PORADNIK DLA NOWYCH ZAŁÓG wersja ECONOMY

Więcej
2016/06/29 22:40 #38080 przez Załoga Tarpaniątka

Załoga Tarpaniątka odpowiedział w temacie: PORADNIK DLA NOWYCH ZAŁÓG wersja ECONOMY

Można kupić też dogorywającego blacharsko, porobić mechanikę, pojechać a później mechanikę przerzucić do świeżej budy. To też jest jakieś wyjście z sytuacji.

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2017/01/03 22:36 #42912 przez LIMBOWA najlepsza ulica w Gdyni

LIMBOWA najlepsza ulica w Gdyni odpowiedział w temacie: PORADNIK DLA NOWYCH ZAŁÓG wersja ECONOMY

odgrzewam temat, tym razem o czasie-urlopie przeznaczonym na ZŁOMBOL

wg mnie o czym juz pisałem Złombol nie jest dla każdego,a juz na pewno nie dla kogoś kto ma na ten cel tylko kilka dni

Złombol startuje zawsze z Katowic, z reguły w sobote, jak mieszkasz w Szczecinie, to piątek raczej trzeba przeznaczyć na dojazd, bo jak zarwiesz nockę z piątku na sobotę, to w sobotę wieczorem po długiej imprezie startowej i normalnym etapie, wyglądasz jak Zombi i tak się czujesz, a po kolejnych dniach lepiej nie jest..
zakończenie zwyczajowo bywa po przejechaniu ok 2500km we środę wieczorem , jest fajna, męcząca impreza, nawet do rana i ...
jest czwartek rano, jesteś BARDZO ZMĘCZONY, masz min 2,5 tyś km do Katowic, i jeszcze trochę do domu, a w poniedziałek rano do roboty...
a jeszcze po drodze chciałbyś zobaczyć Paryż , lub inne SUPER MIEJSCE ..
ZAKŁADAMY OCZYWIŚCIE WARIANT OPTYMISTYCZNY ŻE AUTKO JEST CAŁY CZAS SPRAWNE A ZAŁOGA ZGODNA...
hmm..
nie mówcie mi, ze się da !
wiem , że się da ... sam tak już robiłem
tylko PO CO ???
i dlatego to piszę :lol:

Podstawą elektryki są dobre styki !
Podziękowali: Ala montana

Więcej
2017/01/04 08:35 #42920 przez PREVENT

PREVENT odpowiedział w temacie: PORADNIK DLA NOWYCH ZAŁÓG wersja ECONOMY

Krzychu, kurka wodna. W tym roku na 99% nie pojadę bo doświadczony rokiem ubiegłym wrzesień nie jest odpowiedni, żeby dzieci zostawiać z dziadkami.
Za dużo zaległości w szkole się robi!

Ale jest zawsze ten 1% nadziei na to, że jednak pojedziemy. Tym bardziej, że już raz Hiszpanię odpuściliśmy.
Jeżeli pojedziemy, to właśnie na szybko. Plan jest taki, żeby obrócić w 8 dni. Wiem, zwiedzimy co najwyżej Paryż po drodze i może muzeum Trabanta, ale trudno. Liczy się sam fakt uczestnictwa w Złombolu, wbicie kolejnej pinezki na mapie Europy i oczywiście wsparcie tego szczytnego celu.

Mój plan wygląda tak: goo.gl/maps/DjViNYo4G5B2

Załączniki:

Więcej
2017/01/04 13:04 #42925 przez Krokodyl Team

Krokodyl Team odpowiedział w temacie: PORADNIK DLA NOWYCH ZAŁÓG wersja ECONOMY

Pomysł na pierwszy odcinek masz taki jak ja - polecieć A4 i nie tłuc się przez Czechy. Pojechać szybko. Ale to pod warunkiem, że pojadę polonezem.

Więcej
2017/01/10 20:59 #43123 przez pędziSzkoda Team

pędziSzkoda Team odpowiedział w temacie: PORADNIK DLA NOWYCH ZAŁÓG wersja ECONOMY

Ok, a jak widzicie rywalizacje polonez vs favorit na pierwszy ZŁOMBOL? Są gdzieś jakieś statystyki ile jakich samochodów jedzie? Wiadomo że Polonezów będzie najwięcej...

Pozdrawiam
Marcin

Więcej
2017/01/10 22:26 #43124 przez Gniotsa Nie Łamiotsa

Gniotsa Nie Łamiotsa odpowiedział w temacie: PORADNIK DLA NOWYCH ZAŁÓG wersja ECONOMY

dynksTeam napisał: Są gdzieś jakieś statystyki ile jakich samochodów jedzie?

Zajrzyj do górnego menu Informacje -> Statystyki i przy najbliższej okazji podziękuj Semtox'owi za kawał roboty :)

Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka

Więcej
2017/01/11 18:26 #43135 przez LIMBOWA najlepsza ulica w Gdyni

LIMBOWA najlepsza ulica w Gdyni odpowiedział w temacie: PORADNIK DLA NOWYCH ZAŁÓG wersja ECONOMY

dynksTeam napisał: Ok, a jak widzicie rywalizacje polonez vs favorit na pierwszy ZŁOMBOL? ...

wybór samochodu to specyficzne zadanie , choć czasem to przypadek, nasz Polonez został wybrany bo;
1. jest ich (jeszcze )stosunkowo dużo
2. krajowy sentyment
3. jesteśmy wysocy i zmieniamy miejsca podczas jazdy

a i tak potem podnieśliśmy dach żeby było wygodniej :woohoo:

Podstawą elektryki są dobre styki !

Więcej
2017/01/11 23:36 #43145 przez Chłopcy z PRL

Chłopcy z PRL odpowiedział w temacie: PORADNIK DLA NOWYCH ZAŁÓG wersja ECONOMY

Favorita bardziej współczesna konstrukcja i mniej problemowa, więc na pierwszy raz mniej kłopotliwy pojazd. I chyba w sumie w miarę zadbane egzemplarze są tańsze niż poldony w podobnym stanie.

Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.

Więcej
2017/03/07 20:55 #43566 przez BandzioryTeam

BandzioryTeam odpowiedział w temacie: PORADNIK DLA NOWYCH ZAŁÓG wersja ECONOMY

W zeszłym roku jechaliśmy 1 raz. W styczniu dostałem od żony Favoritkę bo nasłuchałem się jakie to dobre i bezawaryjne, a że jechałem sam z 16 letnim synem to zależało mi na jak najmniejszej liczbie awarii.
Od wiosny do września wywaliłem silnik, skrzynie, zrobiłem całe zawieszenie przód + hamulce całe auto, uszczelniłem silnik, wymieniłem rozrząd, osprzęt porobiłem, wymieniłem 3 skrzynie (ostatnią na dzień przed wyjazdem wrzuciłem) i pojechaliśmy. Na wyjeździe z domu zaczął pukać przegub. Zrobił 6800 km, do tego jeżdże nią po mieście a przegub wciąż puka. Zero awarii. Odpukać, ale ma nadzieję, na to samo w tym roku. Czaiłem się na poldka, bo i większy w środku i komfort trochę większy(ale nie za dużo), czaiłem się na żuka (tak po prostu), czaiłem się na dużego fiata(i tak kiedyś dokupię), ale ostatecznie zrobię przegub (chyba), wymienię olej i jedziemy naszą Bandziorką.
Dla początkującego nic lepszego. A potem nie zmienia się dobrego konia...

Skoda Favorit - na chodzie
Fiat 126 p - rozebrany :-)
WSK 125 - na chodzie - też do remontu
Jawa Kaczka - do skończenia

Więcej
2017/03/08 23:48 #43585 przez Chłopcy z PRL

Chłopcy z PRL odpowiedział w temacie: PORADNIK DLA NOWYCH ZAŁÓG wersja ECONOMY

A jeszcze lepsza jest Skoda Forman. Pakowne cholerstwo, tylko bardzo mała podaż.

Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008