Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Pierwszy dzień Słowacja, Węgry, nocleg w Oradea (Rumunia)

74 Posty
39 Users
0 Likes
7,411 Widok
(@poldogrzmotti)
Trusted Member

To Orade w nocy zobaczymy z pewnością :)
Masz namiar do tego muzeum? Może z rana byśmy tam wskoczyli

OdpowiedzCytat
(@niebieskie-ptaki)
Eminent Member

.....no i CB to podstawa na Zlombol
Nie wyobrazam sobie ,iz ktos jedzie bez .....

OdpowiedzCytat
(@gniazdopiratowteam)
New Member

Gniazdo Piratów Team w 3 polonezy też wchodzi w to. tel. 600278111

OdpowiedzCytat
(@maupole)
Reputable Member
Topic starter  

Można się pomału zastanowić nad trasą. Mamy następujące opcje:
1. Od razu na południe na Bielsko-Białą -> Dolny Kubin -> Poprad -> Koszyce, 636 km
2. Na Kraków i Zakopane, 600 km
3. Kraków -> Bochnia -> Nowy Sącz 594 km

Najlepiej chyba będzie zdecydować tuż przed wyjazdem, w zależności od ruchu. Boję się trochę A4 i zakopianki.

OdpowiedzCytat
(@poldogrzmotti)
Trusted Member

Ja będę chciał jechac a4 i na N.Sacz. Opcja zakopianka odpada bo to pierwszy dzień wakacji. Kwestia przez Bielsko jest poprószy dłuższa a bywają tam korki. Droga na Słowacji E50 ładna ale bywa różnie. Bramki w Balicach można ładnie ominąć a tam z pewnością będzie kocioł

OdpowiedzCytat
(@maupole)
Reputable Member
Topic starter  

No to pewnie my tak samo. Znacie jakąś stację na wylocie, gdzie możemy się wszyscy spotkać?

OdpowiedzCytat
(@choina)
Active Member

Siemka, też mam pkam pierwsza noc w Oradea. Możecie mnie dodać do grupy
+447757710856?
Jedziemy Polonezem. Co prawda nie mam CB, ale chyba skołuje na wyjazd
Dzięki
Pozdro

OdpowiedzCytat
(@crazy-kokos-team)
Active Member

Widzimy się zatem na Oradea by Night...

My później spowalniamy, bo jest co robić po drodze.

27.06 - jakąś stówkę za Oradea planujemy rafting. Jak ktoś chce się podłączyć to podeślę namiary.

Ja będę chciał jechac a4 i na N.Sacz. Opcja zakopianka odpada bo to pierwszy dzień wakacji. Kwestia przez Bielsko jest poprószy dłuższa a bywają tam korki. Droga na Słowacji E50 ładna ale bywa różnie. Bramki w Balicach można ładnie ominąć a tam z pewnością będzie kocioł

Poldogrzmotti - zapodaj jakim manewrem ładnie ominąć bramki w Balicach. Thx.

OdpowiedzCytat
The Rolnik Stones
(@the-rolnik-stones)
Eminent Member

Uwaga - wszyscy rozważający trasę na Nowy Sącz - w Kurowie, zaraz przed Sączem jest budowany most, przy okazji grzebią też przy DK 75- wchodzą wahadła, przez co coraz częściej tworzą się korki, nawet po godzinie stania. Gdyby były jakieś większe opóźnienia i utrudnienia, chętnie przeprowadzimy was bokiem gminną drogą, poza budową i wiecznie zakorkowanym wjazdem od Krakowa, kosztem dodatkowych 2 kilometrów. Parę jabłek na drogę gratis :) jak coś to piszcie, dzwońcie, mam whast appa.
511 243 421 Grzesiek

Ps: z A4 na Sącz można się dostać kilkoma trasami alternatywnymi, jeśli ktoś rozwaza- służymy pomocą

OdpowiedzCytat
(@skodafavorit)
Active Member

Cześć

To nasz debiut w rajdzie i trochę się gubimy w tym wszystkim.

Kiedy chcecie wyjechać ?

W sobotę czy w niedzielę ?

Nie czekacie na oficjalny start spod spodka ?

OdpowiedzCytat
(@poturbowani-reaktywacja)
Trusted Member

Panowie i Panie, a gdzie szukać proponowanych kempingów? coś nie mogę się doszukać i mi wstyd z tego powodu. zdecydowanie ułatwiłoby mi to ułożenie sobie planu podróży. Podeślijcie proszę jakiś LINK.
pozdrawiam

OdpowiedzCytat
(@klonkierr-team)
New Member

W aplikacji RallyGo wchodzisz w tryb rajdu i w ustawieniach zaznaczasz „ptaszka” żeby pokazywało kampingi i wtedy widać na mapie :)

OdpowiedzCytat
(@klonkierr-team)
New Member

Wchodzisz w aplikacje RallyGo, włączasz tryb rajdu, przechodzisz na mapę, w ustawieniach zaznaczasz „ptaszka” żeby pokazywało kampingi i już :)

OdpowiedzCytat
(@maupole)
Reputable Member
Topic starter  

Cześć

To nasz debiut w rajdzie i trochę się gubimy w tym wszystkim.

Kiedy chcecie wyjechać ?

W sobotę czy w niedzielę ?

Nie czekacie na oficjalny start spod spodka ?

no faktycznie zgubiliście się całkiem :D. Oficjalny start jest w sobotę o 12. Być trzeba wcześniej, odebrać numery, wypełnić formalności. Wielu przyjeżdża w piątek na late night check-in i zostaje na noc w Katovitz

OdpowiedzCytat
(@poldogrzmotti)
Trusted Member

Aby ominąć bramki trzeba wcześniej Rudna zjechać z A4 na Krzeszowice. Piękna droga i mało uczęszczana przez las do Nawojowej Góry gdzie wbijamy na drogę krajowa 79 w kierunku Kraków. W Zabierzowie skręcamy za Biedronka na drogę 774 w kierunku Balic i dalej na lotnisko. Przy lotnisku na A4
Druga opcja jest ze zjazdem w Rudnej tylko trzeba na krzyżówce skręcić w prawo na Alwernie i dalej lecieć na Liszki droga 780. Trochę kręcenia jest ale jeśli obwodnica Krakowa stoi to jest alternatywa by uciekać ta droga na Skawine
Bramki w Mysłowicach oczywiście omijamy przez Jaworzno

OdpowiedzCytat
Strona 2 / 5
Share: