Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Kto, dokąd?

37 Posty
16 Users
0 Likes
5,761 Widok
(@poganiacze-bydla)
Noble Member
Topic starter  

Hej!
Ponieważ nie mam innego pomysłu, prawdopodobnie pojadę na Mierzeję Wiślaną-do kawiarni na Końcu Świata, następnie na Hel i może gdzieś jeszcze?...
Wyjazd na 2 dni.

Sikor
NIE JESTEM PREZESEM NICZEGO

Cytat
(@nieskodzianka)
Trusted Member

Ja chyba podzielę to na dwa, etapy.
1. Pierw pojedziemy w sobotę w Bieszczady, koniecznie przejażdżka przez wielka pętlę bieszczadzką, nocleg i powrót w niedzielę na Śląsk, bo miedzy 15 a 18 mam tutaj obowiązki 21.06.
2. Drugi etap najlepiej w niedzielę wieczorem gdzieś na północ z noclegiem w jakimś fajnym miejscu, żeby na poniedziałek dojechać do Łeby/Ustki/Darłowa gdzieś w tamte okolice i zostać tak ze 3 dni.

OdpowiedzCytat
(@zalogagrzechotnika97)
New Member

Część,

Załoga Grzechotnika robi objazdówkę po Polsce :)
W dużym skrócie kierujemy się na zachód, następnie Szczecin-Hel-Mazury- a później powrót wschodnią granicą.
Ścisłego planu nie mamy. W planie mamy odwiedzić parę miejsc i tyle. Plan jest na 6-7 Dni.
Jeśli ktoś chce się spotkać na trasie albo zna jakieś fajne Kepmingi na trasie która nie jestem w stanie opisać :) proszę o info.

OdpowiedzCytat
(@ejbry)
New Member

EJBRY ruszają 19.06 w Bieszczady a potem w górę wschodnią granicą, plan na około 10 dni.
Kończymy w Gdańsku!
Trzeba będzie się gdzieś po trasie spotkać, my od dołu lecimy a wy z góry :)

OdpowiedzCytat
(@zielonagablota)
Estimable Member

Jwielka pętlę bieszczadzką

Zaciekawiłeś mnie tą trasą - muszę to sobie rozpisać. Tak na szybko - PN-Lesko ~700km - z wyjazdem rano powinno być do ogarnięcia :)

No i właśnie za to lubię forum - zawsze się coś interesującego znajdzie.

OdpowiedzCytat
(@nieskodzianka)
Trusted Member

Dla mnie to jest takie miejsce gdzie zawsze chciałem jechać ale zawsze było nie po drodze.. jak urlop to albo morze albo góry w okolicach Karpacza lub Zakopanego, Bieszczady za daleko.. a teraz jest okazja (;
Oprócz pętli oczywiście trzeba podjechać nad Soline i Polańczyk (;

OdpowiedzCytat
(@ejbry)
New Member

My ruszamy z Kaźmierza koło Poznania już w piątek 19.06 jak ktoś będzie chciał się przyłączyć to zapraszam. Tak jak pisałem wyżej, kierunek Bieszczady a potem w górę nad morze :)
EJBRY pozdrawiają

OdpowiedzCytat
(@johnykij)
New Member

Witam
Mieszkam blisko Mazur i moglbym na jakiś krotki odcinek gdzies po drodze dolaczyc (raczej krotki, bo nie planowałem na zlombola jechać i mój Uaz raczej do długiej trasy przygotowany nie jest). Mieszkam na wiosce w okolicy Goniadza i jakies miejsce do rozbicia namiotu, przenocowania, zrobienia ogniska tez się u mnie znajdzie, jakby komus po trasie pasowalo (oczywiście za darmola).
Pozdrawiam
Janek

OdpowiedzCytat
(@ijoijo)
Eminent Member

ijoijo jeszcze nie wie dokąd ale wie skąd startuje. 12.00 Spodek Katowice.

OdpowiedzCytat
(@chorzuk)
New Member

my oszczędnie, jedziemy pod fabryke Andorii do Andrychowa. Piszemy sie na jakiś wspólny start z Kato, pozdrowienia

OdpowiedzCytat
(@the-glupers)
Estimable Member

Eeee a czemu pod fabryke do andrychowa? Tam przeca nic nie ma. Chyba ze chinski market czy Biedronka.
Ale zapraszam bo to rodzime miasto:)

OdpowiedzCytat
(@chorzuk)
New Member

A tak poprostu, pierwsze co mi przyszło na myśl, miała to być pierwsza wyprawa żukiem po swapie, ale żuk pomaga w remoncie, zaciepany gratami i gruzem. A druga sprawa że nie jest gotowy na taką trase, na razie testujemy go "w koło komina".

Chcemy dotknąć kluczykami bramy Andorii-mot, naiwnie liczymy że przyniesie to szczęści i bezawaryjność hehe :D

A druga sprawa że mamy tylko 8h na podróz "oficjalną" 20.06, następnego dnia ojciec jedzie w góry. Czyli w sumie będzie kontynuował złombola ,ale już beze mnie :/ ja w nd musze już zostać z dzieckiem. Dlatego nie wymyślaliśmy nic spektakularnego. Byle by sie karnąć w fajnej atmosferze, jak konwój pojedzie na Wrocław to możemy i przez Racibórz tam jechać :)

Pozdrowienia

P.s jest jakaś śląska grupa na FB? Ślązaki to spory odsetek startujących załóg, nie wierze że sie nie zgadujecie na wspólny start/ konwój

OdpowiedzCytat
(@pieronskie-hanysy)
Trusted Member

Osobnej śląskiej grupy chyba ni ma. My ruszamy (choć całkiem możliwe, że tylko ja ruszam) w sb z wiadomego miejsca. Planuję 2-4 dni i właśnie myślałem o Bieszczadach. Niby trochę daleko, niby trochę drogo (bo bez lpg), niby dość wolno (bo 125p 1300), ale co tam. Fajnie by było gdzieś z kimś się trafić, najlepiej na nocleg celem zaaklimatyzowania się ;)

Polonez 1.6 GLE - Złombolowy
PF 125p '77 - jeszcze nie Złombolowy

OdpowiedzCytat
(@nieskodzianka)
Trusted Member

Wynika z tego że w Bieszczadach powinno być tłoczno od zlombolowych fur (; my ruszamy rano koło 8, żeby o 12 to już być gdzieś na miejscu, tym bardziej że następnego dnia już powrot.
Jeśli ktoś chętny to możemy jechać w grupie z tym że my raczej chcemy jechać tak żeby nie jechać wogole autostradą (;

OdpowiedzCytat
(@poturbowani-reaktywacja)
Trusted Member

ZałogaGrzechotnika, To tak jak my!!!!! :) może się gdzieś zobaczymy na trasie!
pozddrro

OdpowiedzCytat
Strona 1 / 3
Share: