Witam wszystkich bardzo serdecznie!
Jestem tu nowy, a w przyszłym roku chcielibyśmy wziąć udział w Złombolu. Przygotowuję powoli auto na tę okoliczność - UAZ 452 z 1985 roku. Mam tylko pytanie odnośnie uczestnictwa - moje auto chcę pomalować w barwy Dakarowe (tj. z reklamą RedBull jak Kamazy w rajdzie Dakar). Oczywiście nie będzie to mój sponsor, tylko takie malowanie. Czy może to być powód niedopuszczenia do rajdu?
Pozdrawiam
Maciek
Cześć,
zanim przejdziemy do malowania, wyjaśnienia wymaga najważniejsza rzecz.
Na Złombolu nie ma "sponsorów", niezależnie czy masz ich reklamy czy nie. Za sponsoring grozi niedopuszczenie - polecam zapoznać się z FAQ Uczestnika.
Na Złombolu są Darczyńcy, rozróżnianie tych 2 pojęć to klucz do sukcesu :)
Co do malowania - powierzchnię reklamową na pojazdach udostępniamy Darczyńcom (ponownie FAQ Uczestnika).
Zawsze możesz spróbować napisać do RedBull'a czy nie chcieliby zostać Twoim Darczyńcą. Jeżeli nie będą chętni, to wpłatę w ich imieniu ostatecznie możesz zrobić sam.
Na marginesie, to sugerowałbym podejść do malowania z jajem i luzem, zamiast robić replikę.
Np. "RedBuł'chanka" znacznie lepiej wpisze się w Złombolowy klimat i wystrój niż odstrzelony Dakarowóz :)
Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Co do malowania - to nie będzie replika, tylko podobne barwy. Niestety Uazy 452 nie startowały w Dakarze (z tego co wiem), zresztą nie wiem dlaczego :-). Oczywiście reklamy na aucie będą pochodziły od darczyńców. Poza RedBull'em, chyba że do startu zmieni mi się pomysł na malowanie.
Pozdrawiam