Lubliny

Więcej
2016/03/26 08:19 #36459 przez TLW Team

TLW Team odpowiedział w temacie: Lubliny

Z Waszych wypowiedzi widzę że potrzeba dużo cierpliwości i zatyczki do uszów... No nic przeżyjemy może jakoś:) Ale koniec dywagacji bo się nam off top robi.

TLW - Tylko Lublinem Wrócę :P

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2016/03/26 18:10 #36465 przez BONDAR Team

BONDAR Team odpowiedział w temacie: Lubliny

Zastanawiam się nad zakupem bagażnika dachowego do Lublina. Tylko chciałbym, nie na cały dach bo mam zamiar założyć dwa szyberdachy w miejscach do tego przeznaczonych. Jeden na przodzie, a drugi po środku i nie chciałbym aby bagażnik kolidował z nimi. Ktoś coś doradzi ?

Więcej
2016/03/26 20:36 #36469 przez Semtox

Semtox odpowiedział w temacie: Lubliny

TLW Team napisał:

Załoga Tarpaniątka napisał: I tyle było spania na kempingu...

Co roku to samo.

Co prawda nie miałem jeszcze tej przyjemności nocowania na złombolowym kempingu ale kto normalny zamiast odpocząć po 12 godz jazdy używałby klaksonu z kompresora lub jakiegokolwiek innego?

"A czy my mamy coś wspólnego z normalnością?"
No to jak masz problem z zasypianiem, nie zapomnij zatyczek do uszu :P

Sebek - ja mam nadzieje że tegoroczny brak oficjalnej sugerowanej trasy rozproszy trochę towarzycho na większej przestrzeni :)

Więcej
2016/03/28 21:32 - 2016/03/28 21:44 #36511 przez OSK OLAF

OSK OLAF odpowiedział w temacie: Lubliny

Załoga Tarpaniątka napisał: I tyle było spania na kempingu...

Co roku to samo.

Spokojnie Nasze Tarpaniątko. Nie mam takich genialnych pomysłów aby trąbieniem oświadczać całemu światu o swoim istnieniu. Są bardziej cywilizowanie i dopuszczalne sposoby. Możesz spokojnie spać na kwaterze obok. Jedyne z mojej strony co może Cię budzić to moje CHRAPANIE....
Sam nie jestem zwolennikiem takich zachowań. Mam zamiar poznać świetnych ludzi, zwiedzać miejsca o których inni czytają i być dumny że dołożyłem cegiełkę dla dzieciaków. To tylko zabawka, którą chciałem mieć od bardzo dawna. czy będzie zamontowana- zobaczymy czy zdążę. Auto które przygotowuje ma mi służyć jako nośnik reklamowy przez następne lata, trąbki to gadżet, który zwróci uwagę innych na różnych zlotach i spotkaniach gdzie mam zamiar się pokazać. Możesz spać spokojnie. Mama nadzieje na spotkane na ,,kawie" na trasie lub mecie.
Ostatnio zmieniany: 2016/03/28 21:44 przez OSK OLAF.

Więcej
2016/03/28 22:08 #36512 przez TLW Team

"Kawa" po drodze i na mecie to chyba nie jedna będzie :P

Więcej
2016/03/29 16:11 #36516 przez Załoga Tarpaniątka

Załoga Tarpaniątka odpowiedział w temacie: Lubliny

OSK OLAF, spoko, też chrapię ;)

Co do klaksonu, niestety ale co roku ktoś musi tego .... używać w środku nocy. Jeszcze nie było Zlombola ( w tych co startowałem) aby którejś nocy ktoś nie odpalił. Ja rozumiem, że chcą ludzie poimprezować, ale odrobina kultury by się czasem przydała i zrozumienia dla tych, co np. jechali dobę bez przerwy bo zatrzymała ich awaria i MUSZĄ odespać.

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

Więcej
2016/03/29 16:15 #36517 przez BONDAR Team

BONDAR Team odpowiedział w temacie: Lubliny

Panowie nie kumam. nie chciał bym się mądrzyć, ale chyba uciekacie od tematu Lubliny :P

Więcej
2016/04/01 21:12 #36594 przez OSK OLAF

OSK OLAF odpowiedział w temacie: Lubliny

Pewnie mnie gdzieś przeniesiecie do istniejącego wątku, którego sam nie znalazłem ale moja andoria z przebiegiem 143tyś km od nowości chodzi na oleju 15W40 Czy mogę zastosować coś lepszego? Uczyli mnie, że nie wolno zmieniać oleju na mniej gęsty bo rozszczelnię silnik. Lepiej zostać przy mineralnym? Dzięki za pomoc i podpowiedź

Więcej
2016/04/01 23:29 #36596 przez Zielony Ogryzek

Zielony Ogryzek odpowiedział w temacie: Lubliny

Myślałem nad tym. Ale skoro inżynierowie wymyślili że ma być minerał to taki wlejemy :) pytanie co wlewał pierwszy właściciel. Na pewno taki olej nie zabije motoru, cieknąć nie cieknie.

Co ile wymieniamy olej w pompie wtryskowej i ile go nalać żeby nie przesadzić? :)
Oraz jaka jest pojemność silnika w olej?

Jutro sobota to polecimy z naprawami ;)

WGR- Wiejska Grupa Rozpoznawcza!
Największy Sad Europy!

Więcej
2016/04/02 04:48 #36606 przez TLW Team

Wedle instrukcji obsługi lejemy lotosa 15w40 wchodzi okolo 7l a do wtrysków ten sam olej co do silnika;)

Podziękowali: Zielony Ogryzek

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008