Lubliny

Więcej
2016/03/19 22:53 - 2016/03/19 22:54 #36310 przez Zielony Ogryzek

Zielony Ogryzek odpowiedział w temacie: Lubliny

Postanowiłem ugryźć dziś temat zmiany w dowodzie rejestracyjnym z ciężarowego na osobowy. Znalazłem warsztat który ma możliwość wystawienia takiej faktury, tj demontaż ściany grodziowej. Ale pojawia się problem- mimo oryginalnych bocznych ławek diagnosta nie może wprowadzić zmian w konstrukcji auta- brak zagłówków i pasów bezpieczeństwa a musi sporządzić dokumentację fotograficzną. Rozwiązaniem jest montaż dwóch ławek 3 osobowych z pasami bezpieczeństwa, wtedy jedziemy na badanie, Diagnosta robi foto i wprowadza zmiany :)

Wywaliliśmy ścianę, dechę z podłogi i już nie śmierdzi :) I sprawiliśmy sobie ekstra ławkę 3 osobową z niezależnymi fotelami wyposażoną w pasy :)

WGR- Wiejska Grupa Rozpoznawcza!
Największy Sad Europy!
Ostatnio zmieniany: 2016/03/19 22:54 przez Zielony Ogryzek.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2016/03/19 23:23 #36311 przez TLW Team

TLW Team odpowiedział w temacie: Lubliny

Zielony Ogryzek napisał: Postanowiłem ugryźć dziś temat zmiany w dowodzie rejestracyjnym z ciężarowego na osobowy. Znalazłem warsztat który ma możliwość wystawienia takiej faktury, tj demontaż ściany grodziowej. Ale pojawia się problem- mimo oryginalnych bocznych ławek diagnosta nie może wprowadzić zmian w konstrukcji auta- brak zagłówków i pasów bezpieczeństwa a musi sporządzić dokumentację fotograficzną. Rozwiązaniem jest montaż dwóch ławek 3 osobowych z pasami bezpieczeństwa, wtedy jedziemy na badanie, Diagnosta robi foto i wprowadza zmiany :)

Wywaliliśmy ścianę, dechę z podłogi i już nie śmierdzi :) I sprawiliśmy sobie ekstra ławkę 3 osobową z niezależnymi fotelami wyposażoną w pasy :)

Gdzie taką ławkę dorwałeś? Zrób zdjęcia i pochwal się jak to wygląda;)

TLW - Tylko Lublinem Wrócę :P

Więcej
2016/03/20 19:08 #36316 przez Mkzibi

Mkzibi odpowiedział w temacie: Lubliny

Czarny Jastrząb napisał: Ma się to tak że jak przywrócą kontrole na granicy stoisz w kolejce z TIRami :evil:
Ale nie bój się będzie nas więcej B)

Ja niestety też mam wpis w dowodzie Honkera "Ciężarowy" Czego jeszcze poza staniem z tirami się spodziewać?

Więcej
2016/03/21 07:03 #36317 przez Zielony Ogryzek

Ławka wygląda jak na foto. Znalazłem ją na olx, jest to samoróbka, odkupiłem od Pana który sam budował brygadówki na potrzeby własnej firmy. Konstrukcja prosta, 3 fotele niezależne i regulowane z pasami, ławka wchodzi na styk na szerokość a stelaż minimalnie dołem zwężymy i wejdzie między błotniki :)Koszt tego cuda to 150złociszy

Największy Sad Europy!
Załączniki:

Więcej
2016/03/21 08:01 - 2016/03/21 08:01 #36318 przez TLW Team

Zielony Ogryzek napisał: Ławka wygląda jak na foto. Znalazłem ją na olx, jest to samoróbka, odkupiłem od Pana który sam budował brygadówki na potrzeby własnej firmy. Konstrukcja prosta, 3 fotele niezależne i regulowane z pasami, ławka wchodzi na styk na szerokość a stelaż minimalnie dołem zwężymy i wejdzie między błotniki :)Koszt tego cuda to 150złociszy

O widzisz;) no my fotele mamy sztuk 6 teraz trzeba ławkę pod nie spawać. Sek w zamocowaniu jej do podłogi. Musimy zrobić to tak aby wyglądało to jak najbardziej oryginalnie stelaż musi być zrobiony schludnie a zamocowany tak aby nie było tego widać od spodu. Damy chyba porządne nitonakrętki mocowane oczywiście w ramie aby w celu odkręcenia całej ławki nie wchodzić pod auto. Dodatkowo od spodu przyspawamy chyba ceownik bądź coś innego aby ukryć przed oczami diagnosty wspomniane nitonakrętki:P Fotele mamy ze scenika czyli szybko mocujące w 3s można je zdjąć więc plan zakłada obudowanie stelaży np płytą osb i mamy 2 duże schowki. W jeden zapewne będzie odpowiednio przygotowany pod lodówki turystyczne :) Roboty przed nami w chusteczkę ....

Ostatnio zmieniany: 2016/03/21 08:01 przez TLW Team.

Więcej
2016/03/21 20:04 #36335 przez Zielony Ogryzek

Widziałem Waszego FB, mamy podobnie, tylko my rozrząd robimy po świętach ;)
Druga ławka będzie naszego projektu, mamy niedaleko dużą skarbnicę złomu samochodowego :) Pas bezpieczeństwa standard musi być. Wybierzemy tylko wygodne krzesełka. Na pierwszy przegląd zmieniający rodzaj auta ustawimy ławki tak jak w autobusie - po foto diagnosty robimy tak jak w planach :) Fakt, mocowania muszą być dobre, ale mamy dwóch spawaczy w teamie i coś ogarną.
Co planujecie wozić na dachu?:)

Największy Sad Europy!

Więcej
2016/03/21 20:57 #36336 przez TLW Team

Na dachu oczywiście bimber !! ;D a tak na poważnie to z całą pewnością coś się znajdzie :) wszystkie rzeczy które mogą być wystawione na działania pogody narzędzia, namiot, krzesła turystyczne itd... A no i w planach baldachim rozkładany na bok auta ;) a co do składnicy złomu to jeszcze musimy pogadać dokładniej :P

Więcej
2016/03/21 21:20 #36339 przez Zielony Ogryzek

Stołówka do części zamiennych jakaś tam jest :) Co potrzebujesz do swojego Lublina? Zorientuję się w dostępności klamotów :)

Największy Sad Europy!

Więcej
2016/03/21 21:48 #36341 przez OSK OLAF

OSK OLAF odpowiedział w temacie: Lubliny

Koledzy może znajdziecie gdzieś licznik i sterowanie nawiewem Panel sterowania do lublina II ????

Więcej
2016/03/21 22:01 #36342 przez Zielony Ogryzek

Licznik powinien być, kwestia stanu :) sterowanie nawiewem również ;) Kwestia podjechania na szrot i dopytania lub demontażu. Finansowo nie przewiduję jakiegoś szaleństwa ;)

Największy Sad Europy!

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008