeczni przyjaciele, motocykliści z Africa Twin Poland mają tam duży dom, w którym zawsze chętnie goszczą ludzi podróżujących na motocyklach. To prawie Berlin, a nie kosztuje nic, a muszę dodać, że gospodarze robią naprawdę niezłe nalewki. Jeśli ktoś miałby ochotę - o w imieniu Baśki i Przemka zapraszam. Jestem z nimi wstępnie ugadany, że wpadnę/wpadniemy.

Palcem po mapie znalazłem też dwa darmowe miejsca biwakowe na zachodzie Irlandii ,na samych klifach.

OdpowiedzCytat
(@uralski)
Active Member

Siemka
Długo się wahalem ale jednak decyzja padła - 3 podejście Uralem :)
Oby tym razem do mety, dwa poprzednie się nie udało :(
Kolego z Leszna zadzwoń w wolnej chwili to się umówimy na spotkanko - ja również jestem z Leszna .
Pzdr

(Tel: 605833922)

OdpowiedzCytat
(@klamot)
Reputable Member

Bardzo fajna propozycja PoSkodovani, możliwe że będziemy tam celować choć dystans spory :) Klamot i Kefir

OdpowiedzCytat
(@kpt-niemoc)
New Member

Cześć! Rzutem na taśmę zgłosiłem MZ Ts125 '76. Właśnie założyłem CDI... Ruszam z Wrocławia.

OdpowiedzCytat
(@poskodovani)
Eminent Member

Ja jadę etz250 ale nie sądzę abym przekraczał prędkość 80-90 km/h. Zasadniczo chcę omijać autostrady i jechać najkrótszą możliwą drogą. To będzie jakieś 460km. Sporo, ale po pierwsze i tak trzeba tyle dziennie robić żeby dojechać. Po drugie w Kostrzynie czeka na nas dach nad głową, łazienka i takie tam luksusy.

Jaro

P.s.: nie wiem czy w ogóle dojadę do tej Irlandii, b opo pierwsze nawet nie otwierałem silnika i nie wiem co mu w duszy gra, a po drugie mechanik ze mnie jak z koziej dupy trąba. Ale jak t omówią - jakoś to będzie.

OdpowiedzCytat
(@kpt-niemoc)
New Member

Mój plan jest podobny. Również zamierzam trzymać się z dala od ekspresówek i autostrad. Prędkość przelotową szacuję na 80 (licznikowo). Ponieważ też nie wiem jak daleko zajadę na mojej maszynce, myślę nad tym, czy już w drodze do mety nie zaliczyć kilku co ciekawszych miejsc. Nie wiadomo, czy będzie druga szansa... Rozważam opcję wykorzystania połączenia promowego Rotterdam-Hull (potem Liverpool-Dublin). Szkocja też kusi ;)

OdpowiedzCytat
Strona 2 / 3
Share: