Siemanko złombolki. Jak myślicie czy z dużym wyprzedzeniem trzeba rezerwować bilety na przeprawy promowe.? Czy im wcześniej tym lepiej czy poczekać na sytuację po wyjście Anglii z Unii.?
Możesz to łatwo sam sprawdzić bawiąc się datami w wybranej wyszukiwarce promów...
Aczkolwiek trzeba pamiętać że będziemy się przeprawiać na początku wakacji,
Złombol może też lekko wygiąć ceny samym faktem wyszukiwania połączeń :)
Ja tak jak już pisałem w ubiegłym tygodniu nie spinam się na razie,
interesujące mnie przeprawy (Dunkierka - Dover i Holyhead - Dublin) mają stałe ceny praktycznie do 6 tyg przed wypłynięciem (pomijając święta)

Złombol'18 - Statystyki stan na 01.09.2018
Racja, może lepiej odłożyć temat do świąt wielkanocnych, sami wyspiarze nie wiedzą co będzie
Kolejna odpowiedź od Irish Ferries:
HI Wojciech,
If I base that on the cruise ferry departures, then the costs for a single trip from Holyhead would be as follows:
Van with 2 people £90 standard / £100 flexi
Van with 3 people £101 standard / £111 flexi
Van with 4 people £112 standard / £122 flexiPlease note that all fares are subject to availability at the time of purchase.
Kind Regards,
David O Connor
Online Support TeamTo: ClubDeals
Subject: Re: Zlombol Rally - Group Discount QuestionHi,
That great news! I posted Your response on our forum.Because it still very early Our team did not decided yet but we thinking about:
- Holyhead - Dublin, departure 02.07 evening/night or 03.07 morning/day
Our team consists of 4 people, we travel using FSO Polonez, it's less then 1.8m high and around 5m long
We'll probably travel together with two other teams in similar size cars (FSO Polonez and Skoda Favorit/Forman) but one team is 2 persons and other is 3 persons. So if You can tell me price for 2, 3 and 4 persons for above ferries You will get less emails with awful English in near future :)Regards
Wojciech
Pomijając fakt że nie rozumiem czemu uznał Poloneza/Skodę za Vana, to zniżka jest w okolicach 40-50% porównując do tego co dzisiaj można wyklikać na ich stronie - dzisiaj bilet na rejsy z Holyhead 02.07.2019 kosztuje między 190-220GBP za Vana + 4 osoby :D

Semtox, to są ceny z Hollyhead do Dublina? Ceny bardzo spoko. Trzeba do nich pisać, żeby uzyskać takie ceny czy jak? Znasz szczegóły?
25% zniżki w ten weekend na Irish Ferries, a na Direct Ferries pokazuje 25% na Stena Line, ale nie wiem na jaki okres jest ta zniżka :P
@CARGOLOONY - Tak to są ceny Irish Ferries z Holyhead do Dublina (patrz załączony wyżej mail)
Szczegóły? Sprowadzają się do trzech punktów:
1. JankyRallyTeam znalazł info że Irish Ferries oferuje zniżki dla grup - czytaj wcześniejszy post w tym temacie
2. Kilka osób w tym Ja napisało maila do nich, - chyba jedyna upubliczniona odpowiedź w tym temacie
3. Z pkt. 2 wynika że trzeba pytać indywidualnie - zapytanie oraz odpowiedź też są w tym temacie
Tyle wiem(y) ale powtórzę raz jeszcze nie spinajmy się z tym rezerwowaniem promów :)

25% zniżki w ten weekend na Irish Ferries, a na Direct Ferries pokazuje 25% na Stena Line, ale nie wiem na jaki okres jest ta zniżka :P
Proszę podrzuć linka do strony gdzie ta zniżka jest...? Dziękuje.
FSO Sekcja Śląsk
http://www.forum.sekcja-slask.pl/index.php
Blog załogi:
http://www.czerwonyteam.blogspot.com/
@Czerwony - obie promocje masz od razu na stronie głównej każdej z wymienionych firm
IrishFerries.com - zniżka wchodzi sama już przy wyszukiwaniu, ale z moich zapisków i analiz na przykładzie połączeń Holyhead - Dublin i Fishguard - Rosslare wynika że najpierw zrobili zwyżkę 10%...
https://www.irishferries.com/uk-en/offers/25off-flashsale-Ireland/
StenaLine.co.uk - tylko połączenia Holyhead do Dublin i Fishguard do Rosslare z kodem QUICK25 (promocja trwa do 12.02)
https://www.stenaline.co.uk/quick

