Centralny zamek Żuk

Więcej
2015/03/05 18:01 #26625 przez Pasibrzuch TEAM

Pasibrzuch TEAM stworzył temat: Centralny zamek Żuk

Hejka,
ktoś, coś próbował? Mam okazję wzięcia zestawu siłowników i sterownika za darmo, ale nie wiem czy jest opcja łatwego zamontowania. Czy istnieje możliwość bezproblemowego połączenia siłowników z oryginalnymi zamkami w żuku? :D

Im taniej, tym lepiej :D

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2015/03/05 19:37 #26626 przez Grzmiący Rydwan

Grzmiący Rydwan odpowiedział w temacie: Centralny zamek Żuk

Nie da się podłączyć zwykłych siłowników do tego co jest w Żuku. Zupełnie inna konstrukcja zamków.

Grzmiący Rydwan, dowódca - Diesel

husariarally.eu/ - rajd do Gruzji - jeśli komuś mało wrażeń;-)

Więcej
2015/03/05 19:46 #26627 przez Grzmiący Rydwan

Pierwsze było na szybko, ale teraz podzielę się pewną koncepcją. Podczas Złombola irytowało mnie to łażenie z kluczykami wokół auta i w wolnej chwili wymyśliłem jak zrobić centralny zamek w Żuku. Wymaga to jednak sporo rzeźbienia ze spawaniem włącznie.

1. Oryginalne zamki pozostawiamy w całkowitym spokoju. Musimy zdobyć gdzies, lub samemu zrobić rygle sterowane elektromagnetycznie, ltóre wysuwają stalowy, okrągły (lub prostokątny) trzpień na długość powiedzmy 2 cm.

2. Odsłaniamy słupki przednie na wysokości zamka (od wnętrza kabiny) i wycinamy stosowny otwór, aby dostać się do wnętrza słupka

Jak widać na foto - są tam takie owalne dziurki. Jeśli nie trzeba będzie jej powiększać to może się udać. W tej przestrzeni trzeba zamontować nasz siłownik z ryglem, wywiercić otwór w czole krawędzi drzwi i samych drzwiach, aby rygiel miał gdzie wjechać.

3. Otwór w drzwiach trzeba dodatkowo wzmocnić nakładką, aby blacha się nie pogięła. Można naspawać podkładkę.

4. w tylnych prawych drzwiach analogicznie, z tym że tam wystarczy tapicerkę zdjąć z boku auta i zainstalowac siłownik.

W efekcie uzyskamy centralny zamek niezależny od archaicznych klamek, całkowicie ukryty przed oczami ciekawskich, solidny, bez koniecznosci ciągania kabli do drzwi itp.

Powyższe to tylko teoretyczne rozważania. Nie szukałem jeszcze takich siłowników. Jeśli łapiecie koncepcję i ktoś takowe kojarzy - proszę o info, bo mnie korci centralny zrobić.

Załączniki:

Więcej
2015/03/05 20:39 #26629 przez Forever Young

Forever Young odpowiedział w temacie: Centralny zamek Żuk

Następne wyzwanie TOO ! elektryczne szyby ... mam warsztat który zamontuje tylko trzeba dostarczyć odpowiednie prowadnice i td... instalacja GRATIS<<<!!!

Więcej
2015/03/05 20:41 #26630 przez Grzmiący Rydwan

Wielkie mi co - to już Rosjanie zrobili, widziałem fotki takiego Żuka;-) Miał opuszczane szyby...

Więcej
2015/03/05 20:52 #26633 przez Forever Young

Forever Young odpowiedział w temacie: Centralny zamek Żuk

opuszczane w BOOk ??

Więcej
2015/03/05 21:14 #26636 przez Grzmiący Rydwan

W dół - jak podpowiada słowo OPUSZCZANE...

Więcej
2015/03/29 20:52 #27207 przez Pisarz miłości

Pisarz miłości odpowiedział w temacie: Centralny zamek Żuk

tak też robie własnie u siebie zastosuje siłownik samochodowy allegro.pl/silownik-centralnego-zamka-2-...5kg-i4795759028.html podpięty pod najtańszy alarm samochodowy komplikacja tego pomysłu jest tylko taka aby to sprawnie zamontować i nic poza tym gniazda do rygli wytoczę sobie tak jaki i same rygle jak bedę już działał stworze nowy temat z dokładnym opisem

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008