Generalnie każda zniżka jest dobra :)
Plus z tego co widzę to Irish Ferries ma w ofercie przeprawę Cherbourg - Dublin 1.07
Aczkolwiek zorganizowanie grupy powiedzmy 10 aut to może być wyzwanie...
Ale jak to mawiają kupić nie kupić pohandlować można a nuż napijemy się szampana :D
Ja zabieram się za pisanie maila jak by wyglądała cena dla grupy 10 poldków dla przeprawy Holyhead - Dublin

Złombol'18 - Statystyki stan na 01.09.2018
Świetny pomysł! My dzisiaj też spróbujemy w miarę możliwości coś do nich naskrobać... (kilka wariantów: 10 polonezów, 7 polonezów + 3 żuki/lubliny etc) Logistycznie widzimy to dość ciężko, żeby zorganizować większą ekipę na zniżkę, ale jeżeli cena będzie dobra to będzie to dla nas dodatkowa motywacja ;)
Tak naprawdę to najlepiej im naobiecywać, że pojedzie z 700 aut i hasłem zniżkowym będzie "Złombol". W sumie to tyle załóg na ten rok jest jak najbardziej realne.
Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.
mysle iz zorganizowanie grupy 10 czy nawet 20-50 samochodow z Cherburga NIE BEDZIE PROBLEMEM dla tego iz w zasadzie w gre wchodzi tylko jeden rejs z 01.07-wiec na ten jeden rejs /oczywiscie jesli ktos planuje rejs bezposrednio na ZIELONA WYSPE mozna sie spokojnie skrzyknac a nawet docelowo jechac w jednym konwoju
Hej, jestem tutaj nowy i mam pytanie, piszecie że może być ciężko z dojazdem, zgoda. Jak długi czas muszę zarezerwować na całą wyprawę by mieć urlop? Macie więcej doświadczenia.
Generalnie sprawa indywidualna. Osobiście uważam że 2 tyg to dobry czas. Odpocząć odpoczniesz i zwiedzisz coś na spokojnie na powrocie
Dzięki, czyli najlepiej być na 01.07.2019 w Cherbourgu, by przepłynąć do Dublina na dzień 02.07.2019 w Dubline. Aktualnie Irish Ferries ma 364 euro (2 os. + auto), powrót pisaliście, ze przez Szkocję. Czyli wizy jak będzie Brexit i dodatkowo wiza :-)
Piszecie prom może być Belfast do Cairnryar w dniu 08.07.2019 godz. 23.30 najtaniej za 704 zł. Rozgoniłem się ale chyba będzie tak?
Cześć wszystkim
No niestety pojawiają się problemy związane z wyjściem GB z unii.
Poniżej info o odwołaniu rezerwacji na promy.
Pewnie do czasu naszego wyjazdu sprawa się unormuje ale...
https://www.gospodarkamorska.pl/Porty,Transport/tysiace-odwolanych-rezerwacji-promowych-przez-kanal-la-manche-pierwsze-powazne-konsekwencje-brexitu-.html
Polonez :)
Zostaje opcja Francja-Irlandia-Francja, a Anglia na inny termin :-)
Czesc :)
To nasz pierwszy Złombol i dopiero dowiadujemy się co i jak ;)
Jak narazie po wstępnym przeszukaniu wszystkich dostępnych wyszukiwarek promów udało nam się znaleźć promy: Calais-Dover, Pembroke-Rosslare, Dublin-Holyhead i Dover-Calais za niecałe 3tys. dla osobówki i 4 osób.
Gdyby udało się zorganizować grupowa przeprawę chociaż w jednastrone, nawet bezpośrednio Francia-Irlandia to z chęcią się dołączymy :)
Spróbujemy na dniach skontaktować się w sprawie takich transportów z przewoźnikami :)
Mam propozycję na IRISH FERRIES z Cherbourga do Dublina na 01.07.2019 i w Irlandii jest się następnego dnia 02.07.2019, a powrót najtaniej było w dniu 10.07.2019 na tej samej trasie.
2 osoby + auto i kabina 2 osobowa bez okna za 950 euro (dodatkowo rabat mam 4% tj 38 euro od tego) lub
2 osoby + auto i 2 fotele lotniczne za 838 euro (dodatkowo rabat mam 4% tj 33 euro od tego)
Ceny są z polskiego portalu www.promy.pl, natomiast na stronie www.aferry.pl doliczyli jeszcze opłatę za płatność kartą, tego tutaj nie ma.
Trochę wygina ta cena muszę przyznać.
Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.
Trochę wygina ta cena muszę przyznać.
W sumie racja bo właśnie sprawdziłem że w 2016 prom do Tunezji (10h) i z powrotem do Rzymu (28h) kosztował w dniu wypłynięcia... 400EUR :D
Teraz wychodzi że w dwie strony przez UK za cztery promy (około 3-4h każdy) wyjdzie około 800EUR...
Czekam co Irish Ferries mi odpisze :) nawet na okoliczność maila do nich uzupełniłem wpis o Złombolu na angielskojęzycznej Wikipedii :D

Złombol'18 - Statystyki stan na 01.09.2018
Tak myślę, że bilety nie mogą być w najniższej cenie bez możliwości zmiany, bo jak auto trafi po drodze to bilet i miejsce przepada. Raczej trzeba zakladać bilety z możliwościami zmiany bookingu :-)
Hej, jazda przez Anglię to chyba dodatkowe noclegi i paliwo. Jest jakiś plan postojów?