Lubliny

Więcej
2020/01/24 23:22 #51405 przez Gniotsa Nie Łamiotsa

Gniotsa Nie Łamiotsa odpowiedział w temacie: Lubliny

W Tablicy 1-5 (strona 12 i 13) jest trochę różnic między Lublinem "33" 2,9T, a Lublinem "35" 3,5T

A tu np. różnice w piastach

Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka
Załączniki:
Podziękowali: Ivan

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2020/01/25 07:27 #51406 przez ijoijo

ijoijo odpowiedział w temacie: Lubliny

Ivan - w książce Naprawa Samochodów Daewoo Lublin przy opisie każdego podzespołu są wskazane różnice pomiędzy wersją 33 a 35. Na przykład rama w wersji 33 czyli 2.9t jest wykonana z profilu 100*60 o grubości ścianki 3mm a w wersji 35 profil ramy ma 120*60 i ściankę 4mm. Inne są długości półosi i przełożenie tylnego mostu..
Podziękowali: Ivan

Więcej
2020/01/25 08:51 #51408 przez Smok

Smok odpowiedział w temacie: Lubliny

Czy ścianka nie jest elementem konstrukcji nadwozia ? Również chcę ją wywalić lub zostawić pas szerokości podobnej do fotela szofera.

Więcej
2020/01/25 09:19 #51409 przez Smok

Zastanawiam się co da lepszy skutek ? Nową chłodnica czy dodatkowy wentylator ?

Więcej
2020/02/02 13:10 #51457 przez BONDAR Team

BONDAR Team odpowiedział w temacie: Lubliny

Ja wypłukałem stara i założyłem dodatkowy wentylator. Użyłem go dosłownie raz, jadąc pod górę Transforgarską. Zakładałem przed wyjazdem do Tunezji. O dziwo w Tunezji nie był potrzebny.

Więcej
2020/02/03 10:42 #51463 przez TURBANY

TURBANY odpowiedział w temacie: Lubliny

Cześć w tym roku ekipa się powiększyła i startujemy Lublinem 2 2.4td trafił się nawet niezły okaz zdj. niebawem
Teraz kilka pytań technicznych:
-elektrownia ktoś zmieniał alternator na wydajniejszy planuje zamontować drugi akumulator a seria raczej nie wyda na dwa
- dodatkowy wentylator lepiej włącznik manualny czy automat na wężu od cieczy
-chodzi też po głowie dołożenie IC czy warto w to iść pewnie mocy nie przybędzie ale zawsze to mniejsza temperatura podawanego powietrza a co za tym idzie ciut lepsze warunki pracy silnika

Więcej
2020/02/14 22:07 #51590 przez Smok

To jest również mój problem. Altek o mocy większej jak 120 A wymaga paska wielorowkowego. Mam w planach oczywiście drugie aku. Oryginalny alternator ma moc tylko 70 A. Z końcem przyszłego tygodnia może będę znał odp. na nurtujące nas pytanie.

Więcej
2020/02/14 22:20 #51591 przez Smok

Ja daję tylny most z Mitsubishi L 200. 3.9 z blokadą. W aucie pojadą dwie osoby. Mam nadzieję że przełożenie nie będzie zbyt długie.

Więcej
2020/04/16 21:07 #51933 przez BONDAR Team

BONDAR Team odpowiedział w temacie: Lubliny

Czy ktoś ma wiedzę na temat węży gumowych z osprzętu silnika 4CT90 ? Chodzi Mi o to ile ich wszystkich jest ? Czy istnieje jakiś wykaz ? Chodzi o wszystkie jakie występują. Do chłodzenia, powietrz, oleju. Czy istnieja komplety, czy trzeba wszystkie kupować oddzielnie ?

Więcej
2021/04/28 21:50 #52242 przez Klamot

Klamot odpowiedział w temacie: Lubliny

Mam i ja :)
Jestem w trakcie ogarniania, rzezba wychodzi :) Ale bardzo mi sie Lublinek podoba, fajnie sie prowadzi.
Bedzie jezdzil na codzien w firmie ale nie za duzo i pewnie Zlombol, a Zuczek odetchnie :)
Na razie zrobione podnosnik szyby, zamek, przeniesiona butla LPG, serwo, jada nowe kola 16 i caly wydech, nowe reflektory i regulacja uruchomona elektryczna, filtry i oleje, smarowanie ,..a w planach jeszcze duzo....
Załączniki:
Podziękowali: SkodaMocy

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008