- Oklaski: -3
- Otrzymane podziękowania: 0
Lubliny
- AndzejoBus
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Mniej
Więcej
2018/12/06 14:35 #49243
przez AndzejoBus
AndzejoBus odpowiedział w temacie: Lubliny
Siema! Nowy Lublin w stawce!
Udało nam się chwycić Longa, dodatkowo podwyższonego w środku na 9 osób, prezentacją Auta jesteśmy zachwyceni, stanem blach także, gorzej technicznym
Na razie tylko takie zdjęcie mamy które dodałem w załącznikach. Trochę pracy przy nim czeka nas. I podstawowa kwestie jakie mam:
1. Jaki olej do niego zalać? Kwestia która mnie nurtuje a na ktorą nie potrafie za bardzo znaleźć odpowiedzi to czy zalać mu półsyntetyk, czy mineralny (mineralny bardzo źle mi się kojarzy
) . Przyzwyczaiłem się do Valvoline Max Live i myśle żeby go wlać w postaci półsyntetycznej, ale nie znam tej konstrukcji silnika, i nie wiem co lepsze.
2. Czy wersja Long różni się długością wału? Jeżeli tak, to czy czymś jeszcze?

1. Jaki olej do niego zalać? Kwestia która mnie nurtuje a na ktorą nie potrafie za bardzo znaleźć odpowiedzi to czy zalać mu półsyntetyk, czy mineralny (mineralny bardzo źle mi się kojarzy

