Lublin z Holdenem

Więcej
2016/10/28 10:55 #41893 przez ŁADAmoment

ŁADAmoment stworzył temat: Lublin z Holdenem

Wiem że był taki sprzęt na Złombolu- bardzo ciekawa wersja tylko informacji o niej jak na lekarstwo. Czy właściciel tego lublinka może się wypowiedzieć jak wyglądała jazda? Spalanie, średnia prędkość, problematyczność sprzętu. Będę zobowiązany :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2016/10/28 16:12 - 2016/10/28 16:25 #41894 przez Disco Polo-nez Team

Disco Polo-nez Team odpowiedział w temacie: Lublin z Holdenem

Oj to musiała być perełka, przez kilka lat pracowałem w salonie Daewoo i sprzedałem tylko jednego Lublinka z Holdenem (kiedyś już o tym wspominałem tylko napisałem że to był żuk-mój błąd). Poszedł do nadleśnictwa (auto specjalnie było zmówione) i niestety szybko zakończył żywot w rowie (chyba miał za dużego kopa).
Ostatnio zmieniany: 2016/10/28 16:25 przez Disco Polo-nez Team.

Więcej
2016/10/28 18:42 #41895 przez BONDAR Team

BONDAR Team odpowiedział w temacie: Lublin z Holdenem

Rozumiem, że chodzi o instalację gazową do Lublina ?

Więcej
2016/10/28 20:02 #41896 przez Duch tamtych czasów

Duch tamtych czasów odpowiedział w temacie: Lublin z Holdenem

Chodzi o silnik Holden czyli z takiego Australijskiego Opla :-) Były takie wersje Lublina z tym właśnie silnikiem. Ten który jechał w tym roku był biały i po kapitalnym remoncie. Też mam nadzieję, że właściciele się odezwą.

Więcej
2016/10/28 20:03 #41897 przez Zielony Ogryzek

Zielony Ogryzek odpowiedział w temacie: Lublin z Holdenem

Jechaliśmy z chłopakami z Wenecji do Rimini plus polonez z nami:) My 2.4 andorią dojechaliśmy ostatni, nie mogliśmy słowaka ciężarówki wyprzedzić gdzie holden i poldżer nie mieli z tym żadnych problemów :) Generalnie przekracza barierę 100 km/h, na pewno jest bystrzejszy niż lublin z andorią.
Chłopaki mieli lpg i klimę, oraz bardzo bardzo wyciszone wnętrze.
Nie jestem pewien czy są na forum, nazywali się Darman Team :)

WGR- Wiejska Grupa Rozpoznawcza!
Największy Sad Europy!

Więcej
2016/10/28 21:17 #41898 przez KatoFuriaty

KatoFuriaty odpowiedział w temacie: Lublin z Holdenem

Tu masz trochę informacji, może znajdziesz kilka odpowiedzi na swoje pytania :)
pl.wikipedia.org/wiki/Lublin_(motoryzacja)

Więcej
2016/10/29 00:45 #41902 przez DYWIZJON 303

DYWIZJON 303 odpowiedział w temacie: Lublin z Holdenem

2.2 B 117 blisko mu do omegi 2.0 8v a wiadomo ze G M i DAEWOO grają do jednej bramki były też 1.8 i 2.0 polecam te silniki

Więcej
2016/10/30 09:48 #41911 przez OSK OLAF

OSK OLAF odpowiedział w temacie: Lublin z Holdenem

ŁADAmoment napisał: Wiem że był taki sprzęt na Złombolu- bardzo ciekawa wersja tylko informacji o niej jak na lekarstwo. Czy właściciel tego lublinka może się wypowiedzieć jak wyglądała jazda? Spalanie, średnia prędkość, problematyczność sprzętu. Będę zobowiązany :)

Nie wiem jaka opinię o tej wersji silnikowej wystawią sami właściciele, ale pracownicy z hurtowni części zamiennych ABC w Katowicach mówili mi, że to padaka. Ze całość mocno awaryjna. W sumie chyba nie bez powodu nie wile jest busów i większych dostawczaków z silnikiem benzynowym. A te które są palą jak smoki.

Więcej
2016/10/30 11:35 #41918 przez Załoga Tarpaniątka

Załoga Tarpaniątka odpowiedział w temacie: Lublin z Holdenem

Jak chcesz się bawić w benzynę w takim kiosku na kółkach, to minimum to pojemność 2,5 i minimum 6 garnków, czy to w rzędzie czy w V-ce. Poniżej tego progu efekt finalny jest ( przynajmniej jak dla mnie) kiepski w stosunku do poniesionych inwestycji czasowo-finansowych. Ja mam 1,8 Rovera po kapitalce. Fakt, chodzi żyleta i nie boi się podjazdów nawet na 5 biegu ( rzadko w tym roku zdarzało mi się redukować) jednak wciąż jest niedosyt. Auto trochę za ciężkie do tego silnika jak chce się latać z prędkościami 120km/h + Więc aby zmienić most na szybszy, musiałbym w końcu dołożyć turbo bo w tym setupie będzie go zamulać na podjazdach.

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

Więcej
2016/10/30 15:00 #41930 przez ŁADAmoment

ŁADAmoment odpowiedział w temacie: Lublin z Holdenem

Dzieki za odpowiedzi. Jestem ciekaw tej wersji wlasnie ze wzgledu na pokrewienstwo z omega- myslalem o 16 zaworowej. Przy 136KM lublinek powinien juz calkiem sensownie sie przemieszczac a silnik jest tani i dostepny. Jezeli holden wspolpracuje ze skrzynia tczew, i seryjnym niekombinowanym walem i mostem to niepowinna to byc straszliwa rzezba. Co o tym myslicie?

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008