Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Motorowerem z przyczepą

10 Posty
4 Users
0 Likes
1,757 Widok
(@1251rosab)
Active Member
Topic starter  

Witam. Chciałbym wystartować w złombolu 2020 moim Simsonem s50 i zamiast plecaka i obwieszania motoroweru bagażem ciągnąć przyczepę motocyklową.
Posiada ktoś informacje prawne jak jest z takimi przyczepkami poza terenem polski ??

Cytat
(@gientkie-toporki)
Trusted Member

Cześć, zadzwoń do PZMOT - www.pzm.pl
Gdyby powiedzieli, że udzielają takich informacji tylko członkom klubu, to daj znać. Wtedy sam postaram się o to dowiedzieć.
Na marginesie - miałem S51 Enduro. Wspaniała maszyna :)

OdpowiedzCytat
(@chlopcy-z-prl)
Honorable Member

Może najpierw poczekaj na ogłoszenie kierunku. Bo jak Złombol pojedzie na wschód to raczej żadnego problemu z przyczepką nie będzie a patrząc na kierunek Ultimate podejrzewam metę w Bułgarii lub Turcji, bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że Złombol ruszy np na północ a Ultimate na wschód. Orgowie na mecie muszą być w komplecie choć i od tego bywały odstępstwa w przeszłości.

Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.

OdpowiedzCytat
(@1251rosab)
Active Member
Topic starter  

Wiedza przyda się i na przyszłe lata. :) puki co czekam na odpowiedź z pzm . Na razie cisza niestety :/

OdpowiedzCytat
(@klamot)
Reputable Member

A co na tym zyskasz? Przy pojemnosci 50 cm /lub ewentualnie80/ każdy dodatkowy opór to spadek przelotowej. No może zyskasz styl :) ale przelotowa jaka bedzie? Myśle, że jak coś typu normalna kontrola to problemów formalnych nie będzie, aczkolwiek w razie W , na przykład wypadek róznie może być.... Ja bym sie skupił na minimalistycznym wyposazeniu i ciął samym Simkiem :)

OdpowiedzCytat
(@1251rosab)
Active Member
Topic starter  

Wole przyczepę od plecaka :) a przelotową 80 powinien nawet z przyczepą utrzymać.

OdpowiedzCytat
(@klamot)
Reputable Member

Wieksza pojemność i więcej biegów ma Simson?

OdpowiedzCytat
(@1251rosab)
Active Member
Topic starter  

90/4 i 5 skrzynia więc przyczepka plus górka nie powinno sprawić że klęknie ;) a przynajmniej mam taką nadzieję.

OdpowiedzCytat
(@klamot)
Reputable Member

A robiłeś trase 400-500 km od strzała? Bo to tak będzie na Złombolu i to codziennie i nie da sie na maksa drzeć non stop. Ale ciekawe te osiągi 90/4 co to te 4? Wał oryginalny daje radę? Widziałem te zestawy na 5 biegów ciekawe czy to tak trwałe jak oryginalne Simsonowskie?

OdpowiedzCytat
(@1251rosab)
Active Member
Topic starter  

To 4 to 4 kanały płuczące zamiast oryginalnych 2
Skrzynia ma węższe zeby zeby 5 zębatka weszła ale na razie daje rade ;) wał wzmacniany z wypełnieniem ... Ogolnie z oryginały to tylko wygląd zewnętrzny silnika został. Sprzeglo inne przełożenia inne. Trasy po 300km dziennie się zdarzały po 500 jeszcze nie no ale kiedyś trzeba zacząć.

OdpowiedzCytat
Share: