Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Złombol 2020

100 Posty
42 Users
0 Likes
20.1 K Widok
(@chlopcy-z-prl)
Honorable Member

Maroko byłoby super kierunkiem. Też osłabia mnie kraina żabojadów Macrona po drodze, ale z Włoch da się promem przeskoczyć. Tunezja to był moim skromnym zdaniem najlepszy Złombol ( a w zasadzie to było jak dwa połączone Złombole) i Maroko miałoby szansę przebić tamten kierunek. Ale Turcja też byłaby super, a domagamy się od Orgów powtórki tego kierunku od lat. Chyba że nas zaskoczą, ale coraz trudniej im to zrobić bo jednak trochę osób trafnie w tym roku Irlandię obstawiało.

Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.

OdpowiedzCytat
 ptp
(@ptp)
Active Member

Gruzja?

OdpowiedzCytat
(@klamot)
Reputable Member

Właśnie, a ja powiem tak: Powtórka z Sycylii czyli Bułgaria kemping koło Warny, Złote Piaski.... a dla chętnych prom Warna - Batumi :) czyli jednak Gruzja Gruzami :)

OdpowiedzCytat
(@gniotsa-nie-lamiotsa)
Member Moderator

Listę potencjalnych kandydatów już mamy.
Od paru lat kluczem do lokalizacji mety jest dostępność odpowiednio dużego campingu.

Punkt odniesienia - Thalatta / Chalkidiki pomieścił ~800 załóg i miał powierzchnię 5,5 hektara

Zachodnie wybrzeże Portugalii, na południe od Lizbony, przy plaży, po środku niczego - @38.2048491,-8.7683342,2277m/data=!3m1!1e3!4m8!3m7!1s0x0:0x3a2d8a536ca818eb!5m2!4m1!1i2!8m2!3d38.2043709!4d-8.7690951">Camping Gale o powierzchni 30 hektarów

Zwiad satelitarny wskazywałby na potrzebę zapewnienia dodatkowych sanitariatów, ale to byłoby do ogarnięcia...

Mamy teraz ponad 5 miesięcy na przeszperanie map z dokładnością do metra kwadratowego :D

Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka

OdpowiedzCytat
(@klamot)
Reputable Member

Cel przestaje być ważny, i tak jadymy :) pytanie czym żeby było odpowiednio grubo....

OdpowiedzCytat
(@pieronskie-hanysy)
Trusted Member

Toć, że jadymy :)
Ja po bardzo pobieżnej analizie stawiam na Libię / Algierię - zaznaczam, że to bardzo świeży pomysł.
Ewentualnie wchodzi w grę Turcja, ale u wielu ekip trasa by się pokrywała z zeszłoroczną.

Polonez 1.6 GLE - Złombolowy
PF 125p '77 - jeszcze nie Złombolowy

OdpowiedzCytat
(@chlopcy-z-prl)
Honorable Member

Libia i Algieria zdecydowanie bez szans. Stabilność w obu krajach taka sobie i przewalona papierologia. Natomiast przed chwilą zobaczyłem to:

1 stycznia o 17.00 dowiecie się dokąd będzie prowadziła trasa XIV edycji rajdu ZŁOMBOL :)

Pewne jest:
# będzie ciepło
# termin w okolicach czerwca*
# będzie daleko
# będzie przygoda
# 100% dla dzieci z CAŁEJ Polski

Termin w okolicach czerwca. Jestem załamany. Byłem na 100% pewny, ze tym razem będzie wrzesień. Kolejny rok w plecy. Mam jeszcze cichą nadzieję, że coś się zmieni, ale chyba nie ma na co liczyć, skoro prowadzą rozmowy z ambasadą to już termin raczej pewny. Teraz to już albo sprzedawać furę, bo kolejny rok zbędna, albo czekać do stycznia i liczyć na cud.

Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.

OdpowiedzCytat
(@barkasy-team)
Honorable Member

Mołdawia???

OdpowiedzCytat
(@gniotsa-nie-lamiotsa)
Member Moderator

Mołdawia???

Trochę blisko, stachanowcy byliby na mecie w niedzielę rano, a ma być daleko.

# będzie daleko

Ostatni raz podobny zapis pojawił się przy Nordkapp

Będzie gigantyczny dystans!

więc stawiałbym na coś w bliżej ~3000km

Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka

OdpowiedzCytat
(@skazaninalade)
Reputable Member

Katowice - Adana (Turcja) - 2800km
Katowice - Rabat (Marocco) - 3600km
i bardziej romantycznie
Katowice - Casablanca - 3700km
Te kierunki są bliżej 3tys km.

OdpowiedzCytat
(@gniotsa-nie-lamiotsa)
Member Moderator

Dziś na spocie zastanawialiśmy się nad... Egiptem.
Parę Polonezów/DFów/Żuków chyba tam jeździ, a fotka złombolowozu na tle piramid byłaby nieprzeciętna ;-)
Optymalny byłby prom z Grecji, niestety jakichkolwiek połączeń Europa - Egipt brak, pewnie dlatego ze to jakieś 800km środkiem morza :lol:
Jedyna wzmianka jaką znalazłem

There is now a brand new ferry from Venice to Alexandria. Although schedules are yet to be published, the journey should take approximately three days and will be the only Europe to Egypt ferry in operation.

Lewej Libia, z prawej Syria... nie ma podejścia :(

Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka

OdpowiedzCytat
(@klamot)
Reputable Member

Sam słyszałem z ust Królowej, że kierunek ma być motocyklowy :)

OdpowiedzCytat
(@gniotsa-nie-lamiotsa)
Member Moderator

"Motocyklowy" + "daleko" bardzo komplikuje zagadkę...
Może chodzi o kraj?
Aprilia, Ducati, Gilera, Moto Guzzi, Piaggio - Włochy trochę tego mają.

Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka

OdpowiedzCytat
(@klamot)
Reputable Member

Ciekawa linia dedukcji... Choć ja nadal węszę Złote Piaski + odcinek specjalny...
Ps.A może Orgowie czerpią pomysły z takich własnie dyskusji? ....dookoła Polski....dookoła Polski :)

OdpowiedzCytat
(@cocolino-gang)
Active Member

Stawiamy na Turcje :) Szczególnie że w przyszłym roku będzie 10 lat od Złombola do Stambułu.

OdpowiedzCytat
Strona 2 / 7
Share: