Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

PROMY

90 Posty
41 Users
0 Likes
20 K Widok
(@semtox)
Honorable Member

Generalnie każda zniżka jest dobra :)
Plus z tego co widzę to Irish Ferries ma w ofercie przeprawę Cherbourg - Dublin 1.07
Aczkolwiek zorganizowanie grupy powiedzmy 10 aut to może być wyzwanie...
Ale jak to mawiają kupić nie kupić pohandlować można a nuż napijemy się szampana :D
Ja zabieram się za pisanie maila jak by wyglądała cena dla grupy 10 poldków dla przeprawy Holyhead - Dublin

Złombol'18 - Statystyki stan na 01.09.2018

OdpowiedzCytat
(@jankyrallyteam)
Active Member

Świetny pomysł! My dzisiaj też spróbujemy w miarę możliwości coś do nich naskrobać... (kilka wariantów: 10 polonezów, 7 polonezów + 3 żuki/lubliny etc) Logistycznie widzimy to dość ciężko, żeby zorganizować większą ekipę na zniżkę, ale jeżeli cena będzie dobra to będzie to dla nas dodatkowa motywacja ;)

OdpowiedzCytat
(@chlopcy-z-prl)
Honorable Member

Tak naprawdę to najlepiej im naobiecywać, że pojedzie z 700 aut i hasłem zniżkowym będzie "Złombol". W sumie to tyle załóg na ten rok jest jak najbardziej realne.

Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.

OdpowiedzCytat
(@baku174)
New Member

mysle iz zorganizowanie grupy 10 czy nawet 20-50 samochodow z Cherburga NIE BEDZIE PROBLEMEM dla tego iz w zasadzie w gre wchodzi tylko jeden rejs z 01.07-wiec na ten jeden rejs /oczywiscie jesli ktos planuje rejs bezposrednio na ZIELONA WYSPE mozna sie spokojnie skrzyknac a nawet docelowo jechac w jednym konwoju

OdpowiedzCytat
(@wiktor-nos)
Active Member

Hej, jestem tutaj nowy i mam pytanie, piszecie że może być ciężko z dojazdem, zgoda. Jak długi czas muszę zarezerwować na całą wyprawę by mieć urlop? Macie więcej doświadczenia.

OdpowiedzCytat
(@czerwony-bob)
Eminent Member

Generalnie sprawa indywidualna. Osobiście uważam że 2 tyg to dobry czas. Odpocząć odpoczniesz i zwiedzisz coś na spokojnie na powrocie

OdpowiedzCytat
(@wiktor-nos)
Active Member

Dzięki, czyli najlepiej być na 01.07.2019 w Cherbourgu, by przepłynąć do Dublina na dzień 02.07.2019 w Dubline. Aktualnie Irish Ferries ma 364 euro (2 os. + auto), powrót pisaliście, ze przez Szkocję. Czyli wizy jak będzie Brexit i dodatkowo wiza :-)
Piszecie prom może być Belfast do Cairnryar w dniu 08.07.2019 godz. 23.30 najtaniej za 704 zł. Rozgoniłem się ale chyba będzie tak?

OdpowiedzCytat
(@limuzynaborow)
Active Member

Cześć wszystkim
No niestety pojawiają się problemy związane z wyjściem GB z unii.
Poniżej info o odwołaniu rezerwacji na promy.
Pewnie do czasu naszego wyjazdu sprawa się unormuje ale...
https://www.gospodarkamorska.pl/Porty,Transport/tysiace-odwolanych-rezerwacji-promowych-przez-kanal-la-manche-pierwsze-powazne-konsekwencje-brexitu-.html

Polonez :)

OdpowiedzCytat
(@wiktor-nos)
Active Member

Zostaje opcja Francja-Irlandia-Francja, a Anglia na inny termin :-)

OdpowiedzCytat
FrywolneProsiaczki
(@frywolneprosiaczki)
Eminent Member

Czesc :)
To nasz pierwszy Złombol i dopiero dowiadujemy się co i jak ;)
Jak narazie po wstępnym przeszukaniu wszystkich dostępnych wyszukiwarek promów udało nam się znaleźć promy: Calais-Dover, Pembroke-Rosslare, Dublin-Holyhead i Dover-Calais za niecałe 3tys. dla osobówki i 4 osób.
Gdyby udało się zorganizować grupowa przeprawę chociaż w jednastrone, nawet bezpośrednio Francia-Irlandia to z chęcią się dołączymy :)
Spróbujemy na dniach skontaktować się w sprawie takich transportów z przewoźnikami :)

OdpowiedzCytat
(@wiktor-nos)
Active Member

Mam propozycję na IRISH FERRIES z Cherbourga do Dublina na 01.07.2019 i w Irlandii jest się następnego dnia 02.07.2019, a powrót najtaniej było w dniu 10.07.2019 na tej samej trasie.
2 osoby + auto i kabina 2 osobowa bez okna za 950 euro (dodatkowo rabat mam 4% tj 38 euro od tego) lub
2 osoby + auto i 2 fotele lotniczne za 838 euro (dodatkowo rabat mam 4% tj 33 euro od tego)
Ceny są z polskiego portalu www.promy.pl, natomiast na stronie www.aferry.pl doliczyli jeszcze opłatę za płatność kartą, tego tutaj nie ma.

OdpowiedzCytat
(@chlopcy-z-prl)
Honorable Member

Trochę wygina ta cena muszę przyznać.

Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.

OdpowiedzCytat
(@semtox)
Honorable Member

Trochę wygina ta cena muszę przyznać.

W sumie racja bo właśnie sprawdziłem że w 2016 prom do Tunezji (10h) i z powrotem do Rzymu (28h) kosztował w dniu wypłynięcia... 400EUR :D
Teraz wychodzi że w dwie strony przez UK za cztery promy (około 3-4h każdy) wyjdzie około 800EUR...
Czekam co Irish Ferries mi odpisze :) nawet na okoliczność maila do nich uzupełniłem wpis o Złombolu na angielskojęzycznej Wikipedii :D

Złombol'18 - Statystyki stan na 01.09.2018

OdpowiedzCytat
(@wiktor-nos)
Active Member

Tak myślę, że bilety nie mogą być w najniższej cenie bez możliwości zmiany, bo jak auto trafi po drodze to bilet i miejsce przepada. Raczej trzeba zakladać bilety z możliwościami zmiany bookingu :-)

OdpowiedzCytat
(@michal-3)
New Member

Hej, jazda przez Anglię to chyba dodatkowe noclegi i paliwo. Jest jakiś plan postojów?

OdpowiedzCytat
Strona 2 / 6
Share: