Lublin z Holdenem

Więcej
2016/10/30 16:41 #41933 przez DYWIZJON 303

DYWIZJON 303 odpowiedział w temacie: Lublin z Holdenem

benzyna 2.2 i lpg mam takie auto łatwo przemieszczać się powyżej setki spalanie na poziomie 15 gazu nie wiem jakie przełożenie tylnego mostu i jaka skrzynia ale wszystko w oryginale 99 r . zrobiłem nim 5000 km --ma posłużyć jako dawca więc to wszystko sprawdzę -niestety tych aut w benzynie praktycznie nie ma i to jest największa ich wada -

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2016/10/30 21:44 #41938 przez Załoga Tarpaniątka

Załoga Tarpaniątka odpowiedział w temacie: Lublin z Holdenem

ŁADAmoment napisał: Dzieki za odpowiedzi. Jestem ciekaw tej wersji wlasnie ze wzgledu na pokrewienstwo z omega- myslalem o 16 zaworowej. Przy 136KM lublinek powinien juz calkiem sensownie sie przemieszczac a silnik jest tani i dostepny. Jezeli holden wspolpracuje ze skrzynia tczew, i seryjnym niekombinowanym walem i mostem to niepowinna to byc straszliwa rzezba. Co o tym myslicie?

Pamiętaj że przy autach pokroju Lublin czy Żuk nie tyle ważna jest moc, co moment obrotowy. Szczególnie to widać na podjazdach. Ja mam około 130KM/164Nm i jak dla mnie jest tak sobie przy załadunku. Skrzynia 5 z Poloneza + dyfer 4,77 z Żuka dizla. Prędkość przelotowa spokojna około 100-110 km/h

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

Więcej
2016/11/03 18:30 #42001 przez ŁADAmoment

ŁADAmoment odpowiedział w temacie: Lublin z Holdenem

Dzięki za wskazówki! Zobaczymy czy budżet w 2017 pozwoli na budowę lublina-kampera. Dywizjon 303 jak będziesz miał jeszcze jakieś spostrzeżenia z użytkowania pisz śmiało- jestem bardzo ciekawy!

Więcej
2016/11/04 08:44 #42004 przez Krokodyl Team

Krokodyl Team odpowiedział w temacie: Lublin z Holdenem

Jednego Lublina z GM-em widziałem niedawno na OLX, może jeszcze wisi.

Więcej
2016/11/04 09:09 #42007 przez AUTOWNUK

AUTOWNUK odpowiedział w temacie: Lublin z Holdenem

jeżeli silnik benzynowy z opla to trzeba z frontery ma ciężkie koło zamachowe i wtedy większy moment obrotowy ale wolniej wkręca się na obroty zamiast kombinować ze skrzynią od lublina nie jest problemem zamontowanie tej z omegi jest masa firm które przerobią wał napędowy za 150zł ja mam lublina z silnikiem mercedesa wcześniej miałem żuka z bmw turbo dieslem i jak montować benzyne to min 2,5 z bmw 6cylindrów rzędowe wtedy to ma sens mniejszy ma ogromne problemy przy załadunku i górkach 6v sie nie mieści w żuku jest więcej miejsca na silnik za to lublin z silnikiem mercedesa rozpędza się do 150km/h i normalnie się prowadzi żukiem to masakra

Więcej
2016/11/04 12:14 #42012 przez Załoga Tarpaniątka

To zależy jak masz pomotane zawieszenie i układ kierowniczy. W Tarpanie mam to samo rozwiązanie zawieszenia co w Żuku i 180 już nim kiedyś ciśnąłem na pusto. Jak jest załadowany to nawet lepiej się prowadzi.

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

Więcej
2016/11/05 12:35 #42025 przez ŁADAmoment

ŁADAmoment odpowiedział w temacie: Lublin z Holdenem

A jak zareaguje lublinowy most na taką ilość nm?

Więcej
2016/11/05 18:37 #42035 przez AUTOWNUK

AUTOWNUK odpowiedział w temacie: Lublin z Holdenem

lublin z silnikiem 2,5d z mercedesa w tym roku przejechł u mnie 10tyś km i nic nawet nie wyje

Więcej
2016/11/05 19:36 #42037 przez Załoga Tarpaniątka

Ciężkie pytanie. Dyfer sam w sobie jest spory i sporo zniesie. Do tego projektowany był z tego co mi wiadomo przez ludzi którzy podeszli do tematu jak się należy i jest zrobiony ze sporym zapasem. Pytanie co półosie na to. U mnie w tym roku jedna poleciała, ale to wina tego ( jak się w tym roku okazało) że zrobiłem "smark" zabezpieczający pierścień przed wysunięciem się półosi i od tego miejsca zaczęło pękać, aż pękło na tyle, że ukręciło.

Więcej
2016/11/07 15:01 #42079 przez Krokodyl Team

Krokodyl Team odpowiedział w temacie: Lublin z Holdenem

Policzcie ile nm przeniosą opony. To one powinny być bezpiecznikiem a nie półosie. Półosie są bezpiecznikami w offroadzie ;)

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008