Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Pytanie o sponsoring

3 Posty
2 Users
0 Likes
1,225 Widok
(@buchanus-prime)
Active Member
Topic starter  

Witam wszystkich bardzo serdecznie!
Jestem tu nowy, a w przyszłym roku chcielibyśmy wziąć udział w Złombolu. Przygotowuję powoli auto na tę okoliczność - UAZ 452 z 1985 roku. Mam tylko pytanie odnośnie uczestnictwa - moje auto chcę pomalować w barwy Dakarowe (tj. z reklamą RedBull jak Kamazy w rajdzie Dakar). Oczywiście nie będzie to mój sponsor, tylko takie malowanie. Czy może to być powód niedopuszczenia do rajdu?
Pozdrawiam
Maciek

Cytat
(@gniotsa-nie-lamiotsa)
Member Moderator

Cześć,
zanim przejdziemy do malowania, wyjaśnienia wymaga najważniejsza rzecz.
Na Złombolu nie ma "sponsorów", niezależnie czy masz ich reklamy czy nie. Za sponsoring grozi niedopuszczenie - polecam zapoznać się z FAQ Uczestnika.
Na Złombolu są Darczyńcy, rozróżnianie tych 2 pojęć to klucz do sukcesu :)
Co do malowania - powierzchnię reklamową na pojazdach udostępniamy Darczyńcom (ponownie FAQ Uczestnika).
Zawsze możesz spróbować napisać do RedBull'a czy nie chcieliby zostać Twoim Darczyńcą. Jeżeli nie będą chętni, to wpłatę w ich imieniu ostatecznie możesz zrobić sam.

Na marginesie, to sugerowałbym podejść do malowania z jajem i luzem, zamiast robić replikę.
Np. "RedBuł'chanka" znacznie lepiej wpisze się w Złombolowy klimat i wystrój niż odstrzelony Dakarowóz :)

Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka

OdpowiedzCytat
(@buchanus-prime)
Active Member
Topic starter  

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Co do malowania - to nie będzie replika, tylko podobne barwy. Niestety Uazy 452 nie startowały w Dakarze (z tego co wiem), zresztą nie wiem dlaczego :-). Oczywiście reklamy na aucie będą pochodziły od darczyńców. Poza RedBull'em, chyba że do startu zmieni mi się pomysł na malowanie.
Pozdrawiam

OdpowiedzCytat
Share: