Hej!
Ponieważ nie mam innego pomysłu, prawdopodobnie pojadę na Mierzeję Wiślaną-do kawiarni na Końcu Świata, następnie na Hel i może gdzieś jeszcze?...
Wyjazd na 2 dni.
Sikor
NIE JESTEM PREZESEM NICZEGO
Ja chyba podzielę to na dwa, etapy.
1. Pierw pojedziemy w sobotę w Bieszczady, koniecznie przejażdżka przez wielka pętlę bieszczadzką, nocleg i powrót w niedzielę na Śląsk, bo miedzy 15 a 18 mam tutaj obowiązki 21.06.
2. Drugi etap najlepiej w niedzielę wieczorem gdzieś na północ z noclegiem w jakimś fajnym miejscu, żeby na poniedziałek dojechać do Łeby/Ustki/Darłowa gdzieś w tamte okolice i zostać tak ze 3 dni.
Część,
Załoga Grzechotnika robi objazdówkę po Polsce :)
W dużym skrócie kierujemy się na zachód, następnie Szczecin-Hel-Mazury- a później powrót wschodnią granicą.
Ścisłego planu nie mamy. W planie mamy odwiedzić parę miejsc i tyle. Plan jest na 6-7 Dni.
Jeśli ktoś chce się spotkać na trasie albo zna jakieś fajne Kepmingi na trasie która nie jestem w stanie opisać :) proszę o info.
EJBRY ruszają 19.06 w Bieszczady a potem w górę wschodnią granicą, plan na około 10 dni.
Kończymy w Gdańsku!
Trzeba będzie się gdzieś po trasie spotkać, my od dołu lecimy a wy z góry :)
Jwielka pętlę bieszczadzką
Zaciekawiłeś mnie tą trasą - muszę to sobie rozpisać. Tak na szybko - PN-Lesko ~700km - z wyjazdem rano powinno być do ogarnięcia :)
No i właśnie za to lubię forum - zawsze się coś interesującego znajdzie.
Dla mnie to jest takie miejsce gdzie zawsze chciałem jechać ale zawsze było nie po drodze.. jak urlop to albo morze albo góry w okolicach Karpacza lub Zakopanego, Bieszczady za daleko.. a teraz jest okazja (;
Oprócz pętli oczywiście trzeba podjechać nad Soline i Polańczyk (;
My ruszamy z Kaźmierza koło Poznania już w piątek 19.06 jak ktoś będzie chciał się przyłączyć to zapraszam. Tak jak pisałem wyżej, kierunek Bieszczady a potem w górę nad morze :)
EJBRY pozdrawiają
Witam
Mieszkam blisko Mazur i moglbym na jakiś krotki odcinek gdzies po drodze dolaczyc (raczej krotki, bo nie planowałem na zlombola jechać i mój Uaz raczej do długiej trasy przygotowany nie jest). Mieszkam na wiosce w okolicy Goniadza i jakies miejsce do rozbicia namiotu, przenocowania, zrobienia ogniska tez się u mnie znajdzie, jakby komus po trasie pasowalo (oczywiście za darmola).
Pozdrawiam
Janek
ijoijo jeszcze nie wie dokąd ale wie skąd startuje. 12.00 Spodek Katowice.
my oszczędnie, jedziemy pod fabryke Andorii do Andrychowa. Piszemy sie na jakiś wspólny start z Kato, pozdrowienia
Eeee a czemu pod fabryke do andrychowa? Tam przeca nic nie ma. Chyba ze chinski market czy Biedronka.
Ale zapraszam bo to rodzime miasto:)
A tak poprostu, pierwsze co mi przyszło na myśl, miała to być pierwsza wyprawa żukiem po swapie, ale żuk pomaga w remoncie, zaciepany gratami i gruzem. A druga sprawa że nie jest gotowy na taką trase, na razie testujemy go "w koło komina".
Chcemy dotknąć kluczykami bramy Andorii-mot, naiwnie liczymy że przyniesie to szczęści i bezawaryjność hehe :D
A druga sprawa że mamy tylko 8h na podróz "oficjalną" 20.06, następnego dnia ojciec jedzie w góry. Czyli w sumie będzie kontynuował złombola ,ale już beze mnie :/ ja w nd musze już zostać z dzieckiem. Dlatego nie wymyślaliśmy nic spektakularnego. Byle by sie karnąć w fajnej atmosferze, jak konwój pojedzie na Wrocław to możemy i przez Racibórz tam jechać :)
Pozdrowienia
P.s jest jakaś śląska grupa na FB? Ślązaki to spory odsetek startujących załóg, nie wierze że sie nie zgadujecie na wspólny start/ konwój
Osobnej śląskiej grupy chyba ni ma. My ruszamy (choć całkiem możliwe, że tylko ja ruszam) w sb z wiadomego miejsca. Planuję 2-4 dni i właśnie myślałem o Bieszczadach. Niby trochę daleko, niby trochę drogo (bo bez lpg), niby dość wolno (bo 125p 1300), ale co tam. Fajnie by było gdzieś z kimś się trafić, najlepiej na nocleg celem zaaklimatyzowania się ;)
Polonez 1.6 GLE - Złombolowy
PF 125p '77 - jeszcze nie Złombolowy
Wynika z tego że w Bieszczadach powinno być tłoczno od zlombolowych fur (; my ruszamy rano koło 8, żeby o 12 to już być gdzieś na miejscu, tym bardziej że następnego dnia już powrot.
Jeśli ktoś chętny to możemy jechać w grupie z tym że my raczej chcemy jechać tak żeby nie jechać wogole autostradą (;
ZałogaGrzechotnika, To tak jak my!!!!! :) może się gdzieś zobaczymy na trasie!
pozddrro