- Otrzymane podziękowania: 1
[ŻUK] Temat zbiorczy modyfikacji i patentów mechanicznych w Żukach
- dpSolo
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Mniej
Więcej
2019/01/08 21:25 #49412
przez dpSolo
dpSolo odpowiedział w temacie: [ŻUK] Temat zbiorczy modyfikacji i patentów mechanicznych w Żukach
Znalazłem po zdjęciach jaką mamy maglownicę od forda "7816501123" natomiast nie mogę znaleźć jak ją zamontowałem. Niestety auto stoi daleko ode mnie więc szybko tych zdjęć nie zrobię, z tego co pamiętam to wspawane są 4 płaskowniki dość grube oczywiście z przodu przed belką dwa do dolnej części i dwa od górnej. Co do kół to tak jak pisałem wcześniej zdecydowałem się na oryginalne poszerzone felgi, więcej jak 100 km/h nie jadę tym pojazdem bo faktycznie trochę bije na kierownicy ale chcę jeszcze dokupić 2 felgi i zostawić je w oryginalnej szerokości, zauważyłem że na pewno polepszyła się przyczepność i już tak autem nie buja na zakrętach. W, w tym roku chce wstawić stabilizator przód bo ktoś wywalił no i myślałem o jakimś na tył tylko że jak wstawię most od kia to raczej ten od lublina nie podejdzie i nie wim co tu wykminić
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- maxpert
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2019/01/09 16:52 #49414
przez maxpert
maxpert odpowiedział w temacie: [ŻUK] Temat zbiorczy modyfikacji i patentów mechanicznych w Żukach
Ja zakupiłem 16tki 7 cali, ET0 na sucho pasują nic nie obciera. Muszę teraz poszukać jakiegoś kalkulatora żeby dobrać opony zbliżone średnicą 70cm.
- maxpert
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2019/01/15 20:06 #49435
przez maxpert
maxpert odpowiedział w temacie: [ŻUK] Temat zbiorczy modyfikacji i patentów mechanicznych w Żukach
Witam, wrzućcie zdjecia swoich Żuków w środku, potrzebuję inspiracji

- Opiekun
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2019/01/21 14:53 #49450
przez Opiekun
Opiekun odpowiedział w temacie: [ŻUK] Temat zbiorczy modyfikacji i patentów mechanicznych w Żukach
Ja zalozylem felgi z Daihatsu Fourtrack (Feroza) 15" prowadzi sie stabilniej ale hamowanie slabe, chce wymienic pompe ale u mnie brak takich czesci jak Lublin i moze od Vw T4 sprobuje i ucisnac to pod podloga jak stara byla. Niestety sprezyny przednie mam do wymiany a nigdzie tego nie moge znalezc, jeszcze potrzebuje przednia uszczelke do szyby razem z slupkami gumowymi? Tylny most w ciagu kilku dni bede mial ale od Suzuki GV, narazie do przymiarki bo nie wiem jak z szerokoscia. Wnetrze narazie wyglada jak poligon bo to etap demolki i pasowania roznych elementow z roznych aut.
- Opiekun
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2019/01/24 23:34 #49465
przez Opiekun
Opiekun odpowiedział w temacie: [ŻUK] Temat zbiorczy modyfikacji i patentów mechanicznych w Żukach
Potrzebuje pomocy, jaka to twardość sprężyny przedniego zawieszenia? dwa nacięcia kolor zielony?
- Gniotsa Nie Łamiotsa
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Zryty Beret
Mniej
Więcej
- Oklaski: 34
- Otrzymane podziękowania: 302
2019/01/24 23:40 - 2019/01/25 00:24 #49466
przez Gniotsa Nie Łamiotsa
Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka
Gniotsa Nie Łamiotsa odpowiedział w temacie: [ŻUK] Temat zbiorczy modyfikacji i patentów mechanicznych w Żukach
Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka
Ostatnio zmieniany: 2019/01/25 00:24 przez Gniotsa Nie Łamiotsa.
Podziękowali: Opiekun
- Opiekun
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2019/01/29 00:14 #49477
przez Opiekun
Czy ktos zna długości mostów od ia Sportage1 lub Suzuki Grand Vitara? Czy są szersze niż żukowski?
- maxpert
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2019/02/13 09:27 - 2019/02/13 09:32 #49566
przez maxpert
Witam, wracam do tematu wspomagania - jeżeli chodzi o maglownice od forda nie do dostania. Jest to Transit z lat produkcji 86-91 w zasadzie to nie maglownica tylko przekładnia ślimakowa, podobną przekładnie miał Polonez. Czy ktoś próbował dopasować ? Ja niestety teraz nie mogę tego zrobić gdyż Żuk się maluje, natomiast co do kół jeżeli zamontujemy tarcze z Lublina to obowiązkowo felgi 16r gdyż 15r obciera, przynajmniej ja tak miałem.
Ostatnio zmieniany: 2019/02/13 09:32 przez maxpert.
- dpSolo
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
2019/02/20 09:46 #49588
przez dpSolo
dpSolo odpowiedział w temacie: [ŻUK] Temat zbiorczy modyfikacji i patentów mechanicznych w Żukach
przekładnia transit
chyba to jest ta sama co u mnie w żuku, co do rozmiaru kół niestety po przeszczepie hamulcy z lublina 15' nie wejdą bo zwrotnica ociera o felgę
- Opiekun
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
2019/03/01 23:37 #49639
przez Opiekun
Witam. Czy ktoś podeśle mi schemat instalacji elektrycznej Żuka?