Skoda Favorit-kilka pytan do posiadaczy

Więcej
2018/04/22 22:06 #47431 przez Škoda że rdzewieje

Škoda że rdzewieje odpowiedział w temacie: Skoda Favorit-kilka pytan do posiadaczy

Cześć,
próbował ktoś zamontować alternator od Felicji do Favoritki? Chcę zamontować od Felicji (70A), tylko nie mam pewności czy montaż jest taki sam. Na Allegro w wielu aukcjach jest info że dany alternator pasuje do obu, ale nie mam pewności.
Druga sprawa - centralny zamek? Chciałbym zanontować tak, żeby wyglądało jak z fabryki, mam tylko obawy o przeprowadzenie wiązki do drzwi, wydaje się mało miejsca.

P.S. W sobotę jadę do Czech po kilka gratów do Favo, komuś coś przywieźć?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2018/04/30 17:32 #47480 przez Skoda Nerwów

Skoda Nerwów odpowiedział w temacie: Skoda Favorit-kilka pytan do posiadaczy

Witam, czy ktoś z posiadaczy wymieniał oryginalny wentylator chłodnicy na jakiś większy?

Więcej
2018/05/07 09:32 #47528 przez Pakuj się do miski

Pakuj się do miski odpowiedział w temacie: Skoda Favorit-kilka pytan do posiadaczy

My mamy założony wiatrak od Felicji 1.6. Jest 2 biegowy. 1 bieg załącza się z czujnika, 2 bieg z wlacznika z kabiny

Więcej
2018/05/08 22:48 #47531 przez Skoda123

Skoda123 odpowiedział w temacie: Skoda Favorit-kilka pytan do posiadaczy

Też teraz będę zakładał wentylator od 1.6. Zastanawiam się czy też chłodnicy od razu nie zamontować od 1.6 felicji. Tylko ja będę robić na czujniku na 3 piny żeby 2 biegi z czujnika działały a z kabiny dodatkowo włącznik. A do pytania o alternator się dołączam czy ktoś montował 70 a ? Z wyglądu takie same są

Więcej
2018/05/10 19:55 #47542 przez Pakuj się do miski

Pakuj się do miski odpowiedział w temacie: Skoda Favorit-kilka pytan do posiadaczy

My już kupiliśmy 70a. Są praktycznie identyczne tylko trzeba koło wymienić. 70a jest na pasek wielorowkowy. My też się zastanawiamy czy nie założyć chlodnicy od 1.6

Więcej
2018/05/13 16:48 #47561 przez Škoda że rdzewieje

Škoda że rdzewieje odpowiedział w temacie: Skoda Favorit-kilka pytan do posiadaczy

Cześć, stwierdziliśmy że nasza Favo ma białe dwa zawory wydechowe. Po zdjęciu głowicy tak to wygląda.
Wie ktoś co to może być? Źle ustawione luzy, nie dotarte zawory do gniazd?
Dla porównania pozostałe dwa wyglądają w porządku.
Załączniki:

Więcej
2018/05/14 11:25 #47564 przez BłękitnyGrom

BłękitnyGrom odpowiedział w temacie: Skoda Favorit-kilka pytan do posiadaczy

Orientuje się może ktoś czy w oryginalne szyny foteli pasują jakieś inne z grupy VW ?? ewentualnie czy ktoś przerabiał na coś innego ??

Więcej
2018/05/24 12:33 #47637 przez Škoda Całkowita

Škoda Całkowita odpowiedział w temacie: Skoda Favorit-kilka pytan do posiadaczy

To i ja mam pytanie:
Jaki jest otwór centralny i ET felg favoritki z rozstawem 4x98? W internetach znalazłem, że 58 i ET 45. Potwierdzi ktoś?

Więcej
2018/05/26 23:03 #47648 przez Chłopcy z PRL

Chłopcy z PRL odpowiedział w temacie: Skoda Favorit-kilka pytan do posiadaczy

Tak wygląda jakby nieco na zbyt ubogiej mieszance śmigał. Ale ponieważ dwa pozostałe są dość czarne warto profilaktycznie sprawdzić, czy zawory są szczelne, wyregulować je i sprawdzić, czy mieszanka nie jest za uboga. Zostaje jeszcze pytanie, czy skoda śmiga na LPG. W każdym razie silnik musi coś spalać - powinien paliwo ale jeśli jest go za mało to zawory i tłoki.

Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.

Więcej
2018/05/27 08:02 #47653 przez Skodillac Team

Skodillac Team odpowiedział w temacie: Skoda Favorit-kilka pytan do posiadaczy

siemanko, może ktoś podpowiedzieć gdzie jest mocowanie haka holowniczego? Bo nie możemy znaleźć nawet miejsca po nim :(

Favorit 135 LS '92r
Załączniki:

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008