Słuchajcie, a ktoś myśli o promie bezpośrednio do Irlandii. bo mi sie wydawało, że taka opcja jest brana pod uwagę. ale w propozycjach tras brak takiego rozwiązania. i nie wiem ja miałem ochotę tak jechać ale jak mam być sam na trasie to głupio trochę
`14 LLoret + (nr. boczny 189)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny24 )
`16 Palermo + (nr. boczny 16)
'17 Kraj Basków + (nr boczny 40)
'18 Chalkidiki + ( nr boczny 03)
'19 Irlandia + ( nr boczny 15)
’20 stay In Home
'21 Burhaniye nr boczny 79
’22 Albania nr boczny 74
'23 Nazare nr boczny 323
’24 Atlantic Road - Norwegia nr boczny 372
Ja rozważam poważnie trasę do Cherbourg we Francji i stamtąd prom bezpośrednio do Dublina. Pewien problem jest taki, że prom jest drogi - nawet z kodem i zakupem z wyprzedzeniem, wyrusza już 01.07 o 17:00, więc na dotarcie do Cherbourg pozostają w sumie 2 dni, nie dające przestrzeni na jakiekolwiek niespodzianki w trasie (to w końcu około 1800 km niezależnie od wybranej trasy). Plus jest taki, że noc jest na promie - śpisz i zbliżasz się do celu :) Na miejsce (Dublin) docierasz wtedy 02.07 o 10:15 i masz mnóstwo czasu na sam Dublin i relaksacyjne dotarcie na metę. Nie znam jednak nikogo, kto już się na taki wariant zdecydował :)
----
Carpe Diem Złombol Team
FB: www.facebook.com/CarpeDiemZlombol
Ja rozważam poważnie trasę do Cherbourg we Francji i stamtąd prom bezpośrednio do Dublina. Pewien problem jest taki, że prom jest drogi - nawet z kodem i zakupem z wyprzedzeniem, wyrusza już 01.07 o 17:00, więc na dotarcie do Cherbourg pozostają w sumie 2 dni, nie dające przestrzeni na jakiekolwiek niespodzianki w trasie (to w końcu około 1800 km niezależnie od wybranej trasy). Plus jest taki, że noc jest na promie - śpisz i zbliżasz się do celu :) Na miejsce (Dublin) docierasz wtedy 02.07 o 10:15 i masz mnóstwo czasu na sam Dublin i relaksacyjne dotarcie na metę. Nie znam jednak nikogo, kto już się na taki wariant zdecydował :)
----
Carpe Diem Złombol Team
Ja tak zamierzałem jechać, ale propozycja Kuby ( No Name Team) Roscoff do Cork jest 02.07 coraz bardziej do mnie przemawia
`14 LLoret + (nr. boczny 399)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny 16)
`16 Palermo + (nr. boczny 5)
`17 Noja + (nr. boczny 5)
`18 Chalkidiki + (nr. boczny 02)
`19 Dublin + (nr. boczny 444)
`20 Stay in home + (nr. boczny 312)
`21 Turcja + (nr. boczny 218)
`22 Albania + (nr. boczny 25)
`23 Nazzare + (nr. boczny 02)
`24 AtlanticRoad + (nr. boczny 58)
Sa jeszcze promy z Francj do Rosslare, prom płynie 18godzin. Z mirtu jest jakaś godz. Jazdy do mety. Pozdrawiam
Jedyną korzyścią jest data - dzień później, co daje większy komfort dotarcia do portu (czasowy). Reszta to minusy:
- odległość: o 200km dłuższa trasa do portu w Roscoff we Francji (skąd pływają promy do Cork) niż do Cherbourg,
- cena: między Roscoff a Cork pływają promy Brittany Ferries, więc nie mamy tam zniżki na "code Złombol" jak na Irish Ferries, a koszt przeprawy 2 osób z autem i kabiną to 525 EUR (dla porównania: Cherbourg - Dublin 01.07 w tym samym wariancie z Irish Ferries i kodem: 380 EUR).
----
Carpe Diem Złombol Team
Mi poprostu się to zgrywa w czasie jakoś, i chęć objechania Normandii i zjedzenia Fasoli po bretońsku w Bretoni jest silniejsza ;-) prom tani nie jest fakt ale na łebka wychodzi już znośnie ;-) mu z Kabiną dla 4 i poloneza 585€
`14 LLoret + (nr. boczny 189)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny24 )
`16 Palermo + (nr. boczny 16)
'17 Kraj Basków + (nr boczny 40)
'18 Chalkidiki + ( nr boczny 03)
'19 Irlandia + ( nr boczny 15)
’20 stay In Home
'21 Burhaniye nr boczny 79
’22 Albania nr boczny 74
'23 Nazare nr boczny 323
’24 Atlantic Road - Norwegia nr boczny 372