- Oklaski: 2
- Otrzymane podziękowania: 8
Ilośc miejsc, zmiana ilości, rejestracja Żuk A 06B
- stasiu
-
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
stasiu odpowiedział w temacie: Ilośc miejsc, zmiana ilości, rejestracja Żuk A 06B

stasiu
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- gruby
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Otrzymane podziękowania: 0
gruby odpowiedział w temacie: Ilośc miejsc, zmiana ilości, rejestracja Żuk A 06B
Odświeżę trochę temat, wraz z moją ekipą na przyszły rok planujemy przygotować się do wypadu. Drezyną naszą miał być Żuk. Nurtowało mnie kilka tematów wiec zacząłem pytać i grzebać. Byłem na kilku stacjach kontroli pojazdów, dzwoniłem do Dekra, którzy podobno trzymają nad tym wszystkim piecze. Podobno od lipca temat zmiany ilości miejsc jest praktycznie nie do przejścia. Musi zostać wykonana ocena rzeczoznawczy, fotele muszą być na seryjnych mocowaniach itp. Koszty samych spraw związanych z urzędami itp to koszty rzędu kilku tysięcy. Pass.
Dopytywałem także o wersje 7 osobowe i ew zmiany foteli itp. Podczas rozmowy ze stacją z patronatu Dekra dowiedziałem się, że nikt mi obecnie nie wystawi takiego kwita, temat jest praktycznie nie do przeskoczenia. Na wszystko muszą być faktury, wszystko musi być ocenione przez rzeczoznawce, ofotografowane, musi posiadać homologacje itp. Pan jeszcze dodał, że Żuk nawet nie będzie się kwalifikował aby zrobić to wszystko legalnie.
Jak to ugryźć? Niby można zrobić na dziko ale co na to władze innych Państw? O kolizji juz nie wspominam bo wiadomo, że z góry po tyłku.
Pozdrawiam
- Żuxtorpeda
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Żuxtorpeda odpowiedział w temacie: Ilośc miejsc, zmiana ilości, rejestracja Żuk A 06B
Aktualnie od 3ech miesiecy juz nie ma na to szans tylko firmy przerabiajace posiadajace homologacje wiec kwota raczej nie warta zachodu.Pozostaje szczep albo wycieczka we 2oje
Żuk, konserwy muzyka bez przerwy!!!
- chopy z borewicza
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Oklaski: 5
- Otrzymane podziękowania: 3
chopy z borewicza odpowiedział w temacie: Ilośc miejsc, zmiana ilości, rejestracja Żuk A 06B
- Chłopcy z PRL
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Oklaski: 8
- Otrzymane podziękowania: 98
Chłopcy z PRL odpowiedział w temacie: Ilośc miejsc, zmiana ilości, rejestracja Żuk A 06B
W zasadzie temat przeróbek samodzielnych (nie przez firmę zawodowo przebudowaującą nadwozia) umarł śmiercią naturalną. Kto wiedział co się święci zrobił to jeszcze w zeszłym roku albo przed lipcem obecnego. Kto przegapił został z ręką w nocniku. A to dopiero przedsmak tego co nas czeka. Jak tak dalej pójdzie połowa Zomboli w przyszłości w ogóle przeglądu nie przejdzie. Jak macie jakieś swapy do legalizacji też lepiej róbcie zmiany teraz bo za 2-3 lata czeka wizyta na stacji TDT i obawiam się, że będzie cholernie ciężko przeskoczyć zmianę jednostki napędowej. O zmianach w hamulcach itp. nawet nie mówię bo to już dziś jest mocno na pograniczu legalności.
Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.
- swbr
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Oklaski: -5
- Otrzymane podziękowania: 57
swbr odpowiedział w temacie: Ilośc miejsc, zmiana ilości, rejestracja Żuk A 06B
Możesz sprawdzić po Vinie.DzikiŻuk napisał: Dzieki za odpowiedzi! Mozna wie ktos gdzie w okolicach Katowic moglym zrobic cos takiego? Wlascicielka twierdzi, że z fabryki wyszedł osobowy - można to sprawdzić jakoś?
- Pegazy
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Oklaski: 12
- Otrzymane podziękowania: 82
Pegazy odpowiedział w temacie: Ilośc miejsc, zmiana ilości, rejestracja Żuk A 06B
`14 LLoret + (nr. boczny 399)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny 16)
`16 Palermo + (nr. boczny 5)
- Krokodyl Team
-
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- Oklaski: 4
- Otrzymane podziękowania: 17
Krokodyl Team odpowiedział w temacie: Ilośc miejsc, zmiana ilości, rejestracja Żuk A 06B
Chłopcy z PRL napisał: <ciach> jest bardzo podobny do niemieckiego. Z niemieckim miałem do czynienia ze zmianą miejsc 2 razy w mercedesie vito i sprinterze i powiem tylko tyle, że były jaja i jazdy takie, że oparło się o wydobywanie dokumentacji pojazdu od producenta.
Swego czasu oglądałem (z zamiarem kupna) LR-a już po przeróbkach w Niemczech. Na wszystkie zmiany był kwit (TUV), w tym tak prozaiczne (z polskiego punkt widzenia) jak wyższe sprężyny do liftu.
- Chłopcy z PRL
-
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Oklaski: 8
- Otrzymane podziękowania: 98
Chłopcy z PRL odpowiedział w temacie: Ilośc miejsc, zmiana ilości, rejestracja Żuk A 06B
Pegazy napisał: Też ostatnio usłyszałem od diagnosty że szykują się zmiany przepisów, i polecał, żeby każde Swapy starać się legalizować jak najszybciej, mówił że zmiany mogą wejść od lipca przyszłego roku, choć bardziej prawdopodobny jest początek 2018.
Potwierdzam. 2018 to będzie rok naprawdę dużych zmian, choć wprowadzanych stopniowo. Ale faktem jest, że przeglądy przestaną wyglądać tak jak dziś i naprawdę legalizujcie swapy jak najszybciej.
Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.
- Załoga Tarpaniątka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Oklaski: 48
- Otrzymane podziękowania: 169
Załoga Tarpaniątka odpowiedział w temacie: Ilośc miejsc, zmiana ilości, rejestracja Żuk A 06B
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."