Lubliny

Więcej
2017/02/21 20:36 #43455 przez Zielony Ogryzek

Zielony Ogryzek odpowiedział w temacie: Lubliny

Albo prościej użyć miernika. I po kolei wypinać z prądu (mogą być i bezpieczniki) odbiorniki- jeśli pobór spadnie to łatwo dojdziemy co więcej prądu zżera.
Osobiście jak dłużej nie jeżdżę to używam hebla i już, no i radio wyłączam zdejmując panel więc też nie bierze prądu.

WGR- Wiejska Grupa Rozpoznawcza!
Największy Sad Europy!

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2017/02/22 08:21 #43459 przez BONDAR Team

BONDAR Team odpowiedział w temacie: Lubliny

Owszem HEBEL mam. Wyłączyłem, ale zegarek w liczniku nadal cyka :woohoo: Zobaczymy ile teraz wytrzyma akumulator.

Więcej
2017/03/05 17:28 #43542 przez Mkzibi

Mkzibi odpowiedział w temacie: Lubliny

Panowie. Jak to jest z tymi lublinami.
Dopuszczone 1 i 2 ale ja na ostatniej edycji na pewno widziałem wersję 3 bo miał lampy z boku.....

Więcej
2017/03/05 18:57 #43545 przez OSK OLAF

OSK OLAF odpowiedział w temacie: Lubliny

Mkzibi napisał: Panowie. Jak to jest z tymi lublinami.
Dopuszczone 1 i 2 ale ja na ostatniej edycji na pewno widziałem wersję 3 bo miał lampy z boku.....

Rozmawiałem z taką ekipą na starcie ponieważ też mnie zaciekawiło, że widzę Lublina III. Podobno była to II ale wykonując remont wymienili przód na model z III :whistle:
Nie wiem, dowodu rejestracyjnego nie widziałem, nie wiem z którego to było roku.
Lublina III można znaleźć w lepszym stanie i cenie niż II. Ja rzetelnie spawałem kupionego trupa :)

Więcej
2017/03/05 21:39 #43550 przez Zielony Ogryzek

dokładnie, był taki. Ale też w dowód nie zaglądałem :P Moim zdaniem to już indywidualne podejście do tematu aut regulaminowych- jedni akceptują regulamin w pełni a inni kombinują :) Oczywiście nie ma to na celu motywowania tamtej ekipy do skanowania dowodu rejestracyjnego, liczy się cel akcji :) Osobiście nie uznaję kombinowania i chodzenia na skróty (chociaż lublin sam w sobie trochę do takich należy), ale to moje osobiste zdanie. Mam nadzieję że spotkamy się wszyscy lubliniarze na starcie! :)

Największy Sad Europy!
Podziękowali: OSK OLAF

Więcej
2017/03/06 04:40 #43552 przez Mkzibi

Dużej różnicy między 2 a 3 nie ma. Jedynka to co innego.

Więcej
2017/03/06 21:32 #43553 przez Zielony Ogryzek

Jedynka też nie jest dużo różniąca niż 2. Wiadomo- kabina i wyposażenie deski rozdzielczej pochodziły z krajowych polonezów, silnik wolnossący pozostał w dwójce prawie bez zmian ( dołączono skrzynię kia), jedynka nie miała wspomagania. A czy coś więcej? Detale z zewnątrz :) Dla mnie Jedynka jest numerem jeden- znaczek FSCrobi robotę- wygląda bardzo ładnie.

Największy Sad Europy!
Załączniki:

Więcej
2017/03/06 22:13 #43555 przez Mkzibi

Szukam takiego ale ciężko znaleźć w rozsądnym stanie.

Więcej
2017/03/07 20:23 #43564 przez OSK OLAF

OSK OLAF odpowiedział w temacie: Lubliny

Mkzibi napisał: Szukam takiego ale ciężko znaleźć w rozsądnym stanie.

Ja po mojego jechałem ponad 400km a i tak okazał się mocno zmęczony. Dużo bardziej niż było w opisie.

Więcej
2017/03/07 20:57 #43567 przez Załoga Tarpaniątka

Załoga Tarpaniątka odpowiedział w temacie: Lubliny

Zielony Ogryzek napisał: Jedynka też nie jest dużo różniąca niż 2. Wiadomo- kabina i wyposażenie deski rozdzielczej pochodziły z krajowych polonezów, silnik wolnossący pozostał w dwójce prawie bez zmian ( dołączono skrzynię kia), jedynka nie miała wspomagania. A czy coś więcej? Detale z zewnątrz :) Dla mnie Jedynka jest numerem jeden- znaczek FSCrobi robotę- wygląda bardzo ładnie.

Przede wszystkim hamulce ;)

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008