- Oklaski: 3
- Otrzymane podziękowania: 4
Stacyjka Skoda Favorit
- Rubinowy Team
-
Autor
- Wylogowany
- Senior forum
-
Mniej
Więcej
2016/04/26 21:58 #37210
przez Rubinowy Team
Rubinowy Team stworzył temat: Stacyjka Skoda Favorit
Pytanie czy ktoś już przerabiał podobne objawy w Favoritce albo innym złombowozie. Problem objawia się tym że skodzina normalnie odpala ale jak tylko schodzi na jałowy to gaśnie, dodatkowo po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłonu brak jakiejkolwiek reakcji wskaźników na desce - w sumie ze wszystkiego działają tylko światła mijania i prędkościomierz.
Teraz pytanie właściwe czy to na 99% będzie kostka stacyjki (w sumie objawy tylko na to wskazują) ewentualnie jak to sprawdzić i czy ktoś przerabiał wymianę kostki stacyjki bez wyciągania tych śrub ze zrywalnymi gwintami na obejmie która łączy kolumnę kierownicy ze stacyjką?
Teraz pytanie właściwe czy to na 99% będzie kostka stacyjki (w sumie objawy tylko na to wskazują) ewentualnie jak to sprawdzić i czy ktoś przerabiał wymianę kostki stacyjki bez wyciągania tych śrub ze zrywalnymi gwintami na obejmie która łączy kolumnę kierownicy ze stacyjką?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Duch tamtych czasów
-
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: -1
- Otrzymane podziękowania: 17
2016/04/26 23:52 #37215
przez Duch tamtych czasów
Duch tamtych czasów odpowiedział w temacie: Stacyjka Skoda Favorit
Posprawdzaj skrzynkę bezpieczników a przede wszystkim przekaźniki. U mnie był problem z przekaźnikami właśnie. Co do gaśnięcia to MisioŻelki miał taki problem ale to było w wersji na monowtrysku po zamontowaniu stożkowego filtra powietrza ale nie miało żadnego związku z elektryką. No i masz osobny temat dotyczący favoritek, tam zadajemy pytania które się z nimi wiążą

Podziękowali: Rubinowy Team
- Załoga Tarpaniątka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 48
- Otrzymane podziękowania: 169
2016/04/27 09:18 #37217
przez Załoga Tarpaniątka
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
Załoga Tarpaniątka odpowiedział w temacie: Stacyjka Skoda Favorit
Sprawdź samą stacyjkę. Mogły się już piny wytrzeć które odpowiadają za łączenie styków.
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
- JAS-FBG TEAM
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
2016/04/28 13:31 #37276
przez JAS-FBG TEAM
JAS-FBG TEAM odpowiedział w temacie: Stacyjka Skoda Favorit
Czemu nie pytasz u źródła? Nie rozkręcaj stacyjki!
Problem jest z przekaźnikiem, a właściwie jego gniazdem. Nie wolno kopać nogami w skrzynkę bezpieczników
Pojawił mi się taki objaw przed samym wyjazdem. Polutowałem wszystkie styki na płytce przekaźników/bezpieczników, ale widocznie nie pomogło. Cały Złombol objechałem, nic się nie działo, także się nie stresuj.
Pozdrawiam, Rafał.
Problem jest z przekaźnikiem, a właściwie jego gniazdem. Nie wolno kopać nogami w skrzynkę bezpieczników

Pozdrawiam, Rafał.
Podziękowali: Rubinowy Team
- Rubinowy Team
-
Autor
- Wylogowany
- Senior forum
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 3
- Otrzymane podziękowania: 4
2016/04/28 14:37 #37278
przez Rubinowy Team
Rubinowy Team odpowiedział w temacie: Stacyjka Skoda Favorit
Dzięki za odpowiedzi. Źródłem problemu okazał się przekaźnik. A co do samej skrzynki będzie trzeba faktycznie coś pomyśleć z zabezpieczeniem jej bo za bardzo jest podatna na potrącenia/kopnięcia itp.
- Duch tamtych czasów
-
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: -1
- Otrzymane podziękowania: 17
2016/04/28 19:10 #37280
przez Duch tamtych czasów
Duch tamtych czasów odpowiedział w temacie: Stacyjka Skoda Favorit
Nie chcę mówić : A nie mówiłem"
A nie, chcę to powiedzieć
Nie ma za co, pomagasa możesz kliknąć