[ŻUK] Temat zbiorczy modyfikacji i patentów mechanicznych w Żukach

Więcej
2019/01/08 21:25 #49412 przez dpSolo

dpSolo odpowiedział w temacie: [ŻUK] Temat zbiorczy modyfikacji i patentów mechanicznych w Żukach

Znalazłem po zdjęciach jaką mamy maglownicę od forda "7816501123" natomiast nie mogę znaleźć jak ją zamontowałem. Niestety auto stoi daleko ode mnie więc szybko tych zdjęć nie zrobię, z tego co pamiętam to wspawane są 4 płaskowniki dość grube oczywiście z przodu przed belką dwa do dolnej części i dwa od górnej. Co do kół to tak jak pisałem wcześniej zdecydowałem się na oryginalne poszerzone felgi, więcej jak 100 km/h nie jadę tym pojazdem bo faktycznie trochę bije na kierownicy ale chcę jeszcze dokupić 2 felgi i zostawić je w oryginalnej szerokości, zauważyłem że na pewno polepszyła się przyczepność i już tak autem nie buja na zakrętach. W, w tym roku chce wstawić stabilizator przód bo ktoś wywalił no i myślałem o jakimś na tył tylko że jak wstawię most od kia to raczej ten od lublina nie podejdzie i nie wim co tu wykminić

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2019/01/09 16:52 #49414 przez maxpert

maxpert odpowiedział w temacie: [ŻUK] Temat zbiorczy modyfikacji i patentów mechanicznych w Żukach

Ja zakupiłem 16tki 7 cali, ET0 na sucho pasują nic nie obciera. Muszę teraz poszukać jakiegoś kalkulatora żeby dobrać opony zbliżone średnicą 70cm.

Więcej
2019/01/15 20:06 #49435 przez maxpert

maxpert odpowiedział w temacie: [ŻUK] Temat zbiorczy modyfikacji i patentów mechanicznych w Żukach

Witam, wrzućcie zdjecia swoich Żuków w środku, potrzebuję inspiracji :-)

Więcej
2019/01/21 14:53 #49450 przez Opiekun

Opiekun odpowiedział w temacie: [ŻUK] Temat zbiorczy modyfikacji i patentów mechanicznych w Żukach

Ja zalozylem felgi z Daihatsu Fourtrack (Feroza) 15" prowadzi sie stabilniej ale hamowanie slabe, chce wymienic pompe ale u mnie brak takich czesci jak Lublin i moze od Vw T4 sprobuje i ucisnac to pod podloga jak stara byla. Niestety sprezyny przednie mam do wymiany a nigdzie tego nie moge znalezc, jeszcze potrzebuje przednia uszczelke do szyby razem z slupkami gumowymi? Tylny most w ciagu kilku dni bede mial ale od Suzuki GV, narazie do przymiarki bo nie wiem jak z szerokoscia. Wnetrze narazie wyglada jak poligon bo to etap demolki i pasowania roznych elementow z roznych aut.

Więcej
2019/01/24 23:34 #49465 przez Opiekun

Opiekun odpowiedział w temacie: [ŻUK] Temat zbiorczy modyfikacji i patentów mechanicznych w Żukach

Potrzebuje pomocy, jaka to twardość sprężyny przedniego zawieszenia? dwa nacięcia kolor zielony?

Więcej
2019/01/24 23:40 - 2019/01/25 00:24 #49466 przez Gniotsa Nie Łamiotsa

Gniotsa Nie Łamiotsa odpowiedział w temacie: [ŻUK] Temat zbiorczy modyfikacji i patentów mechanicznych w Żukach

Żuk Budowa Eksploatacja Naprawa
drive.google.com/open?id=0B-VdX0LCaMLrOUpFUDY2ZUdJMFU
Strona 230

Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka
Załączniki:
Ostatnio zmieniany: 2019/01/25 00:24 przez Gniotsa Nie Łamiotsa.
Podziękowali: Opiekun

Więcej
2019/01/29 00:14 #49477 przez Opiekun

Czy ktos zna długości mostów od ia Sportage1 lub Suzuki Grand Vitara? Czy są szersze niż żukowski?

Więcej
2019/02/13 09:27 - 2019/02/13 09:32 #49566 przez maxpert

Witam, wracam do tematu wspomagania - jeżeli chodzi o maglownice od forda nie do dostania. Jest to Transit z lat produkcji 86-91 w zasadzie to nie maglownica tylko przekładnia ślimakowa, podobną przekładnie miał Polonez. Czy ktoś próbował dopasować ? Ja niestety teraz nie mogę tego zrobić gdyż Żuk się maluje, natomiast co do kół jeżeli zamontujemy tarcze z Lublina to obowiązkowo felgi 16r gdyż 15r obciera, przynajmniej ja tak miałem.
Ostatnio zmieniany: 2019/02/13 09:32 przez maxpert.

Więcej
2019/02/20 09:46 #49588 przez dpSolo

dpSolo odpowiedział w temacie: [ŻUK] Temat zbiorczy modyfikacji i patentów mechanicznych w Żukach

przekładnia transit chyba to jest ta sama co u mnie w żuku, co do rozmiaru kół niestety po przeszczepie hamulcy z lublina 15' nie wejdą bo zwrotnica ociera o felgę

Więcej
2019/03/01 23:37 #49639 przez Opiekun

Witam. Czy ktoś podeśle mi schemat instalacji elektrycznej Żuka?

zlombol akcja 001
zlombol akcja 002
zlombol akcja 003
zlombol akcja 004
zlombol akcja 005
zlombol akcja 006
zlombol akcja 007
zlombol akcja 008