Opony

Więcej
2015/08/06 13:41 #29670 przez Gipsy Team

Gipsy Team stworzył temat: Opony

Witajcie,

Pytanie odnośnie opon. Obecnie moja Łada stoi na oponach zimowach, a do tego nalewki.. Ogólnie opony są w bardzo dobrym stanie, ale nie wiem jak zachowają się na wysokich temperaturach, i podjazdach.
Czy ktoś z was sie bujał na takich laczkach czy kategorycznie kupować opony na trase?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2015/08/06 13:59 #29671 przez Skodzitsu

Skodzitsu odpowiedział w temacie: Opony

Nalewka nalewce nie równa, więc ciężko będzie uzyskać odpowiedź na tak zadane pytanie. Jak nie są jakieś bardzo stare, nie biją, nie odrywają się kawałki bieżnika, wzroko są OK, to można zaryzykować. Tylko porządną zapasówkę zabrać i trochę dopompować pod obciążeniem.

Więcej
2015/08/06 14:43 #29673 przez PREVENT

PREVENT odpowiedział w temacie: Opony

Ja w tym roku zainwestowałem w nówki Kormoran Impulser. Poniekąd z przymusu, przechodząc na koła 14". Po zmianie układu hamulcowego na lucasa z Poloneza Trucka 13" są za małe. Na kilka lat będzie spokój.

Więcej
2015/08/06 15:54 #29677 przez ZASKODZENI

ZASKODZENI odpowiedział w temacie: Opony

My mieliśmy zimówki w bardzo dobrym stanie, jednak ze względu na długość trasy i temperatury zainwestowaliśmy w letnie... Można znaleźć niedrogo.

Pozdrawiamy

Więcej
2015/08/06 16:05 #29678 przez Grzmiący Rydwan

Grzmiący Rydwan odpowiedział w temacie: Opony

Wystrzał opony podczas jazdy to nie jest najlepsze i najfajniejsze doznanie. Zainwestujcie w nowe kapcie, nie muszą być z wysokiej półki, ale niech będą nowe (a taniej da się wyrwac np. dwuletnie z leżaka magazynowego)

Grzmiący Rydwan, dowódca - Diesel

husariarally.eu/ - rajd do Gruzji - jeśli komuś mało wrażeń;-)

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008