2. Czy wersja Long różni się długością wału? Jeżeli tak, to czy czymś jeszcze?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- zyglątkaTeam
-
- Wylogowany
- Senior forum
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 6
2018/12/07 17:04 #49244
przez zyglątkaTeam
zyglątkaTeam odpowiedział w temacie: Lubliny
Ładnie wygląda robi wrażenie
- PiotrG
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2019/02/16 08:51 #49569
przez PiotrG
PiotrG odpowiedział w temacie: Lubliny
- MotoKoty
-
- Wylogowany
- Senior forum
-
2019/03/03 11:16 #49646
przez MotoKoty
MotoKoty odpowiedział w temacie: Lubliny
Witajcie
Mamy pytanie do "oblatanych" w Lubiśiach czy chłodnica od diesla,turbodiesla podejdzie do benzyny 2.2 c22ned i czy pompa wody rolka tez pasuje od tych oplowskich silników czy tez daewoo 2.0 8v ,pasek rozrzadu ustalilismy ze jest 40813X200TR lub 5522xs z gates'a.Ten motor jest ubogo obsługiwany w katalogach współczesnych firm zajmujących sie sprzedażą cześci,cięzko coś znależc.Może ktoś ma jakieś zdjęcia zabudowy przestrzeni pasażerskiej jak tam i w jakiej konfiguracji zrobić miejsca na 6 osób z kierowcą w "krótkim"Pozdrawiamy
Mamy pytanie do "oblatanych" w Lubiśiach czy chłodnica od diesla,turbodiesla podejdzie do benzyny 2.2 c22ned i czy pompa wody rolka tez pasuje od tych oplowskich silników czy tez daewoo 2.0 8v ,pasek rozrzadu ustalilismy ze jest 40813X200TR lub 5522xs z gates'a.Ten motor jest ubogo obsługiwany w katalogach współczesnych firm zajmujących sie sprzedażą cześci,cięzko coś znależc.Może ktoś ma jakieś zdjęcia zabudowy przestrzeni pasażerskiej jak tam i w jakiej konfiguracji zrobić miejsca na 6 osób z kierowcą w "krótkim"Pozdrawiamy
- OSK OLAF
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 8
- Otrzymane podziękowania: 33
2019/03/04 08:01 #49655
przez OSK OLAF
OSK OLAF odpowiedział w temacie: Lubliny
Chłodnicę można dopasować jaką tylko sobie wymyślisz. Kwestia podpięcia węży.
Jeśli chodzi o sam silnik to jest to bliźniacza jednostka montowana w oplu frontiera ,2,2 więc części powinny być te same.
Jeśli chodzi o sam silnik to jest to bliźniacza jednostka montowana w oplu frontiera ,2,2 więc części powinny być te same.
- PiotrG
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2019/03/04 19:47 #49658
przez PiotrG
PiotrG odpowiedział w temacie: Lubliny
Jesteśmy wlasnie na etapie przygotowan Lublina do wyjazdu u nas silnik 2.2 mamy podmieniony na x20sed od leganzy sterownik zostal ori. Skrzynia tczew . Samochod w gazie. Siedzenia przod volvo s80 tyl vw t4 .
- Slunskie Hahary DT
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2019/06/03 16:35 #50542
przez Slunskie Hahary DT
Slunskie Hahary DT odpowiedział w temacie: Lubliny
Czesc, Slunskie Hahary w tym roku tez Lublinem jada, a ze do tej pory byl Polonez to troche dla nas to nowosc.
Pytanie dot. felg, chcemy zalozyc alsuy, gdzies wyczytalem ze 5x139,7 i ze KIA pasuja prawda to ?
Jakie byscie dali ? Lublin 3, 99 rok Holden 2.2 LPG
Pytanie dot. felg, chcemy zalozyc alsuy, gdzies wyczytalem ze 5x139,7 i ze KIA pasuja prawda to ?
Jakie byscie dali ? Lublin 3, 99 rok Holden 2.2 LPG
- Pegazy
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 12
- Otrzymane podziękowania: 82
2019/08/05 22:27 #50813
przez Pegazy
`14 LLoret + (nr. boczny 399)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny 16)
`16 Palermo + (nr. boczny 5)
Pegazy odpowiedział w temacie: Lubliny
Odświeżę trochę temat, po 6 Złombolach w Polonezie, w następnym chcę pojechać Lublinem, już zakupiony Lublin 3, kombi, 6 osobowy. I mam pytanie, jakie fotele wstawialiście do środka? Ja usilnie myślę o fotelach z Renault Espace IV, mają wbudowane pasy, wydają się być wygodne, ale może błądzę, może są jakieś lepsze opcje?. Chciałby wstawić z przodu dwa obracane, z tyłu chciałbym 4 fotele, i mam zagwozdkę jak je rozmieścić?
Druga sprawa, miał ktoś z Was panele fotoelektryczne np z Ali, czy macie drugi akumulator na pokładzie? i jak rozwiązaliście połączenie akumulatorów?
Druga sprawa, miał ktoś z Was panele fotoelektryczne np z Ali, czy macie drugi akumulator na pokładzie? i jak rozwiązaliście połączenie akumulatorów?
`14 LLoret + (nr. boczny 399)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny 16)
`16 Palermo + (nr. boczny 5)
- BardzoNigdy!
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 1
- Otrzymane podziękowania: 1
2019/08/07 14:17 #50815
przez BardzoNigdy!
BardzoNigdy! odpowiedział w temacie: Lubliny
Ja w żuku montowałem drugi aku do którego podpiąłem całe oświetlenie radio itp. Masy spięte razem z plusa głównego akumulatora grubym kablem przez bezpiecznik 50A do przekaźnika ( w moim przypadku tanio kupiłem od świec żarowych z mercedesa w211) no i dalej do plusa dodatkowego aku. Przekaźnik podpiąłem do zwykłego przełącznika i po odpaleniu auta przełączałem i ładowanie było na obu, a na postoju wyłączałem i cały osprzęt prąd brał z dodatkowego aku. Trzeba o tym pamiętać ale to chyba najprostsze rozwiązanie.
Podziękowali: Pegazy
- slisman
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2019/12/04 09:44 - 2019/12/04 09:51 #51067
przez slisman
slisman odpowiedział w temacie: Lubliny
Czołem!
Tak cały czas mi chodzi po głowie poprawa prędkości przelotowych... Lublin 2.4 4CTi90 ze skrzynią KIA.
Większe opony lub szybszy most - niby spoko, ale wtedy Lublin może stracić trochę siły na pierwszych biegach, szczególnie załadowany?
Kombinował ktoś ze skrzynią biegów? Dłuższa piątka, albo inna skrzynia?
Bo ta piątka to przegięcie pały, można na niej jechać od 50 do 100 kmh
Prawie jak w automacie.
Tak cały czas mi chodzi po głowie poprawa prędkości przelotowych... Lublin 2.4 4CTi90 ze skrzynią KIA.
Większe opony lub szybszy most - niby spoko, ale wtedy Lublin może stracić trochę siły na pierwszych biegach, szczególnie załadowany?
Kombinował ktoś ze skrzynią biegów? Dłuższa piątka, albo inna skrzynia?
Bo ta piątka to przegięcie pały, można na niej jechać od 50 do 100 kmh

Ostatnio zmieniany: 2019/12/04 09:51 przez slisman. Powód: dodanie szczegółów dot. skrzyni