Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

CC700 - dlaczego NIE?

5 Posty
5 Users
0 Likes
1,045 Widok
(@bartcom-team)
Estimable Member
Topic starter  

Skoro jest dopuszczona Łada Forma i Lublin III oraz Polonez Plus z silnikiem Rover'a i oczywiście 126p BIS to nie rozumiem, dlaczego nie można pojechać samochodzikiem z CC700 z silnikiem od tegoż komunistycznego 126p BIS...

CC700 obecnie nie nadaje się do niczego innego, jak na Złombol !!! Choć nawet do tego średnio się nadają... Ale TO NIC !

dwa cylindry, 29kM, zero dodatków, rewelacja!
- przy okazji, uratuje się też trochę BISów - ponieważ będzie łatwiej z częściami... :)

APELUJĘ ! Pozwólcie na CC700, może z wyjątkowym wyłączeniem w tym wypadku SWAPa żeby się CC 900 lub Sporting nie pojawiło (decyduje dowód rejestracyjny, proste)
- to jedyny sposób aby je OCALIĆ!

Czerwona Strzała - Polski Fiat 125p 1600 OHV
Więc gaz do dechy...

Cytat
(@gniotsa-nie-lamiotsa)
Member Moderator

Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka

OdpowiedzCytat
BartewicZ
(@bartewicz)
Eminent Member

Dlatego, ze konstrukcja nie pochodzi z Demoludów. Z tego samego powodu nie moze jechac stary Fiat 500, mimo iz silnik jest w zasadzie ten sam co w naszym rodzimym maluchu. To samo tyczy sie wloskiego 125, oba te modele to auta wloskiej konstrukcji.

Albania '22- Numer boczny 345
Portugalia '23 - Numer boczny 183
Norwegia '24 - Numer boczny 357
Turcja '25 - Numer boczny 58
https://www.instagram.com/idzpanwgnuj

OdpowiedzCytat
(@chlopcy-z-prl)
Honorable Member

CC to już fura która nie bardzo jest złombolowa, ale moim zdaniem trzyma klimat. Ja natomiast nie chcę być tak do końca koszerny i uważam, że odrzucenie skody felicii, która jest tak naprawdę zmodyfikowaną skodą favorit i ma naprawdę mocne korzenie w czasach PRL jest nie do końca sprawiedliwe biorąc pod uwagę, że FSO-Daewoo może, a tam tych modyfikacji i zewnątrz i technicznie było już sporo. Lublin Intrall i inne też mogą. Temat rzeka, natomiast fakt faktem, że przez Złombol ceny tych samochodów są astronomiczne. Polonezy po 6-10 tysięcy to norma, jakaś kurka masakra z tym jest. Lubliny po 10-20 tysięcy. Jakby nie to, że dopuszczone do Złombola stałyby te perły motoryzacji po krzakach i gniły, albo kosztowały ludzkie pieniądze. Nie wiem czy dopuszczenie CC jest słuszne, ale felicia mogłaby być. W sumie coraz trudniej z autami z PRL, coraz nowsze roczniki jeżdzą. Wystarczy porównać zdjęcia czy filmy ze startów sprzed kilkunastu lat i teraz i zobaczyć jak mocno się to zmieniło. Ale ten temat zawsze jest tu drażliwy i ma zwolenników i przeciwników. Kiedyś był limit 1000 zł na zakup auta. Dzisiaj to już wrośnięty w ziemię gruz z krzaków więcej kosztuje.

Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.

OdpowiedzCytat
NO NAME TEAM
(@no-name-team)
Reputable Member

po pierwsze to zaraz by się zaczęło " A dlaczego nie Felicja?" tak to jest spokój. dwa ten silnik w Bisie z tego co wiem to tak do końca taki sam nie jest bo on (jak dobrze pamietam) to się chyba kręci w inna stronę i bardziej pasuje z jakiejś Lancii niż z CC ale znajomy robi remont BIS-a i wiem ze to nie pasuje plug&play. Trzy weryfikacja tego czy ktoś jedzie 700 czy 900 czy sportingiem no tu to już nie do ogarnięcia i już to widzę jak Marcin z Martyną chodzą i zaglądają pod maskę każdego CC :-) I choć nie miałbym raczej nic przeciwko to rozumiem w 100% Organizatorów dlaczego są w tym temacie nieugięci.

`14 LLoret + (nr. boczny 189)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny24 )
`16 Palermo + (nr. boczny 16)
'17 Kraj Basków + (nr boczny 40)
'18 Chalkidiki + ( nr boczny 03)
'19 Irlandia + ( nr boczny 15)
’20 stay In Home
'21 Burhaniye nr boczny 79
’22 Albania nr boczny 74
'23 Nazare nr boczny 323
’24 Atlantic Road - Norwegia nr boczny 372

OdpowiedzCytat