- Oklaski: 2
- Otrzymane podziękowania: 16
Lubliny
- BONDAR Team
-
Autor
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- 8 Złomboli - 0 awarii
Mniej
Więcej
2018/05/26 23:34 #47652
przez BONDAR Team
BONDAR Team odpowiedział w temacie: Lubliny
Ciężko będzie dokupić pojedyńcze pióra - Ewentualnie wymienić całe resory. U Mnie sa na 5 piór. Widzę na allegro resory 6 i 9 piórowe jeszcze. Na pewno Lubliny skrzyniowe miały bardziej sztywne resory. Tylko pytanie czy jak założę taki 9 piórowy, to nie za bardzo utwardzę zawieszenie ?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Załoga Tarpaniątka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 48
- Otrzymane podziękowania: 169
2018/05/28 11:20 #47656
przez Załoga Tarpaniątka
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
Załoga Tarpaniątka odpowiedział w temacie: Lubliny
Możesz pobawić się w taki sposób, że włożysz tą górną lagę jak pisałem, ale w zamian usuniesz inną. Jak tylko dołożysz dodatkową górną, to tył pracować praktycznie nie będzie. Dopiero jak załadujesz auto to cokolwiek będzie się uginało. Co do samej lagi, szukaj kompletu używanych resorów na złomach bo pojedynczej lagi chyba się nie da kupić.
Co do resorów z różną ilością piór, to mają one różne charakterystyki pracy. Jeśli masz resory około 130cm długie i do tego około 6cm szerokie ( ale głowy nie dam bo w Lublinie nie mierzyłem), to możesz spróbować dołożyć górną lagę z PN Trucka bo ma takie wymiary a charakterystykę ma bardziej miękką.
Co do resorów z różną ilością piór, to mają one różne charakterystyki pracy. Jeśli masz resory około 130cm długie i do tego około 6cm szerokie ( ale głowy nie dam bo w Lublinie nie mierzyłem), to możesz spróbować dołożyć górną lagę z PN Trucka bo ma takie wymiary a charakterystykę ma bardziej miękką.
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
- BONDAR Team
-
Autor
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- 8 Złomboli - 0 awarii
Mniej
Więcej
2018/07/20 18:06 #48073
przez BONDAR Team
Pytanie do fachowców: Ile jest punktów smarowania w Lublinach ?
- Załoga Tarpaniątka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 48
- Otrzymane podziękowania: 169
2018/07/21 09:50 #48079
przez Załoga Tarpaniątka
Załoga Tarpaniątka odpowiedział w temacie: Lubliny
Wał 3 punkty (krzyżaki)
zwrotnice
drążki (pytanie czy masz wersję umożliwiającą smarowanie, czy ktoś nie wymienił na takie bezobsługowe, bo i z takim czymś się spotkałem, nie wiem czy to szło seryjnie).
Więcej punktów nie kojarzę. Jakbyś miał Żuka to byłoby sporo więcej
Najprościej byłoby zaglądnąć do serwisówki. Może ktoś udostępni.
zwrotnice
drążki (pytanie czy masz wersję umożliwiającą smarowanie, czy ktoś nie wymienił na takie bezobsługowe, bo i z takim czymś się spotkałem, nie wiem czy to szło seryjnie).
Więcej punktów nie kojarzę. Jakbyś miał Żuka to byłoby sporo więcej

- VAMOS TEAM
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2018/08/17 09:46 #48540
przez VAMOS TEAM
VAMOS TEAM odpowiedział w temacie: Lubliny
Jaki olej i w jakiej ilości polecacie do skrzyni KIA oraz do tylnego mostu ?
Do silnika kupiłem GM 10w-40
Oraz jakie części zapasowe wziąć ze sobą ? Jest to mój pierwszy złombol i nie wiem na co się przygotować.
Do silnika kupiłem GM 10w-40
Oraz jakie części zapasowe wziąć ze sobą ? Jest to mój pierwszy złombol i nie wiem na co się przygotować.
- ijoijo
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 1
- Otrzymane podziękowania: 4
2018/08/17 12:44 #48546
przez ijoijo
ijoijo odpowiedział w temacie: Lubliny
Leje mi się olej z regulatora kąta wtrysku. Niestety mam nierozbieralny czeski. Czy ktoś wie jak go rozebrać? Ewentualnie ma dobry polski? Czeski wygląda jak puszka a polski ma od przodu pokrywę na 10 śrubach.
- BONDAR Team
-
Autor
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- 8 Złomboli - 0 awarii
Mniej
Więcej
2018/08/17 19:33 #48554
przez BONDAR Team
Co zabrać ?
Myślę, że pompę paliwa ( ja wymieniłem w tamtym roku), sprawdź w jakim stanie jest łapa od sprzęgła, bo lubiły się wyginać. Kosztuje grosze a warto mieć. Sprawdź tylko czy masz łapę z "oczkiem" czy "widełki". Tak naprawdę, jeżeli silnik i osprzęt jest w dobrym stanie, to nie bardzo ma się co popsuć. Ja w swoim przez dwa lata powymieniałem wszystko co można. nawet łożyska w kołach, bo to groszowe sprawy. Co do oleju do skrzyni to zalana mam półsyntetykiem. Wcześniej miałem chyba mineralny to DWÓJKA ciężko wchodziła. Teraz jest ok.
Myślę, że pompę paliwa ( ja wymieniłem w tamtym roku), sprawdź w jakim stanie jest łapa od sprzęgła, bo lubiły się wyginać. Kosztuje grosze a warto mieć. Sprawdź tylko czy masz łapę z "oczkiem" czy "widełki". Tak naprawdę, jeżeli silnik i osprzęt jest w dobrym stanie, to nie bardzo ma się co popsuć. Ja w swoim przez dwa lata powymieniałem wszystko co można. nawet łożyska w kołach, bo to groszowe sprawy. Co do oleju do skrzyni to zalana mam półsyntetykiem. Wcześniej miałem chyba mineralny to DWÓJKA ciężko wchodziła. Teraz jest ok.
- BONDAR Team
-
Autor
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- 8 Złomboli - 0 awarii
Mniej
Więcej
2018/12/01 20:50 #49226
przez BONDAR Team
Ma Ktoś wiedzę na ilu poduszkach wisi silnik ANDORIA w Lublinie. ?
- ijoijo
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 1
- Otrzymane podziękowania: 4
2018/12/03 09:28 - 2018/12/03 09:29 #49232
przez ijoijo
ijoijo odpowiedział w temacie: Lubliny
Zespół napędowy wisi na 3 poduszkach - dwie po obu stronach silnika i jedna na końcu skrzyni biegów.
Ostatnio zmieniany: 2018/12/03 09:29 przez ijoijo.
Podziękowali: BONDAR Team
- BONDAR Team
-
Autor
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- 8 Złomboli - 0 awarii
Mniej
Więcej
2018/12/04 19:26 #49238
przez BONDAR Team
Dzięki za informację. Teraz pora szukać kompletu poduszek. Ciekawe czy były różne, czy jeden komplet był stosowany we wszystkich Lublinach ?