Wymiana kompletnej belki przedniej w żuku - ktoś?

Więcej
2016/08/07 01:18 #38682 przez Łosie_w_Kosmosie

Łosie_w_Kosmosie stworzył temat: Wymiana kompletnej belki przedniej w żuku - ktoś?

Poszukujemy kogoś kto podejmie się wymiany kompletnej belki przedniej w Żuku. Może znacie kogoś takiego?
Żuk w Krakowie. Cena do uzgodnienia.
Kontakt na forum lub Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Pozdrawiamy,
ekipa Łosie w Kosmosie

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2016/08/07 07:12 #38683 przez artak

artak odpowiedział w temacie: Wymiana kompletnej belki przedniej w żuku - ktoś?

Mówicie o przednim zawieszeniu całym? Przecież to proste jest (oprzeć żuka na podnośniku, odkręcić 10 śrub, odkręcić przewody hamulcowe, podnieść żuka, wyjechać starym zawieszeniem, wjechać nowym, opuścić żuka, przykręcić 10 śrub, zabrać podnośniki, dokręcić 10 śrub, przykręcić hamulce, odpowietrzyć hamulce, przejechać 100-200 km, znowu dokręcić 10 śrub :) ). Robiliśmy to jakoś w maju :)

członek teamu ŻulPanter
www.zulpanter.blogspot.com

Więcej
2016/08/07 13:03 - 2016/08/07 13:04 #38689 przez Żukołaki

Żukołaki odpowiedział w temacie: Wymiana kompletnej belki przedniej w żuku - ktoś?

Załączniki:
Ostatnio zmieniany: 2016/08/07 13:04 przez Żukołaki.

Więcej
2016/08/24 20:23 #39436 przez Łosie_w_Kosmosie

Łosie_w_Kosmosie odpowiedział w temacie: Wymiana kompletnej belki przedniej w żuku - ktoś?

Pan Henryk podejmie się wymiany belki! Dzięki Żukołaki! ;-) Jednak potrzeba do tego jeszcze samej belki... Czy nie ma ktoś na sprzedaż takowej, lub wie o jakiejś w miarę dobrym stanie, którą mógłbym zakupić? ;-)

Więcej
2017/02/27 11:35 #43494 przez Żuk Van Diesel

Żuk Van Diesel odpowiedział w temacie: Wymiana kompletnej belki przedniej w żuku - ktoś?

Witam.
Żuka mam kilka tygodni i jeszcze nie wiem co i gdzie się dzieje. Jedno wiem, że by jechać prosto trzeba się nieźle nakręcić kierownicą, więc przód na pewno muszę zrobić.
www.olx.pl/oferta/zuk-belka-przednia-CID5-IDjvMzt.html#
Czy orientujecie się, czy ta cena za belkę przednią jest porównywalna do ceny części, które trzeba użyć do regeneracji przedniego zawieszenia?
Czy warto ją wziąć, czy lepiej samemu dłubać i szukać części z Lublina?

Więcej
2017/03/02 15:54 #43523 przez Żukołaki

Żukołaki odpowiedział w temacie: Wymiana kompletnej belki przedniej w żuku - ktoś?

Warto za tą kase.

Więcej
2017/03/04 20:35 #43537 przez KatoFuriaty

KatoFuriaty odpowiedział w temacie: Wymiana kompletnej belki przedniej w żuku - ktoś?

Żuk Van Diesel napisał: Witam.
Żuka mam kilka tygodni i jeszcze nie wiem co i gdzie się dzieje. Jedno wiem, że by jechać prosto trzeba się nieźle nakręcić kierownicą, więc przód na pewno muszę zrobić.
www.olx.pl/oferta/zuk-belka-przednia-CID5-IDjvMzt.html#
Czy orientujecie się, czy ta cena za belkę przednią jest porównywalna do ceny części, które trzeba użyć do regeneracji przedniego zawieszenia?
Czy warto ją wziąć, czy lepiej samemu dłubać i szukać części z Lublina?

Układ hamulcowy jest już na tarczach więc nie ma się co zastanawiać choć nie są za bogate. Sam przerabiałem z bębnów na tarcze i wiem ile to pracy trzeba poświęcić.

Więcej
2019/12/08 16:13 #51072 przez noozka

noozka odpowiedział w temacie: Wymiana kompletnej belki przedniej w żuku - ktoś?

A czy przy tym zabiegu trzeba podwieszać silnik czy nie? Byłbym wdzięczny za podpowiedź

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008